Ingrediente
Pentru decor:, frisca batuta,, 2 banane, Pentru blat:, 200g.zahar,, 6 albusuri ,, 150g.faina, , 100g.unt(sau margarina),, sare,, un praf de vanilie, Pentru crema de banane:, 200gr.zahar, , 4 albusuri, , 4 foi de gelatina, , lichior de portocale,, 250g. banane,, sucul de la o lamaie
Dificultate: Medie | Timp: 1h 10 min
4 voturi
Mod de preparare
2.Se unge o forma dreptunghiulara cu unt si se infaineaza.Se pune compozitia in tava si apoi in cuptorul preincalzit si se coace 45-50 de minute.Se scoate tava si se lasa la racit, apoi se scoate blatul si se pune pe un gratar pana se raceste bine.
3.Se prepara crema:se pun bananele in blender pentru a se obtine o crema, adaugandu-se sucul de la o lamaie si lichiorul de portocale.Se amesteca bine.Se pun foile de gelatina in putina apa rece timp de 15 min.Intr-o cratita se pun 200g.zahar cu un decilitru de apa si se lasa sa fiarba pana cand apa se evapora.Se lasa la racit.
4.Se bat albusurile spuma , se adauga zaharul fiert si racit, gelatina si cu o spatula se incorporeaza in amestecul de banane.
5.Se taie blatul in 3 si se umple cu crema de banane.Se bate frisca, se acopera tortul si se pune la frigider pana la servire.Inainte de servire, se orneaza cu rondele de banane.