Tort cu zmeura

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru blat - 4 oua, 100 g zahar, 100 g faina, 30 g amidon, 50 g unt topit, 1 lingura faina pentru forma. Pentru umplutura - 200 g marmelada (jeleu) de zmeura, 500 g zmeura proaspata, 200 ml tuica nebatuta, 1 plic zahar vanilat, 50 g migdale taiate felii.
  • (pentru 6 persoane)

Mod de preparare

Preparati blatul cu o zi inainte de a servi prajitura. Ungeti cu putin unt topit forma (diametrul: 26 cm, marginile detasabile) si bagati-o la frigider. - Incingeti cuptorul la 180°C. Bateti bine ouale cu zaharul intr-un castron asezat pe baie de apa (fierbinte) pana ce compozitia creste, devine spumoasa si se intareste suficient (Incep sa se vada urmele lasate de tel). - Luati castronul de la bain-marie si continuati sa bateti compozitia pana ce se raceste. Incorporati - in ploaie - faina cernuta impreuna cu amidonul si pe urma restul de unt topit. Infainati forma, aplecand-o in toate partile, indepartati surplusul de faina si turnati in forma aluatul de blat. Bagati-l la cuptor si lasati-l sa se coaca 25 de minute. - Lasati-l apoi sa se raceasca in forma (cand e rece se desprinde de pereti), scoateti-l pe o planseta si tineti-l in camara, pana a doua zi, cand preparati umplutura. - Amestecati (cu mixerul) 150 g zmeura cu 2 linguri de peltea si pasati amestecul printr-o sita. Taiati blatul in doua (pe orizontala). Asezati o jumatate pe un platou si ungeti-o pe toata suprafata cu 2/3 din jeleul cu zmeura. Puneti peste ea si cealalta jumatate si ungeti-o si pe ea cu amestecul ramas. - Prajiti feliile de migdala la foc slab, intr-o tigaie de teflon (neunsa), bateti frisca (tinuta 24 de ore la frigider) si adaugati, cand e pe jumatate batuta, zaharul tos si zaharul vanilat. - Imbracati prajitura cu un strat de frisca, presarati deasupra boabele de zmeura si lipiti pe margini - de jur-imprejur - migdalele prajite. Ca sa luceasca mai frumos, incalziti pelteaua ramasa si ungeti cu o pensula boabele de zmeura. Puneti tortul o ora la frigider si serviti-l rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise