autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort de banane

Autor: ilea olimpia ana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ilea olimpia ana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 martie 2009

Ingrediente
blat: 8 oua, 8 linguri faina, 8 linguri zahar, 2 linguri cacao, , crema: 250g frisca batuta, 2 galbenusuri, 2 linguri ciocolata alba rasa, 4 banane., , sirop: 100g zahar, 1 ceasca apa., , decor: 100g ciocolata neagra, 50g fructe din compot., ,

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se amesteca ouale cu zaharul pana se transforma intr-o crema, se adauga faina si cacaua, se amesteca bine. Intr-o forma de tort uns si tapetata cu faina se coace la foc mic, cand e rece se scoate din forma.

Se taie in doua si se insiropeaza cu siropul facut pe aragaz din zahar si apa.

Pt crema: ciocolata alba se amesteca cu galbenusurile, se adauga frisca si se amesteca pana se incorporeaza. Din crema se opresc 5 linguri pt decor si restul se intinde pe o jumatate a blatului, se aseaza bananele taiate pe lung, se acopera cu a doua jumatate a blatului.

Pt decor: se topeste ciocolata neagra si se toarna peste blat si cu ajutorul seringii speciale pt crema se orneaza tortul cu restul de crema si fructe din compot. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de banane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de clatite, cu banane, ciocolata, nuca prajita si caramel

Tort de clatite, cu banane, ciocolata, nuca prajita si caramel

Conectam aparatul Panini Maker Breville la o sursa de curent. Intr-un castron, turnam laptele,

5 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort cu ciocolata, visine si banane  (de post)

Tort cu ciocolata, visine si banane (de post)

Blat 1. Preincalzim cuptorul la 180 grade C. 2. Amestecam faina cu cacaoa, scortisoara si praful

3 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

    Mie imi place cum arata si chiar e de efect ciocolata turnata pe tort.Felicitari!

  • Fara foto

    LIVIA RUS (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2009

    Suna bine, pare a fi bun, dar arata ....ca turnul din Pisa, mai bine lasa-i prima fotografie, pe margini parca e un perete scorojit, nu-mi place cum arata. Iar daca vrei sa-l faci in 2-3 ore e gata.

  • samoila tudorel

    samoila tudorel (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2009

    Reciteste ce ai scris! Totul e aiurea, scuze... daca e nevoie. Ai scris "complexitate redusa": ai preparat, copt, lasat la racit, ornat in 1h si 30minute?! Sunt multe lagune (intelegi, nu) in ... reteta ta.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • blat: 8 oua
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • crema: 250g frisca batuta
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri ciocolata alba rasa
  • 4 banane.
  • sirop: 100g zahar
  • 1 ceasca apa.
  • decor: 100g ciocolata neagra
  • 50g fructe din compot.

Raporteaza reteta

mirey (Chef de cuisine)

Mie imi place cum arata si chiar e de efect ciocolata turnata pe tort.Felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu fructe de padure