autor:

Ellimist

» » Torturi

Tort de bezea

Autor: Ellimist (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ellimist (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 ianuarie 2012

Ingrediente
Pentru blaturile de bezea(3):, -aprox. 600g zahar (3 cani), -9 albusuri de ou, -esenta de vanilie, , Pentru crema:, -9 galbenusuri de ou, -aprox. 200g zahar (o cana), -o lingura de cacao, -200ml lapte, -o lingura de faina, -un pachet de unt, -esenta de rom, , Pentru decorare:, -3 albusuri de ou, -aprox. 200g de zahar, -nuca intreaga decojita, -un pliculet de zahar vanilat, -frisca/crema de ornat (dupa gust), -ciocolata de menaj, -nuca de cocos(la plic)

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Se iau 3 dintre albusurile de blat si se bat cu mixerul pana cand devin perfect spuma,dupa care se adauga treptat o cana de zahar.Se pune esenta se vanilie si se baga la cuptor intr-o tava pentru torturi,(eu am folosit o tava rotunda speciala pentru torturi).Se lasa la cuptor aproximativ 20 de minute la foc mic(sau pana se intareste in interior),timp in care se pregateste crema.Se amesteca cele 9 galbenusuri impreuna cu o cana de zahar,faina si cacaua.Se adauga laptele si se pune pe foc,amestecand continuu.Se face o crema consistenta,se da de pe foc si se adauga untul taiat bucatele.Se amesteca pana se topeste untul,dupa care se lasa la rece.Se repeta procedeul de preparare al blatului de inca 2 ori,dupa care se aseaza blat-crema-blat-crema-blat-crema si se lasa la rece.Din ouale si zaharul pentru decorare,se face o compozitie ca pentru blat,dar se aseaza pe o tava obisnuita sub forma unor bezele micute,presarate cu zahar vanilat si cu cate o bucatica mica de nuca in varf.
Tortul se orneaza intai cu crema,apoi cu ciocolata de menaj data pe razatoare si nuca de cocos,dupa care se pun bezelele mici deasupra.


POFTA BUNA!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de bezea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Cora cu mousse de ciocolata si bezea

Tort Cora cu mousse de ciocolata si bezea

Se separa ouale, albusurile la robot se bat pana prind volum dupa care se adauga treptat zaharul

1 vot    0 comentarii
5h
Torturi
Tort cu branza si bezea

Tort cu branza si bezea

Intr-un vas, cernem faina si o amestecam cu praful de copt. Adaugam untul rece de tot si amestecam

3 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2012

    Un tort deosebit de aspectuos si delicios totodata. Felicitari !

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • Pentru blaturile de bezea(3):
  • -aprox. 600g zahar (3 cani)
  • -9 albusuri de ou
  • -esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • -9 galbenusuri de ou
  • -aprox. 200g zahar (o cana)
  • -o lingura de cacao
  • -200ml lapte
  • -o lingura de faina
  • -un pachet de unt
  • -esenta de rom
  • Pentru decorare:
  • -3 albusuri de ou
  • -aprox. 200g de zahar
  • -nuca intreaga decojita
  • -un pliculet de zahar vanilat
  • -frisca/crema de ornat (dupa gust)
  • -ciocolata de menaj
  • -nuca de cocos(la plic)

Raporteaza reteta

Lia Maria

Lia Maria (Chef de cuisine)

Un tort deosebit de aspectuos si delicios totodata. Felicitari !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Halloween pumpkin and chocolate cake Halloween pumpkin and chocolate cake

Pornim cuptorul la 250 grade C. Tapetam doua forme pentru dovleac cu unt si faina. Pregatim o tava cu hartii mici pentru muffins. Muffins: Cernem

0 voturi    0 comentarii
5h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de toamna pentru siluete fine Tort de toamna pentru siluete fine

Pentru blat Semintele si nucile se vor frula pana a obtine o faina. Se amesteca toate ingredientele pana ad avea o consistenta omogena Se

0 voturi    0 comentarii
55 min
Dulciuri diverse
Tort de ciocolata cu mere