autor:

Fara foto

» » Torturi

tort de banane

Autor: mirela bentan (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 ianuarie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mirela bentan (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 ianuarie 2009

Ingrediente
1kg banane bine coapte, 200ml smantana UHT, 1 pachet piscoturi de sampanie, 250 ml lapte rece, 1 esenta rom, visine sau alte fructe pentru ornat, 1 spray frisca ptr ornat

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas inalt de cca 10 cm se asaza piscoturile stropite cu lapte si rom, atat pe fundul vasului cat si vertical pe peretii acestuia de jur imprejur..
Separat se face piure din banane si se amesteca cu frisca batuta spuma tare.
Se amesteca usor piureul de banane cu frisca si se adauga peste piscoturi. Se acopera cu alte piscoturi stropite cu lapte. Se da la rece cca 2 ore.Dupa ce se intareste se scoate pe un platou, se orneaza si se pastreaza la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "tort de banane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de frisca cu banane

Tort de frisca cu banane

Se bate frisca foarte bine cu intaritorul si zaharul vanilat,cand este gata se imparte in doua parti.O

15 voturi    9 comentarii
30 min
Torturi
Tort cu ciocolată albă, banane și căpșuni

Tort cu ciocolată albă, banane și căpșuni

Se amestecă zahărul cu apa și se pun la fiert, până se obține un sirop, care se lasă

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    SAVOIU SIMONA , 16 ianuarie 2009

    Pai si cu smantana ce faci? Care frisca batuta tare?

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1kg banane bine coapte
  • 200ml smantana UHT
  • 1 pachet piscoturi de sampanie
  • 250 ml lapte rece
  • 1 esenta rom
  • visine sau alte fructe pentru ornat
  • 1 spray frisca ptr ornat

Raporteaza reteta

Retete
de mirela bentan
tort ciocolata

tort ciocolata

Se separa ouale si se bat spuma albusurile cu zaharul . Se amesteca galbenusurile amestecate cu sarea

4 voturi    1 comentariu
50 min
Torturi
Fara foto

SAVOIU SIMONA

Pai si cu smantana ce faci? Care frisca batuta tare?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Ladita cu capsuni Tort Ladita cu capsuni

Din aluatul fraged am taiat pentru baza tortului o foaie pe dimensiunea dorita, pe care am copt-o la 200°C pana s-a rumenit (10

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu fructe Tort cu fructe

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Bolo de ananas (Tort de ananas)