autor:

pusikmea

» » Torturi

Tort Dana

Autor: pusikmea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: pusikmea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 martie 2010

Ingrediente
Pentru blat:, 4 oua, 100 g zahar pudra, 100 g faina, 1 plic praf de copt, 1 lingura cacao, , Pentru umputura (crema):, 3 pliculete gelatina, 250 g branza proaspata de vaci, 200 ml frisca lichida, 150 g zahar pudra, 100 ml lapte, 50 g fulgi nuca cocos, 1 banana, un kiwi, ananas, , Pentru decor:, 1 banana, 1 kiwi, 1 mandarina, jeleu rosu sau alta culoare

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Bati ouale spuma cu zaharul, adaugi faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao, amestecand usor. torni compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata si coci in cuptorul preincalzit circa 20 min.



Pui gelatina la inmuiat in apa rece ap. 10 min, amesteci usor branza cu zaharul si frisca lichida. Fierbi laptele cu fulgii de cocos. Iei vasul de pe foc, adaugi gelatina si amesteci pana se dizolva. Torni laptele peste amestecul de branza si amesteci pana se ingroasa.



Tai blatul in doua, asezi pe o parte din blat o parte din compozitie, pui bananele taate rondele de jur imprejur, ananas si kiwi-ul taiat cubulete mici, intinzi ink un strat de crema petse care asezi cealalta parte din blat, peste acesta pui restul de crema ramasa si ornezi cu fructe dupa bunul plac, dupa care torni jeleul care se prepara conform instructiunilor de pachet si dai la rece 2 ore inainte de servire.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Dana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Cupola cu frisca

Cupola cu frisca

Albusurile se bat spuma,se adauga zaharul,apoi galbenusurile unul cate unul,se incorporeaza faina

10 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort de zahar ars

Tort de zahar ars

Se tapeteaza tava cu zahar (300 de grame), se caramelizeaza pe aragaz. 1 kg de mar se curata se

1 vot    6 comentarii
1h 45 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2012

    Arata minunat...

  • pusikmea

    pusikmea (Chef de cuisine) , 23 martie 2011

    multumesc pentru aprecieri :*

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

    Imi place tare mult cu fructe, delicios!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      Foarte frumos!

    • pusikmea

      pusikmea (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      camelia nu le insiropez, pt k se inmoaie de la crema, dar se pot insiropa desigur.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 20 martie 2010

      Arata bine tare............

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 20 martie 2010

      Da nu insiropezi blaturile? In rest se prezinta foarte frumos.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 20 martie 2010

      vreau si eu!

    • Dana Saila( Salwa Nabhani)

      Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine) , 19 martie 2010

      Bravo...delicios si salvat pentru incercare....imi poarta si numele...nespecificat insa pe site...

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 19 martie 2010

      Tare bun trebuie sa fie.....

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 19 martie 2010

      Delicioasa si foarte frumos prezentata!

    • jsabrina

      jsabrina (Chef de cuisine) , 19 martie 2010

      Cred ca este delicios !

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 19 martie 2010

      Arata foarte bine ,si amestecul de branzica, frisca si fructe o minunatie.Felicitari!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 19 martie 2010

      Arata minunat si sigur este si foarte bun!

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 19 martie 2010

      super

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 100 g zahar pudra
  • 100 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • Pentru umputura (crema):
  • 3 pliculete gelatina
  • 250 g branza proaspata de vaci
  • 200 ml frisca lichida
  • 150 g zahar pudra
  • 100 ml lapte
  • 50 g fulgi nuca cocos
  • 1 banana
  • un kiwi
  • ananas
  • Pentru decor:
  • 1 banana
  • 1 kiwi
  • 1 mandarina
  • jeleu rosu sau alta culoare

Raporteaza reteta

Retete
de pusikmea
Cartofi umpluti cu carnaciori

Cartofi umpluti cu carnaciori

se spala cartofii bine, si se pun la fiert in coaja, nu-i lasam sa fiarba forte mult, ci doar cat

3 voturi    4 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Chiftelute de cartofi cu branza

Chiftelute de cartofi cu branza

se pun cartofii si morcovii la fiert, dupa ce au fiert ii curatam si ii zdrobim cu furculita, atat

11 voturi    20 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Cartofi acordeon

Cartofi acordeon

se spala cartofii, se taie feliute, in asa fel incat sa ramana prinsi, iar intre feliute se pune

10 voturi    11 comentarii
45 min
Aperitive

valentina ionita (Chef de cuisine)

Arata minunat...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu morcovi si crema de branza Tort cu morcovi si crema de branza

Pt blat: se amesteca toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise. Eu am folosit 2 forme detasabile de 18 cm, tapetate cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cheesecake cu portocale Cheesecake cu portocale

Pentru blatul din biscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Tort de mere cu crema de zahar ars