Tort de bezea

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Tort de bezea

Ingrediente

  • Pentru blaturile de bezea(3):
  • -aprox. 600g zahar (3 cani)
  • -9 albusuri de ou
  • -esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • -9 galbenusuri de ou
  • -aprox. 200g zahar (o cana)
  • -o lingura de cacao
  • -200ml lapte
  • -o lingura de faina
  • -un pachet de unt
  • -esenta de rom
  • Pentru decorare:
  • -3 albusuri de ou
  • -aprox. 200g de zahar
  • -nuca intreaga decojita
  • -un pliculet de zahar vanilat
  • -frisca/crema de ornat (dupa gust)
  • -ciocolata de menaj
  • -nuca de cocos(la plic)

Mod de preparare

Se iau 3 dintre albusurile de blat si se bat cu mixerul pana cand devin perfect spuma,dupa care se adauga treptat o cana de zahar.Se pune esenta se vanilie si se baga la cuptor intr-o tava pentru torturi,(eu am folosit o tava rotunda speciala pentru torturi).Se lasa la cuptor aproximativ 20 de minute la foc mic(sau pana se intareste in interior),timp in care se pregateste crema.Se amesteca cele 9 galbenusuri impreuna cu o cana de zahar,faina si cacaua.Se adauga laptele si se pune pe foc,amestecand continuu.Se face o crema consistenta,se da de pe foc si se adauga untul taiat bucatele.Se amesteca pana se topeste untul,dupa care se lasa la rece.Se repeta procedeul de preparare al blatului de inca 2 ori,dupa care se aseaza blat-crema-blat-crema-blat-crema si se lasa la rece.Din ouale si zaharul pentru decorare,se face o compozitie ca pentru blat,dar se aseaza pe o tava obisnuita sub forma unor bezele micute,presarate cu zahar vanilat si cu cate o bucatica mica de nuca in varf.

Tortul se orneaza intai cu crema,apoi cu ciocolata de menaj data pe razatoare si nuca de cocos,dupa care se pun bezelele mici deasupra.

POFTA BUNA!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise