Ingrediente
1)pentru prima foaie avem nevoie:, -2 albusuri, 150g zahar tos, 1 lingurita zeama de lamaie, 2)2 albusuri, 150g zahar tos, 1 lingurita zeama de lamaie, -2 albusuri, 150g zahar, 1 lingurita zeama de lamaie, Ne mai servesc:, 1 albus, 50g zahar, 600ml frisca lichida, 30g cacao, 100g zahar farin(daca frisca nu contine zahar), 200g ciocolata amara, 1 lingura ulei de arahide, hartie pergament
Dificultate: Medie | Timp: 3h 30 min
13 voturi
Mod de preparare
Intr-o tava tapetata cu hartie desenam un cerc de 22 cm,yurnam prima compozitie de bezea obtinuta,nivelem cu atentie si in troducem in cuptorul cald 125°C timp de 1ora si jumatate;
Daca dispuneti de un cuptor ventilat foile se pot coace in acelasi timp in modul acesta economisim timp si energie;
Vom proceda in acelasi mod si cu celelalte2 foi;
Daca coacem foile pe rand va sfatuiesc ca prima de asamblarea tortului sa le sigilam intr-o tava cu folie de plastic (asa nu se vor sfarama sau chiar topii);
Cu ultimul ou pregatim in mod asemanator bezeaua,iar compozitia obtinuta o turnam intr-un pos ,si formam 12 bezele de masura potrivita intre ele,pe care le vom coace 1 ora in cuptorul cald 120°C
In timp ce foile coc pregatim ciocolata ;
Topim ciocolata baie de aburi,amestecand cu o lingura pana la omogenizare completa a acesteia;Desenam un cecrc pe hartia pergament de diametru 22cm ,turnam ciocolata topita.nivelem bine cu o paleta,si introducem in frigider timp de 10-15 minute;
Trebuie scoasa din frigider inainte de-a se solidifica ,in modul acesta se poate taia;
Cu un cutit cu lama lata imartim cercul in 12 parti:
am impartit intai cercul pe jumatate nu inainte de-a stabilii centrul cercului cu ajutorul compasului(imprumutat de la fiica mea),dupa care am impartit cercul in patru si fiecare parte la randul ei am impartit-o in 3;
Am introdus triunghiurile obtinute in frigider fara sa la desfac de pe hartie,iar dupa 15-20 minute acestea se desfac aproape singure si le conservam in frigider pana la asamblarea trortului;
400g frisca o batem cu 75g zahar farin,crema obtinuta o conservam in frigider;
Restul de frisca o batem cu cacao si restul zaharului,si o conservam in frigider si pe aceasta;
Intre timp foile coapte si bezelele micute sunt deja reci deci trecem la asamblarea tortului:
Luam o tava pt tort ,iar in ceantru asezam putina frisca ,asezam prima foaie de bezea,primul strat de frisca,cea de-a doua foaie ,un strat de frisca cu cacao,a treia foaie un alt strat de frisca,nivelam bine totul,asezam bezelele micute in cerc pe marginea tortului,si rezemate de acestea triunghiurile de ciocolata;
Este un tort destul de costisitor dar va garantez ca rezultatul este pe masura muncii depuse;
vera (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2010
Multumesc,da este adevarat a fost delicios Imi cer scuze pt calitatea fotografiilor!
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2010
Ce bun trebuie sa fie.Bravo.
Sidy (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2010
Maaaaaaaaaaaama ce bunatate ! Te lingi pe degete nu alta.....Cum sa nu-ti placa un asemenea deliciu ?
mia (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2010
Arata foarte bine.........si cred ca si foarte bun.....