autor:

silviana maftei

» » Torturi

tort de bezea cu crema de ganache

Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 iunie 2008

Ingrediente
10 albuse de ou, 0,600 zahar tos, , crema ganache, 0,500 ciocolata menaj, 0,400 ml frisca cu 32% grasime, , decor, 0,100 ml friscs, 0,050 g alune,migdale,nuca(dupa gustul fiecaruia

Dificultate: Redusa Timp: 2h

5 voturi

Mod de preparare

albusul + zaharul se pune la fiert intr-o craticioara si se tine pe foc pina se topeste zaharul si lichidul atinge 80- 90 grade,pe toata perioada fierberi se amesteca cu un tel para in lichid
asa fierbinte se bate cu mixerul,pina devine ferma si nu mai curge de pe tel
se deseneaza cercuri pe hirtie de copt,in interiorul lor se toarna bezeaua se niveleaza cu un cutit
se tine la cuptor la temperatura cea mai mica cu usa cuptorului deschisa aproximativ 2-3 ore in functie de grosimea blatului

crema ganache
frisca se pune la fiert,cind a dat primul clocot se stinge focul si se pune ciocolata taiata bucatele,se amesteca pina se topeste ciocolata se pune la racit
cind a ajuns la temperatura 36- 38 grade se bate la robot pina i-si dubleaza volumul

finisarea
se pune un blat de bezea un strat de ganache si asa mai departe ultimul fiind blat de bezea pe care-l ungem cu frisca si-l decoram cu alune sau migdale etc.
se taie cu un cutit inmuiat in apa
Daca ti-a placut reteta noastra "tort de bezea cu crema de ganache" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort spiralat

Tort spiralat

Inainte de pregatire se spala ouale! Blatul: 6 albusuri se bat spuma cu 6 linguri de apa rece,

60 voturi    16 comentarii
1h
Torturi
Tort de portocale

Tort de portocale

Portocalele curatate se taie rondele subtiri Pe fundul si lateralele unei oale de 3kg impachetata

3 voturi    1 comentariu
30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2013

    Imi pac deserturile cu crema ganache. Este o crema fina si delicioasa.

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

    Cred ca e buna!

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

    E interesant!

    • titza

      titza (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      Eu fac crema Canache astfel: incalzesc frisca (nebatuta) intr-o cratita, rad ciocolata pe razatoare si, inainte sa inceapa sa fiarba frisca, pun ciocolata rasa si amestec energic. Iau apoi cratita de pe foc si amestec continuu pana ce s-a topit complet ciocolata. O torn intr-un castron de inox si o pun la frigider vreo 2-3 ore, sa se intareasca. O iau apoi din frigider si o bat bine cu mixerul cca. 15 min. Trebuie sa se deschida la culoare. O conditie esentiala e sa folosim frisca proaspata, cea pasteurizata nu se recomanda, pentru ca se taie la batut.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Cred ca se topeste in gura, l-am notat la retete favorite.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Merita incercata aceasta reteta...Eu pregatesc tort cu blaturi din bezea ,dar este mai complicat...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

5 voturi

Ingrediente

  • 10 albuse de ou
  • 0,600 zahar tos
  • crema ganache
  • 0,500 ciocolata menaj
  • 0,400 ml frisca cu 32% grasime
  • decor
  • 0,100 ml friscs
  • 0,050 g alune,migdale,nuca(dupa gustul fiecaruia

Raporteaza reteta

Retete
de silviana maftei
socata

socata

intr-un vas de 10-12 litri de plastic sau de sticla se pun florile de soc,zaharul,apa rece,sucul

82 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Sucuri si compoturi de fructe
Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

-se separa albusurile de galbenuri si se pun in doua vase de aprox 1,5 litri -albusurile cu zaharul

67 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
cremsnit cu stafide

cremsnit cu stafide

aluatul pt foi ouale, uleiul,smintina,se amesteca se pune atita faina cit sa rezulte un aluat

12 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Imi pac deserturile cu crema ganache. Este o crema fina si delicioasa.

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura vivi