Tort de banane

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Tort de banane

Ingrediente

  • Blat:10oua,10linguri de ulei,10linguri de zahar,10linguri de faina.
  • Crema:1l lapte,6linguri faina,8linguri de zahar,200g zahar pudra,250g unt,4-5 banane.
  • Sirop:250ml apa,3linguri zahar si o esenta de vanilie.
  • Ornament:bomboane de tort,frisca(un plic de frisca si 150 ml lapte).

Mod de preparare

Pentru blat:separam galbenusurile de albusuri.Galbenusurile le amestecam cu uleiul(pe care il punem ca la maioneza) si apoi zaharul.Albusurile le batem pina se intaresc,dupa care adaugam galbenusurile si le amestecam usor de jos im sus si apoi adaugam faina.Turnam compozitia intr-o tava dreptunghiulara(unsa cu putin ulei si tapetata cu margarina)si o dam la cuptor pt 30 de minute.

Intre timp preparam siropul(punem apa la foc impreuna cu zaharul si dupa ce a dat in citeva clocote stingem focul si adaugam esesnta)si crema(inainte de a pune laptele pe foc luam citeva linguri de lapte pe care le amestecam cu cele 6 linguri de faina;punem laptele la foc si cind incepe sa se incalzeasca adaugam faina si amestecam continuu sa nu se lipeasca;dupa ce da in clocot adaugam zaharul;frecam untul cu zaharul pudra si adaugam peste crema fiarta dupa aceea pasam bine bananele si le amestecam cu crema ).

Dupa racirea blatului il vom taia in 3 parti punem crema intre straturi(cine vrea mai poate adauga intre straturi felii de banane)il imbracam in crema dupa care vom orna in functie de imaginatie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise