autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu zmeura

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Ingrediente
Pentru blat - 4 oua, 100 g zahar, 100 g faina, 30 g amidon, 50 g unt topit, 1 lingura faina pentru forma. Pentru umplutura - 200 g marmelada (jeleu) de zmeura, 500 g zmeura proaspata, 200 ml tuica nebatuta, 1 plic zahar vanilat, 50 g migdale taiate felii., (pentru 6 persoane)

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Preparati blatul cu o zi inainte de a servi prajitura. Ungeti cu putin unt topit forma (diametrul: 26 cm, marginile detasabile) si bagati-o la frigider. - Incingeti cuptorul la 180°C. Bateti bine ouale cu zaharul intr-un castron asezat pe baie de apa (fierbinte) pana ce compozitia creste, devine spumoasa si se intareste suficient (Incep sa se vada urmele lasate de tel). - Luati castronul de la bain-marie si continuati sa bateti compozitia pana ce se raceste. Incorporati - in ploaie - faina cernuta impreuna cu amidonul si pe urma restul de unt topit. Infainati forma, aplecand-o in toate partile, indepartati surplusul de faina si turnati in forma aluatul de blat. Bagati-l la cuptor si lasati-l sa se coaca 25 de minute. - Lasati-l apoi sa se raceasca in forma (cand e rece se desprinde de pereti), scoateti-l pe o planseta si tineti-l in camara, pana a doua zi, cand preparati umplutura. - Amestecati (cu mixerul) 150 g zmeura cu 2 linguri de peltea si pasati amestecul printr-o sita. Taiati blatul in doua (pe orizontala). Asezati o jumatate pe un platou si ungeti-o pe toata suprafata cu 2/3 din jeleul cu zmeura. Puneti peste ea si cealalta jumatate si ungeti-o si pe ea cu amestecul ramas. - Prajiti feliile de migdala la foc slab, intr-o tigaie de teflon (neunsa), bateti frisca (tinuta 24 de ore la frigider) si adaugati, cand e pe jumatate batuta, zaharul tos si zaharul vanilat. - Imbracati prajitura cu un strat de frisca, presarati deasupra boabele de zmeura si lipiti pe margini - de jur-imprejur - migdalele prajite. Ca sa luceasca mai frumos, incalziti pelteaua ramasa si ungeti cu o pensula boabele de zmeura. Puneti tortul o ora la frigider si serviti-l rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu zmeura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort diplomat cu aroma de zmeura

Tort diplomat cu aroma de zmeura

Se bat ouale cu zaharul se adauga laptele si vanilia (2-3 vanilii), se pune la fiert pe abur amestecind

2 voturi    0 comentarii
6h
Torturi
Tort trio cu crema de zmeura, ciocolata si mascarpone

Tort trio cu crema de zmeura, ciocolata si mascarpone

Topesti untul intr-o cratita, la foc mic. Maruntesti biscuitii intr-un blender, ii pui intr-un vas

7 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat - 4 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g faina
  • 30 g amidon
  • 50 g unt topit
  • 1 lingura faina pentru forma. Pentru umplutura - 200 g marmelada (jeleu) de zmeura
  • 500 g zmeura proaspata
  • 200 ml tuica nebatuta
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 g migdale taiate felii.
  • (pentru 6 persoane)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu morcovi si crema de branza Tort cu morcovi si crema de branza

Pt blat: se amesteca toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise. Eu am folosit 2 forme detasabile de 18 cm, tapetate cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cheesecake cu portocale Cheesecake cu portocale

Pentru blatul din biscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Perla neagra 1