autor:

Alina

» » Torturi

Tort cu zmeura si ciocolata

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 noiembrie 2014

Ingrediente
Blat:, , 4 oua foarte mari (XL), 200 g zahar, 25 g ulei, 120 g faina, 25 g cacao, , Crema de zmeura:, , 250 g zmeura, 100 g zahar, 400 g smantana lichida (30%grasime), 250 g iaurt, 15 g gelatina granule, 70 ml apa, , Glazura:, , 200 g smantana lichida, 200 g ciocolata amaruie (55% cacao), , Pentru insiropat:, , 30 ml sirop concentrat de zmeura, 50 ml apa plata, , Decor:, , zmeura, 50 g mascarpone, 100 g smantana lichida, 1 lgt zahar

Dificultate: Redusa Timp: 4h

2 voturi

Mod de preparare

Blat

1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.



2. Separa albusurile de galbenusuri.

3. Mixeaza galbenusurile cu 80 g zahar pana cand formeaza spuma si se deschid la culoare. Adauga uleiul si mixeaza un minut.

4. Separat mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul (120 g) si mixeaza pana cand spuma formata este densa si lucioasa, iar zaharul este complet dizolvat.

5. Amesteca galbenusurile cu albusurile spuma prin 2-3 miscari circulare.

6. Amesteca faina cu cacaoa, si cerne mix-ul in compozitie. Inglobeaza-l usor cu o spatula, prin miscari circulare, de sus in jos.

7. Toarna compozitia intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 30-35 minute, sau pana trece testul scobitorii.

8. Scoate din cuptor si lasa sa se raceasca complet apoi taie blatul in doua pe orizontala.



Crema de zmeura

ATENTIE! prepara aceasta crema in momentul asamblarii.

1. Pune zmeura impreuna cu zaharul intr-o cratita cu fund dublu, la foc potrivit. Amesteca din cand in cand si tine pe foc pana cand siropul format se ingroasa (vreo 10-15 minute, depinde de aragaz;). Cand s-a ingrosat, pune cratita intr-o alta cratita cu apa rece ca sa grabesti procesul de racire.

2. Hidratezi gelatina in apa 10 min si o dizolvi pe baie de aburi.

3. Mixezi smantana lichida rece pana cand creste in volum si devine pufoasa.

4. Inglobezi iaurtul, gelatina si zmeura (obtinuta la pasul 1) racita in frisca cu ajutorul mixerului.



Glazura de ciocolata



1. Intr-o cratita cu fund dublu pune 200 g ciocolata rupta in bucati impreuna cu 150g smantana lichida, la foc mic. Amesteca bine, opreste focul si adauga restul de smantana lichida in compozitie si omogenizeaza cu o spatula.

Asamblare

1. Pune prima felie de blat pe un platou intr-un inel reglabil (pentru torturi), o insiropezi, pui crema de zmeura, si cealalta felie de blat. O insiropezi si pe aceasta din urma si introduci tortul in frigider pentru 4 ore cel putin.

2. Scoti tortul din frigider, dai inelul deoparte si il glazurezi cu atentie. Introduci din nou in frigider pentru 1 ora.

3. Pentru decor mixezi smantana lichida cu zaharul pana cand creste in volum, adaugi mascarponele si mixezi pana la incorporarea acestuia. Pui compozitia intr-un pos si ornezi dupa preferinta.

S-aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu zmeura si ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu zmeura, iaurt si ciocolata alba

Tort cu zmeura, iaurt si ciocolata alba

Blat 1. Preincalzim cuptorul la 190°C. 2. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Incorporam

0 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Tort de branza cu zmeura si ciocolata cu lapte

Tort de branza cu zmeura si ciocolata cu lapte

1. Sfarama biscuitii intr-un robot de bucatarie, adauga untul/margarina topit(a) si amesteca bine.Aseaza

3 voturi    5 comentarii
30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Viorica Apostol , 20 noiembrie 2014

    buun

Dificultate

Redusa

Timp

4h

2 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua foarte mari (XL)
  • 200 g zahar
  • 25 g ulei
  • 120 g faina
  • 25 g cacao
  • Crema de zmeura:
  • 250 g zmeura
  • 100 g zahar
  • 400 g smantana lichida (30%grasime)
  • 250 g iaurt
  • 15 g gelatina granule
  • 70 ml apa
  • Glazura:
  • 200 g smantana lichida
  • 200 g ciocolata amaruie (55% cacao)
  • Pentru insiropat:
  • 30 ml sirop concentrat de zmeura
  • 50 ml apa plata
  • Decor:
  • zmeura
  • 50 g mascarpone
  • 100 g smantana lichida
  • 1 lgt zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

1 vot    0 comentarii
45 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de ciocolata amaruie