autor:

Angy_Borzasi

» » Torturi

Tort "Cuib cu oua"

Autor: Angy_Borzasi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Angy_Borzasi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 aprilie 2013

Ingrediente
Blatul:, 5 oua, 150g zahar, 140g faina alba, 2 linguri de cacao, 3 linguri de ulei, un plic de drojdie pt.dulciuri, sare, Crema:, 600 ml lapte, 3 linguri de amidon, 1 ou, 2 linguri de zahar, 200 g crema de branza, 250 g capsuni+ 2 linguri de zahar, 200 ml frisca, Sirop:, Suc de capsuni, 1 lingura de zahar, 100 ml apa, Glazura:, 300 g ciocolata cu lapte, 80 g unt, 150 ml frisca, 250 g oua de ciocolata colorate

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

11 voturi

Mod de preparare

Pentru inceput taiem marunt capsuni si ii amestecam cu 2 linguri de zahar ,ii punem intr-o strecuratoare cu o farfurie dedesupt si lasam sa se scurga siropul.
Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma cu un praf de sare. Cand spuma devine tare adaugam zaharul si continuam sa batem pana cand acesta se topeste. Adaugam galbenusurile ,uleiul ,faina alba si drojdia si amestecam cu miscari de sus in jos. Turnam compozitia obtinuta intr-o tava cu fundul detasabil tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade aproximativ 30 de minute pana cand trece testul cu scobitoarea. Lasam blatul de se raceasca .
Crema: Amestecam amidonul cu oul si un pic de lapte . Punem la fiert laptele ramas .Cand incepe sa fiarba adaugam amestecul de amidon si il lasam sa fiarba pana cand se ingrosa amestecand mereu. Luam de pe foc si adaugam zaharul,dupa care lasam crema sa se racesca. Cand crema sa racit adaugam capsunile .crema de branza si frisca batuta spuma.
La sucul de capsuni adaugam 100 ml de apa si o lingura de zahar si il punem la fiert pana cand se topeste zaharul.
Taiem blatul in trei ,insiropam primul blat turnam desupra 1/2 din crema ,asezam desupra al doilea blat,insiropam si turnam restul de crema. Din al treilea blat taiem in mijloc un cerc ,si asezam marginea desupra tortului.Din cercul central taiem o felie cat mai subtire si o asezam in partea centrala desupra cremei . Insiropam si partea superioara a tortului.
Topim pe baie de abur 150 de grame de ciocolata cu untul si lasam sa se raceasca un pic dupa care o turnam desupra tortului.
Restul de ciocolata il topim impreuna cu frisca pe baie de abur ,o lasam sa se raceasca dupa care o batem spuma . Cu ajutorul un pos cu varful subtire decoram tortul astfel incat sa apara ramuri .
In mijloc asezam ouale de ciocolata colorate .
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Cuib cu oua"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Iepuras cu mure si ciocolata

Tort Iepuras cu mure si ciocolata

Incepem cu cele doua blaturi cu gem. Puneti in doua castroane cate un borcan de gem, 3 galbenusuri,

81 voturi    23 comentarii
4h 45 min
Torturi
Tort de Dragobete, inimioara

Tort de Dragobete, inimioara

Pregatim un pandispan astfel: batem cele 3 albusuri spuma tare, adaugam zaharul, vanilia si praful

7 voturi    11 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Dryer 2000W grey

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Angy Borzasi , 14 aprilie 2014

    Elisabeta ouale sunt de ciocolata cumparate nu le-am facut eu

  • Fara foto

    Elisabeta Tipa , 12 aprilie 2014

    multumim pt reteta ..... dar nu ati spus cum se fac ouale si pasareaaaaa!

  • Fara foto

    Angy Borzasi , 06 aprilie 2014

    Elisabeta ouale sunt de ciocolata cumparate nu le-am facut eu

    • Fara foto

      Angy Borzasi , 06 aprilie 2014

      Elisabeta ouale sunt de ciocolata cumparate nu le-am facut eu

    • Fara foto

      Tudorascu Iuliana , 04 aprilie 2014

      decat ultimul blat in decupezi in forma de cerc?

    • Fara foto

      Monica Bejinaru , 03 aprilie 2014

      Vreau sa fac tortul de Pasti.Ce dimensiune are tava?

    • Fara foto

      Radu Farcas , 01 aprilie 2014

      Wow...este opera de arta. La cate am facut in viata asta, mi-am propus sa fac acest tort. De ce nu?

    • Fara foto

      Anisoara Bobes , 01 aprilie 2014

      Elisabeta ouale sunt de ciocolata cumparate nu le-am facut eu

    • Fara foto

      Radu Farcas , 31 martie 2014

      wow, minunat!

    • Fara foto

      Floare de colt (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2013

      Ingenios ! Felicitari Angy !!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

2h

11 voturi

Ingrediente

  • Blatul:
  • 5 oua
  • 150g zahar
  • 140g faina alba
  • 2 linguri de cacao
  • 3 linguri de ulei
  • un plic de drojdie pt.dulciuri
  • sare
  • Crema:
  • 600 ml lapte
  • 3 linguri de amidon
  • 1 ou
  • 2 linguri de zahar
  • 200 g crema de branza
  • 250 g capsuni+ 2 linguri de zahar
  • 200 ml frisca
  • Sirop:
  • Suc de capsuni
  • 1 lingura de zahar
  • 100 ml apa
  • Glazura:
  • 300 g ciocolata cu lapte
  • 80 g unt
  • 150 ml frisca
  • 250 g oua de ciocolata colorate

Raporteaza reteta

Retete
de Angy_Borzasi
Rotoli de parizer si branza topita

Rotoli de parizer si branza topita

Luati o felie de parizer peste care se pune felia de branza topita (felia de parizer de preferinta

3 voturi    3 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza
Tort Mimoza

Tort Mimoza

Blatul: Batem spuma albusurile cu un praf de sare dupa care adaugam zaharul si continuam sa batem

9 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Torturi
Eclere cu crema de vanilie

Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Fara foto

Floare de colt (Chef de cuisine)

Ingenios ! Felicitari Angy !!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu ganache de ciocolata, mascarpone si mandarine