Pentru blat:
Se bat ouale cu zaharul si cnd e topit zaharul se adauga faina si cacaua.
Se tapeteaza un castron de plastic sau o forma de silicon pentru tort cu ulei si faina.
Se da l cuptorul cu microunde timp de 10 minute pentru putere de 600w.
Atentie! aluatul nu poate sa depaseasca mai mult de jumatatea inaltimii recipientului, deoarece acesta isi dubleaza volumul la coacere.
Se raceste blatul(eu cand e urgent il las 10 minute la temperatura casei si apoi il dau la congelator).
Umplutura:
Intre timp se bate frisca cu putin zahar (dupa gust).
Se scurg rodelele de ananas - pastreaza sucul pentru insiropat; se pastreaza doua rondele pentru decorat si restul se taie cubulete.
Ss pastreaza un sfert din frisca si restul se amesteca cu ananasul cubulete.
Se taie blatul in trei felii si se insiropeaza cu sucul din conserva de ananas. Se umple cu amestecul de frisca si ananas si se decoreaza cu restul de frisca si cele doua rondele de ananas.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii