Tort de albus cu crema de cafea

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blaturile: 7 albusuri
  • 250 gr. zahar
  • 150 gr. nuci sau migdale; Crema: 7 galbenusuri
  • 150 gr. zahar pudra
  • 7 lingurite esenta de cafea
  • 200 gr. unt
  • vanilie
  • rom
  • 50 gr. cacao

Mod de preparare

Albusurile batute spuma se amesteca cu zaharul pudra, turnat cite putin, apoi nucile trecute prin masina. Se imparte compozitia in 3-4 parti si se coace fiecare pe fundul formei de tort, unsa cu unt si presarata cu faina multa. Cuptorul trebuie sa fie slab. CREMA: Se fierbe esenta de cafea sau cacao cu doua linguri de zahar, pina se ingroasa putin. Se adauga restul de zahar si galbenusurile pe rind si amestecind mereu, apoi se da la rece. Se bate untul spuma, se amesteca cu crema, vanilia si romul. Se asaza aceasta crema intre blaturi, iar cu o parte din crema se inveleste tortul Se orneaza cu bucatele mici de nuci pralinate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Bounty

Prajitura Bounty

Reteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...

Prajitura Bounty
Omleta cu cartofi, branza si marar

Omleta cu cartofi, branza si marar

Cartofii fierti se curata de coaja, se clatesc cu apa rece si se taie cubulete.

Omleta cu cartofi, branza si marar
Rulada din fleica de porc, cu carne tocata
Aperitive cu carne

Rulada din fleica de porc, cu carne tocata

Reteta aceasta am pregatit-o de Paste.

Rulada din fleica de porc, cu carne tocata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor