autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort de banane

Autor: ilea olimpia ana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ilea olimpia ana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 martie 2009

Ingrediente
blat: 8 oua, 8 linguri faina, 8 linguri zahar, 2 linguri cacao, , crema: 250g frisca batuta, 2 galbenusuri, 2 linguri ciocolata alba rasa, 4 banane., , sirop: 100g zahar, 1 ceasca apa., , decor: 100g ciocolata neagra, 50g fructe din compot., ,

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se amesteca ouale cu zaharul pana se transforma intr-o crema, se adauga faina si cacaua, se amesteca bine. Intr-o forma de tort uns si tapetata cu faina se coace la foc mic, cand e rece se scoate din forma.

Se taie in doua si se insiropeaza cu siropul facut pe aragaz din zahar si apa.

Pt crema: ciocolata alba se amesteca cu galbenusurile, se adauga frisca si se amesteca pana se incorporeaza. Din crema se opresc 5 linguri pt decor si restul se intinde pe o jumatate a blatului, se aseaza bananele taiate pe lung, se acopera cu a doua jumatate a blatului.

Pt decor: se topeste ciocolata neagra si se toarna peste blat si cu ajutorul seringii speciale pt crema se orneaza tortul cu restul de crema si fructe din compot. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de banane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de banane

Tort de banane

Pentru blat:separam galbenusurile de albusuri.Galbenusurile le amestecam cu uleiul(pe care il punem

13 voturi    1 comentariu
2h
Torturi
Tort cu crema de budinca si banane

Tort cu crema de budinca si banane

Pregatim blatul: Separam alabusurile de galbenus, le batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul

12 voturi    6 comentarii
40 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

    Mie imi place cum arata si chiar e de efect ciocolata turnata pe tort.Felicitari!

  • Fara foto

    LIVIA RUS (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2009

    Suna bine, pare a fi bun, dar arata ....ca turnul din Pisa, mai bine lasa-i prima fotografie, pe margini parca e un perete scorojit, nu-mi place cum arata. Iar daca vrei sa-l faci in 2-3 ore e gata.

  • samoila tudorel

    samoila tudorel (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2009

    Reciteste ce ai scris! Totul e aiurea, scuze... daca e nevoie. Ai scris "complexitate redusa": ai preparat, copt, lasat la racit, ornat in 1h si 30minute?! Sunt multe lagune (intelegi, nu) in ... reteta ta.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • blat: 8 oua
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • crema: 250g frisca batuta
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri ciocolata alba rasa
  • 4 banane.
  • sirop: 100g zahar
  • 1 ceasca apa.
  • decor: 100g ciocolata neagra
  • 50g fructe din compot.

Raporteaza reteta

mirey (Chef de cuisine)

Mie imi place cum arata si chiar e de efect ciocolata turnata pe tort.Felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu fructe