autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort de banane

Autor: ilea olimpia ana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ilea olimpia ana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 martie 2009

Ingrediente
blat: 8 oua, 8 linguri faina, 8 linguri zahar, 2 linguri cacao, , crema: 250g frisca batuta, 2 galbenusuri, 2 linguri ciocolata alba rasa, 4 banane., , sirop: 100g zahar, 1 ceasca apa., , decor: 100g ciocolata neagra, 50g fructe din compot., ,

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se amesteca ouale cu zaharul pana se transforma intr-o crema, se adauga faina si cacaua, se amesteca bine. Intr-o forma de tort uns si tapetata cu faina se coace la foc mic, cand e rece se scoate din forma.

Se taie in doua si se insiropeaza cu siropul facut pe aragaz din zahar si apa.

Pt crema: ciocolata alba se amesteca cu galbenusurile, se adauga frisca si se amesteca pana se incorporeaza. Din crema se opresc 5 linguri pt decor si restul se intinde pe o jumatate a blatului, se aseaza bananele taiate pe lung, se acopera cu a doua jumatate a blatului.

Pt decor: se topeste ciocolata neagra si se toarna peste blat si cu ajutorul seringii speciale pt crema se orneaza tortul cu restul de crema si fructe din compot. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de banane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
tort de banane

tort de banane

Intr-un vas inalt de cca 10 cm se asaza piscoturile stropite cu lapte si rom, atat pe fundul vasului

0 voturi    1 comentariu
20 min
Torturi
Tort de banane

Tort de banane

Pentru blat:separam galbenusurile de albusuri.Galbenusurile le amestecam cu uleiul(pe care il punem

13 voturi    1 comentariu
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

    Mie imi place cum arata si chiar e de efect ciocolata turnata pe tort.Felicitari!

  • Fara foto

    LIVIA RUS (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2009

    Suna bine, pare a fi bun, dar arata ....ca turnul din Pisa, mai bine lasa-i prima fotografie, pe margini parca e un perete scorojit, nu-mi place cum arata. Iar daca vrei sa-l faci in 2-3 ore e gata.

  • samoila tudorel

    samoila tudorel (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2009

    Reciteste ce ai scris! Totul e aiurea, scuze... daca e nevoie. Ai scris "complexitate redusa": ai preparat, copt, lasat la racit, ornat in 1h si 30minute?! Sunt multe lagune (intelegi, nu) in ... reteta ta.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • blat: 8 oua
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • crema: 250g frisca batuta
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri ciocolata alba rasa
  • 4 banane.
  • sirop: 100g zahar
  • 1 ceasca apa.
  • decor: 100g ciocolata neagra
  • 50g fructe din compot.

Raporteaza reteta

mirey (Chef de cuisine)

Mie imi place cum arata si chiar e de efect ciocolata turnata pe tort.Felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu zmeura