autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu zmeura si frisca

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 12 felii): 4 oua, , 1 varf de cutit sare, , 70 g zahar tos fin,, putin zahar vanilat si putina coaja rasa de lamaie, , 40 g unt,, 80 g faina., Pentru crema: 1/4 l lapte, , 2 galbenusuri, , 2 linguri praf de budinca (de vanilie), , 60 g zahar pudra, , 1 baton de vanilie (miezul), , 1/2 l frisca, , 4 foi de gelatina., Pentru piureul de zmeura: 250 g zmeura spalata, , 100 g zahar pudra, , 1 paharel lichior de zmeura (rachiu de fructe), , putina zeama de lamaie., In plus: unt, , faina si hartie pentru forma de tort, , frisca batuta pentru acoperit tortul,, migdale feliate si, zmeura pentru ornat.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Se-ncinge cuptorul la 190gr.. Se freaca bine galbenusurile cu 2 linguri cu apa calda, jumatate din cantitatea de zahar tos, sarea, zaharul vanilat si coaja de lamaie, pana ce devin spumoase.
Se bat spuma albusurile cu restul de zahar si se incorporeaza in spuma preparata anterior, dupa care se adauga untul topit si faina.
Se toarna aluatul in forma si se coace 40 de minute in cuptorul incins. Dupa ce s-a racit, se taie in doua, pe orizontala.
Se pun pe foc zmeura, zaharul pudra si zeama de lamaie si dupa ce dau in clocot se trec prin sita, se lasa sa se raceasca si se adauga lichiorul de zmeura (1 lingura de zmeura se pune deoparte pentru ornat).
Pentru crema, se amesteca 4 linguri de lapte cu praful de budinca si cu galbenusurile. Restul de lapte se pune pe foc, impreuna cu zaharul pudra, si cand incepe sa fiarba, se toarna in el amestecul de galbenusuri si praf de budinca. Se amesteca pana ce se ingroasa si se mai da intr-un clocot, dupa care se raceste si se impart in doua: o parte se amesteca cu miezul de vanilie si cealalta cu piureul de zmeura.
Gelatina se inmoaie in apa rece, se stoarce, se dizolva in putina apa calda si se incorporeaza in frisca batuta, care se imparte si ea in doua si se amesteca cu crema de vanilie si cu crema de zmeura.
Se tapeteaza fundul formei cu hartie, se aseaza un blat, se unge cu un strat de crema de zmeura, peste care se intinde un strat de crema de vanilie, si se acopera cu blatul al doilea. Se da tortul doua ore la rece, se scoate din forma, se acopera cu frisca batuta amestecata cu piureul de zmeura pus deoparte, se presara cu migdale filetate si se orneaza cu frisca si zmeura intreaga.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu zmeura si frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort rece cu iaurt de fructe,frisca si zmeura

Tort rece cu iaurt de fructe,frisca si zmeura

Pentru prepararea tortului de iaurt, in primul rand puneti biscuitii intr-un robot de bucatarie si

3 voturi    0 comentarii
40 min
Torturi
Tort cu frisca si zmeura

Tort cu frisca si zmeura

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu cele 2 linguri de apa rece

4 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 12 felii): 4 oua
  • 1 varf de cutit sare
  • 70 g zahar tos fin,
  • putin zahar vanilat si putina coaja rasa de lamaie
  • 40 g unt,
  • 80 g faina.
  • Pentru crema: 1/4 l lapte
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri praf de budinca (de vanilie)
  • 60 g zahar pudra
  • 1 baton de vanilie (miezul)
  • 1/2 l frisca
  • 4 foi de gelatina.
  • Pentru piureul de zmeura: 250 g zmeura spalata
  • 100 g zahar pudra
  • 1 paharel lichior de zmeura (rachiu de fructe)
  • putina zeama de lamaie.
  • In plus: unt
  • faina si hartie pentru forma de tort
  • frisca batuta pentru acoperit tortul,
  • migdale feliate si
  • zmeura pentru ornat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu brânză și căpșuni