1.Se prepara blatul:se bat albusurile bine cu putina sare.Se adauga , alternand, 1 lingura de zahar si una de faina.In final se adauga untul sau margarina , care a fost frecat spuma.
2.Se unge o forma dreptunghiulara cu unt si se infaineaza.Se pune compozitia in tava si apoi in cuptorul preincalzit si se coace 45-50 de minute.Se scoate tava si se lasa la racit, apoi se scoate blatul si se pune pe un gratar pana se raceste bine.
3.Se prepara crema:se pun bananele in blender pentru a se obtine o crema, adaugandu-se sucul de la o lamaie si lichiorul de portocale.Se amesteca bine.Se pun foile de gelatina in putina apa rece timp de 15 min.Intr-o cratita se pun 200g.zahar cu un decilitru de apa si se lasa sa fiarba pana cand apa se evapora.Se lasa la racit.
4.Se bat albusurile spuma , se adauga zaharul fiert si racit, gelatina si cu o spatula se incorporeaza in amestecul de banane.
5.Se taie blatul in 3 si se umple cu crema de banane.Se bate frisca, se acopera tortul si se pune la frigider pana la servire.Inainte de servire, se orneaza cu rondele de banane.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii