autor:

vera

» » Torturi

Tort de bezea si ciocolata

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 noiembrie 2010

Ingrediente
1)pentru prima foaie avem nevoie:, -2 albusuri, 150g zahar tos, 1 lingurita zeama de lamaie, 2)2 albusuri, 150g zahar tos, 1 lingurita zeama de lamaie, , -2 albusuri, 150g zahar, 1 lingurita zeama de lamaie, Ne mai servesc:, 1 albus, 50g zahar, 600ml frisca lichida, 30g cacao, 100g zahar farin(daca frisca nu contine zahar), 200g ciocolata amara, 1 lingura ulei de arahide, hartie pergament

Dificultate: Medie Timp: 3h 30 min

13 voturi

Mod de preparare

Pregatim bezeaua una cate una amestecand bine albusurile de ou cu putina sare,iar in momentul in care debvin albe se adauga zeama de lamaie si usor se incorporeaza zaharul tos;
Intr-o tava tapetata cu hartie desenam un cerc de 22 cm,yurnam prima compozitie de bezea obtinuta,nivelem cu atentie si in troducem in cuptorul cald 125°C timp de 1ora si jumatate;
Daca dispuneti de un cuptor ventilat foile se pot coace in acelasi timp in modul acesta economisim timp si energie;
Vom proceda in acelasi mod si cu celelalte2 foi;
Daca coacem foile pe rand va sfatuiesc ca prima de asamblarea tortului sa le sigilam intr-o tava cu folie de plastic (asa nu se vor sfarama sau chiar topii);
Cu ultimul ou pregatim in mod asemanator bezeaua,iar compozitia obtinuta o turnam intr-un pos ,si formam 12 bezele de masura potrivita intre ele,pe care le vom coace 1 ora in cuptorul cald 120°C
In timp ce foile coc pregatim ciocolata ;
Topim ciocolata baie de aburi,amestecand cu o lingura pana la omogenizare completa a acesteia;Desenam un cecrc pe hartia pergament de diametru 22cm ,turnam ciocolata topita.nivelem bine cu o paleta,si introducem in frigider timp de 10-15 minute;
Trebuie scoasa din frigider inainte de-a se solidifica ,in modul acesta se poate taia;
Cu un cutit cu lama lata imartim cercul in 12 parti:
am impartit intai cercul pe jumatate nu inainte de-a stabilii centrul cercului cu ajutorul compasului(imprumutat de la fiica mea),dupa care am impartit cercul in patru si fiecare parte la randul ei am impartit-o in 3;
Am introdus triunghiurile obtinute in frigider fara sa la desfac de pe hartie,iar dupa 15-20 minute acestea se desfac aproape singure si le conservam in frigider pana la asamblarea trortului;
400g frisca o batem cu 75g zahar farin,crema obtinuta o conservam in frigider;
Restul de frisca o batem cu cacao si restul zaharului,si o conservam in frigider si pe aceasta;
Intre timp foile coapte si bezelele micute sunt deja reci deci trecem la asamblarea tortului:
Luam o tava pt tort ,iar in ceantru asezam putina frisca ,asezam prima foaie de bezea,primul strat de frisca,cea de-a doua foaie ,un strat de frisca cu cacao,a treia foaie un alt strat de frisca,nivelam bine totul,asezam bezelele micute in cerc pe marginea tortului,si rezemate de acestea triunghiurile de ciocolata;
Este un tort destul de costisitor dar va garantez ca rezultatul este pe masura muncii depuse;
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de bezea si ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu ciocolata, bezea si crema de lapte

Tort cu ciocolata, bezea si crema de lapte

Blatul de ciocolata: Ciocolata, untul, frisca si uleiul se pun intr-o craticioara la foc mic amestecand

53 voturi    13 comentarii
4h 10 min
Torturi
Tort Cora cu mousse de ciocolata si bezea

Tort Cora cu mousse de ciocolata si bezea

Se separa ouale, albusurile la robot se bat pana prind volum dupa care se adauga treptat zaharul

1 vot    0 comentarii
5h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2010

    Multumesc!

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2010

    ce bun este!!am avut unul tot de bezea si ciocolata la nunta mea

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 01 decembrie 2010

    Waw ! cat de bun trebue sa fie...Felicitari !*****

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2010

      Multumesc,da este adevarat a fost delicios Imi cer scuze pt calitatea fotografiilor!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2010

      Ce bun trebuie sa fie.Bravo.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2010

      Maaaaaaaaaaaama ce bunatate ! Te lingi pe degete nu alta.....Cum sa nu-ti placa un asemenea deliciu ?

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2010

      Arata foarte bine.........si cred ca si foarte bun.....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

13 voturi

Ingrediente

  • 1)pentru prima foaie avem nevoie:
  • -2 albusuri
  • 150g zahar tos
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 2)2 albusuri
  • 150g zahar tos
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • -2 albusuri
  • 150g zahar
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • Ne mai servesc:
  • 1 albus
  • 50g zahar
  • 600ml frisca lichida
  • 30g cacao
  • 100g zahar farin(daca frisca nu contine zahar)
  • 200g ciocolata amara
  • 1 lingura ulei de arahide
  • hartie pergament

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara

Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu parmezanul,

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

vera (Chef de cuisine)

Multumesc!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de ciocolata Amandina