autor:

Ellimist

» » Torturi

Tort de bezea

Autor: Ellimist (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ellimist (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 ianuarie 2012

Ingrediente
Pentru blaturile de bezea(3):, -aprox. 600g zahar (3 cani), -9 albusuri de ou, -esenta de vanilie, , Pentru crema:, -9 galbenusuri de ou, -aprox. 200g zahar (o cana), -o lingura de cacao, -200ml lapte, -o lingura de faina, -un pachet de unt, -esenta de rom, , Pentru decorare:, -3 albusuri de ou, -aprox. 200g de zahar, -nuca intreaga decojita, -un pliculet de zahar vanilat, -frisca/crema de ornat (dupa gust), -ciocolata de menaj, -nuca de cocos(la plic)

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Se iau 3 dintre albusurile de blat si se bat cu mixerul pana cand devin perfect spuma,dupa care se adauga treptat o cana de zahar.Se pune esenta se vanilie si se baga la cuptor intr-o tava pentru torturi,(eu am folosit o tava rotunda speciala pentru torturi).Se lasa la cuptor aproximativ 20 de minute la foc mic(sau pana se intareste in interior),timp in care se pregateste crema.Se amesteca cele 9 galbenusuri impreuna cu o cana de zahar,faina si cacaua.Se adauga laptele si se pune pe foc,amestecand continuu.Se face o crema consistenta,se da de pe foc si se adauga untul taiat bucatele.Se amesteca pana se topeste untul,dupa care se lasa la rece.Se repeta procedeul de preparare al blatului de inca 2 ori,dupa care se aseaza blat-crema-blat-crema-blat-crema si se lasa la rece.Din ouale si zaharul pentru decorare,se face o compozitie ca pentru blat,dar se aseaza pe o tava obisnuita sub forma unor bezele micute,presarate cu zahar vanilat si cu cate o bucatica mica de nuca in varf.
Tortul se orneaza intai cu crema,apoi cu ciocolata de menaj data pe razatoare si nuca de cocos,dupa care se pun bezelele mici deasupra.


POFTA BUNA!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de bezea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
tort de bezea cu crema de ganache

tort de bezea cu crema de ganache

albusul + zaharul se pune la fiert intr-o craticioara si se tine pe foc pina se topeste zaharul

5 voturi    6 comentarii
2h
Torturi
Tort de inghetata cu bezea si 3 creme

Tort de inghetata cu bezea si 3 creme

Pt prima crema: Intr-o cratita cu fundul dublu am pus la incalzit laptele+frisca+zaharul si pastaia

4 voturi    6 comentarii
4h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2012

    Un tort deosebit de aspectuos si delicios totodata. Felicitari !

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • Pentru blaturile de bezea(3):
  • -aprox. 600g zahar (3 cani)
  • -9 albusuri de ou
  • -esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • -9 galbenusuri de ou
  • -aprox. 200g zahar (o cana)
  • -o lingura de cacao
  • -200ml lapte
  • -o lingura de faina
  • -un pachet de unt
  • -esenta de rom
  • Pentru decorare:
  • -3 albusuri de ou
  • -aprox. 200g de zahar
  • -nuca intreaga decojita
  • -un pliculet de zahar vanilat
  • -frisca/crema de ornat (dupa gust)
  • -ciocolata de menaj
  • -nuca de cocos(la plic)

Raporteaza reteta

Lia Maria

Lia Maria (Chef de cuisine)

Un tort deosebit de aspectuos si delicios totodata. Felicitari !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort din albusuri cu nuca