Se iau 3 dintre albusurile de blat si se bat cu mixerul pana cand devin perfect spuma,dupa care se adauga treptat o cana de zahar.Se pune esenta se vanilie si se baga la cuptor intr-o tava pentru torturi,(eu am folosit o tava rotunda speciala pentru torturi).Se lasa la cuptor aproximativ 20 de minute la foc mic(sau pana se intareste in interior),timp in care se pregateste crema.Se amesteca cele 9 galbenusuri impreuna cu o cana de zahar,faina si cacaua.Se adauga laptele si se pune pe foc,amestecand continuu.Se face o crema consistenta,se da de pe foc si se adauga untul taiat bucatele.Se amesteca pana se topeste untul,dupa care se lasa la rece.Se repeta procedeul de preparare al blatului de inca 2 ori,dupa care se aseaza blat-crema-blat-crema-blat-crema si se lasa la rece.Din ouale si zaharul pentru decorare,se face o compozitie ca pentru blat,dar se aseaza pe o tava obisnuita sub forma unor bezele micute,presarate cu zahar vanilat si cu cate o bucatica mica de nuca in varf.
Tortul se orneaza intai cu crema,apoi cu ciocolata de menaj data pe razatoare si nuca de cocos,dupa care se pun bezelele mici deasupra.
POFTA BUNA!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii