autor:

Florenta Dinu

» » Torturi

Tort de banane

Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 decembrie 2010

Ingrediente
Blat:10oua,10linguri de ulei,10linguri de zahar,10linguri de faina., Crema:1l lapte, faina,8linguri de zahar,200g zahar pudra,250g unt, banane., Sirop:250ml apa,3linguri zahar si o esenta de vanilie., Ornament:bomboane de tort,frisca(un plic de frisca si 150 ml lapte).

Dificultate: Redusa Timp: 2h

13 voturi

Mod de preparare

Pentru blat:separam galbenusurile de albusuri.Galbenusurile le amestecam cu uleiul(pe care il punem ca la maioneza) si apoi zaharul.Albusurile le batem pina se intaresc,dupa care adaugam galbenusurile si le amestecam usor de jos im sus si apoi adaugam faina.Turnam compozitia intr-o tava dreptunghiulara(unsa cu putin ulei si tapetata cu margarina)si o dam la cuptor pt 30 de minute.
Intre timp preparam siropul(punem apa la foc impreuna cu zaharul si dupa ce a dat in citeva clocote stingem focul si adaugam esesnta)si crema(inainte de a pune laptele pe foc luam citeva linguri de lapte pe care le amestecam cu cele 6 linguri de faina;punem laptele la foc si cind incepe sa se incalzeasca adaugam faina si amestecam continuu sa nu se lipeasca;dupa ce da in clocot adaugam zaharul;frecam untul cu zaharul pudra si adaugam peste crema fiarta dupa aceea pasam bine bananele si le amestecam cu crema ).
Dupa racirea blatului il vom taia in 3 parti punem crema intre straturi(cine vrea mai poate adauga intre straturi felii de banane)il imbracam in crema dupa care vom orna in functie de imaginatie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de banane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort raw cu banane si cocos

Tort raw cu banane si cocos

Pentru blat amestecam cu o lingura faina de migdale si semintele de canepa cu siropul de agave. Daca

4 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Delicii de post de la bloggeri
Tort cu crema de budinca si banane

Tort cu crema de budinca si banane

Pregatim blatul: Separam alabusurile de galbenus, le batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul

12 voturi    6 comentarii
40 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2010

    yumi,yumi, mai ai si pentru mine o felie ? *****

Dificultate

Redusa

Timp

2h

13 voturi

Ingrediente

  • Blat:10oua,10linguri de ulei,10linguri de zahar,10linguri de faina.
  • Crema:1l lapte, faina,8linguri de zahar,200g zahar pudra,250g unt, banane.
  • Sirop:250ml apa,3linguri zahar si o esenta de vanilie.
  • Ornament:bomboane de tort,frisca(un plic de frisca si 150 ml lapte).

Raporteaza reteta

Retete
de Florenta Dinu
Tort Mickey Mouse

Tort Mickey Mouse

Faci blaturile de aceeasi marime (foloseste aceeasi forma). Separi albusurile si le bati spuma tare,adaugi

16 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Torturi
Amandina

Amandina

Pt blat:freci galbenusurile cu uleiul pe care-l pui ca la maioneza.Albusurile le bati spuma cu zaharul

30 voturi    4 comentarii
1h 5 min
Prajituri
Tort cu foi coapte in tigaie

Tort cu foi coapte in tigaie

Pt foi:freci oul cu zaharul,apoi adaugi uleiul si laptele,1 lingurita bicarbonat stins cu otet si

29 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Torturi
Lia Maria

Lia Maria (Chef de cuisine)

yumi,yumi, mai ai si pentru mine o felie ? *****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Halloween pumpkin and chocolate cake Halloween pumpkin and chocolate cake

Pornim cuptorul la 250 grade C. Tapetam doua forme pentru dovleac cu unt si faina. Pregatim o tava cu hartii mici pentru muffins. Muffins: Cernem

0 voturi    0 comentarii
5h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de toamna pentru siluete fine Tort de toamna pentru siluete fine

Pentru blat Semintele si nucile se vor frula pana a obtine o faina. Se amesteca toate ingredientele pana ad avea o consistenta omogena Se

0 voturi    0 comentarii
55 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel