Tort de ananas rapid

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 4 linguri de cacao sau ciocolata praf
  • 6 linguri de faina
  • o lingurita praf de copt
  • 200 ml smantana proaspata rece
  • o conserva de ananas rondele

Mod de preparare

Pentru blat:

Se bat ouale cu zaharul si cnd e topit zaharul se adauga faina si cacaua.
Se tapeteaza un castron de plastic sau o forma de silicon pentru tort cu ulei si faina.
Se da l cuptorul cu microunde timp de 10 minute pentru putere de 600w.
Atentie! aluatul nu poate sa depaseasca mai mult de jumatatea inaltimii recipientului, deoarece acesta isi dubleaza volumul la coacere.
Se raceste blatul(eu cand e urgent il las 10 minute la temperatura casei si apoi il dau la congelator).

Umplutura:

Intre timp se bate frisca cu putin zahar (dupa gust).
Se scurg rodelele de ananas - pastreaza sucul pentru insiropat; se pastreaza doua rondele pentru decorat si restul se taie cubulete.
Ss pastreaza un sfert din frisca si restul se amesteca cu ananasul cubulete.
Se taie blatul in trei felii si se insiropeaza cu sucul din conserva de ananas. Se umple cu amestecul de frisca si ananas si se decoreaza cu restul de frisca si cele doua rondele de ananas.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise