Ingrediente
10 albuse de ou, 0,600 zahar tos, , crema ganache, 0,500 ciocolata menaj, 0,400 ml frisca cu 32% grasime, , decor, 0,100 ml friscs, 0,050 g alune,migdale,nuca(dupa gustul fiecaruia
Dificultate: Redusa | Timp: 2h
5 voturi
Mod de preparare
asa fierbinte se bate cu mixerul,pina devine ferma si nu mai curge de pe tel
se deseneaza cercuri pe hirtie de copt,in interiorul lor se toarna bezeaua se niveleaza cu un cutit
se tine la cuptor la temperatura cea mai mica cu usa cuptorului deschisa aproximativ 2-3 ore in functie de grosimea blatului
crema ganache
frisca se pune la fiert,cind a dat primul clocot se stinge focul si se pune ciocolata taiata bucatele,se amesteca pina se topeste ciocolata se pune la racit
cind a ajuns la temperatura 36- 38 grade se bate la robot pina i-si dubleaza volumul
finisarea
se pune un blat de bezea un strat de ganache si asa mai departe ultimul fiind blat de bezea pe care-l ungem cu frisca si-l decoram cu alune sau migdale etc.
se taie cu un cutit inmuiat in apa
titza (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009
Eu fac crema Canache astfel: incalzesc frisca (nebatuta) intr-o cratita, rad ciocolata pe razatoare si, inainte sa inceapa sa fiarba frisca, pun ciocolata rasa si amestec energic. Iau apoi cratita de pe foc si amestec continuu pana ce s-a topit complet ciocolata. O torn intr-un castron de inox si o pun la frigider vreo 2-3 ore, sa se intareasca. O iau apoi din frigider si o bat bine cu mixerul cca. 15 min. Trebuie sa se deschida la culoare. O conditie esentiala e sa folosim frisca proaspata, cea pasteurizata nu se recomanda, pentru ca se taie la batut.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009
Cred ca se topeste in gura, l-am notat la retete favorite.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009
Merita incercata aceasta reteta...Eu pregatesc tort cu blaturi din bezea ,dar este mai complicat...