autor:

Fara foto

» » Torturi

tort de bezea cu crema de ganache

Autor: andreea loreley (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andreea loreley (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iunie 2008

Ingrediente
10 albuse de ou, 0,600 zahar tos, , crema ganache, 0,500 ciocolata menaj, 0,400 ml frisca cu 32% grasime, , decor, 0,100 ml friscs, 0,050 g alune,migdale,nuca(dupa gustul fiecaruia

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

albusul + zaharul se pune la fiert intr-o craticioara si se tine pe foc pina se topeste zaharul si lichidul atinge 80- 90 grade,pe toata perioada fierberi se amesteca cu un tel para in lichid
asa fierbinte se bate cu mixerul,pina devine ferma si nu mai curge de pe tel
se deseneaza cercuri pe hirtie de copt,in interiorul lor se toarna bezeaua se niveleaza cu un cutit
se tine la cuptor la temperatura cea mai mica cu usa cuptorului deschisa aproximativ 2-3 ore in functie de grosimea blatului

crema ganache
frisca se pune la fiert,cind a dat primul clocot se stinge focul si se pune ciocolata taiata bucatele,se amesteca pina se topeste ciocolata se pune la racit
cind a ajuns la temperatura 36- 38 grade se bate la robot pina i-si dubleaza volumul

finisarea
se pune un blat de bezea un strat de ganache si asa mai departe ultimul fiind blat de bezea pe care-l ungem cu frisca si-l decoram cu alune sau migdale etc.
se taie cu un cutit inmuiat in apa
Daca ti-a placut reteta noastra "tort de bezea cu crema de ganache" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
tort de bezea cu crema de ganache

tort de bezea cu crema de ganache

albusul + zaharul se pune la fiert intr-o craticioara si se tine pe foc pina se topeste zaharul

5 voturi    6 comentarii
2h
Torturi
Tort Joffre

Tort Joffre

Se pun la foc mic apa,cacao si zaharul tos si se amesteca pana se omogenizeaza si se topeste zaharul,

31 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 10 albuse de ou
  • 0,600 zahar tos
  • crema ganache
  • 0,500 ciocolata menaj
  • 0,400 ml frisca cu 32% grasime
  • decor
  • 0,100 ml friscs
  • 0,050 g alune,migdale,nuca(dupa gustul fiecaruia

Raporteaza reteta

Retete
de andreea loreley
pizza

pizza

se unge blatul cu ketchup,apoi intr-un bpl se amesteca 1 lingura de ketchup cu oul si se pun acolo

5 voturi    5 comentarii
1h
Paste si pizza
SALATA CU PUI SI BRANZA

SALATA CU PUI SI BRANZA

Salata verde se spala bine sub jet de apa rece, se rupe in fasii mai mari si se pune in bol sub forma

1 vot    3 comentarii
20 min
Salate cu carne
Tiramisu

Tiramisu

Se bat spuma galbenusurile cu zaharul, frisca, albusul si mascarpone - se bat spuma fiecare separat.

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cuib de oua