1.Se prepara blatul:se bat albusurile bine cu putina sare.Se adauga , alternand, 1 lingura de zahar si una de faina.In final se adauga untul sau margarina , care a fost frecat spuma.
2.Se unge o forma dreptunghiulara cu unt si se infaineaza.Se pune compozitia in tava si apoi in cuptorul preincalzit si se coace 45-50 de minute.Se scoate tava si se lasa la racit, apoi se scoate blatul si se pune pe un gratar pana se raceste bine.
3.Se prepara crema:se pun bananele in blender pentru a se obtine o crema, adaugandu-se sucul de la o lamaie si lichiorul de portocale.Se amesteca bine.Se pun foile de gelatina in putina apa rece timp de 15 min.Intr-o cratita se pun 200g.zahar cu un decilitru de apa si se lasa sa fiarba pana cand apa se evapora.Se lasa la racit.
4.Se bat albusurile spuma , se adauga zaharul fiert si racit, gelatina si cu o spatula se incorporeaza in amestecul de banane.
5.Se taie blatul in 3 si se umple cu crema de banane.Se bate frisca, se acopera tortul si se pune la frigider pana la servire.Inainte de servire, se orneaza cu rondele de banane.
Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasaCiorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasa! Descopera cum sa pregatesti aceasta ciorba plina de vitamine, perfecta...
Ciorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasaReteta de cartofi noi la tigaie. Cartofi noi la tigaie reteta simpla. Reteta de cartofi fierti si trasi la tigaie. Retete cu...
Cartofi noi la tigaieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii