autor:

Victoria Gabriela

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tort de biscuiti cu crema de ciocolata

Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 martie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 martie 2015

Ingrediente
Pentru BLAT:, 400- 500 gr. biscuiți populari (eu am folosit cca. 48 bucăți), Pentru CREMA DE CIOCOLATĂ:, 1 litru lapte, 3 linguri făină, 3 linguri amidon alimentar, 8- 10 linguri zahăr (după preferință), 4-5 linguri cacao (depinde de cacao), ½ pachet de unt, 2 plicuri zahăr vanilat sau esență de vanilie, 1-2 lingurițe esență de rom (după gust), Pentru DECOR(opțional):, nuci prăjite și mărunțite (și/sau caramelizate), ciocolată rasă, bomboane de ciocolată

Dificultate: Redusa Timp: 1h

60 voturi

Mod de preparare

CREMA:



-Într-un vas se amestecă făina, amidonul, zahărul și cacaua.

-Se adaugă puțin câte puțin amestecând mereu, cca. o cană lapte rece, până ce compoziția se subțiază și devine fluidă.

-Restul de lapte se pune într-un vas pe foc, iar când laptele începe să fiarbă, se dă focul mai mic și se adaugă treptat amestecul fluid pregătit anterior, amestecând continuu pentru a se evita formarea cocoloașelor.

-Se fierbe la foc mic, amestecând mereu, până când crema se îngroașă și încep să apară mici bule, semn că este fiartă.

-Când crema este gata se adaugă zahărul vanilat/ esența de vanilie și romul, se oprește focul, se adaugă imediat untul tăiat bucățele și se amestecă până ce untul se topește, iar crema devine ”alifioasă”. (Eu nu am folosit deloc mixerul, pur și simplu am amestecat bine cu o lingură de lemn).

-Se acoperă crema cu o folie alimentară (direct pe cremă, nu pe vas) pentru a se evita formarea acelei pojghițe inestetice și se lasă foarte puțin timp să se răcorească.



ASAMBLARE:



-În timp ce crema se răcorește puțin, se pregătește platoul de montat tortul, precum și biscuiții pe care îi împărțiți în mod egal în două grămăjoare.

-Cât crema este caldă (nu foarte fierbinte) se lipesc câte 5-6 biscuiți cu cremă, până când am terminat jumătate dintre ei (o grămăjoară).

-Se iau ”turnulețele” rezultate de biscuiți lipiți cu cremă, se lipesc pe rând între ele cu cremă așezându-se unul câte unul în poziție orizontală pe platou. Se repetă operațiunile și pentru formarea celui de-al doilea șir orizontal de biscuiți, de fapt, cealaltă jumătate a tortului.

-Se presează puțin de o parte și alta pentru a nivela cele două straturi de biscuiți cu cremă, astfel încât acestea să fie cât de cât la același nivel. (Nu vă speriați, de modul cum arată acum, crema este caldă și va curge puțin.)

-Cu crema rămasă se îmbracă tortul. Se poate decora după preferință și dorință. Eu am ras ciocolată negră și albă, am presărat puține nuci caramelizate mărunțite și am pus și câteva bomboane mai deosebite.

-Tortul se dă la rece până a doua zi, lăsând posibilitatea biscuiților să se înmoaie și să se umfle frumos.

-Se taie a doua zi, sper să aveți această răbdare pentru că, cu cât stă mai mult se face mai bun și se taie frumos. Dacă vreți să obțineți această stratificație minunată, tortul se taie doar pe oblic.



Poftă bună!



Mai multe detalii și fotografii găsiți pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu blat de biscuiti si crema de mascarpone si ciocolata

Tort cu blat de biscuiti si crema de mascarpone si ciocolata

Pentru blat Rupem biscuitii. Taiem rahatul.Tocam nucile grosier.Amestecam biscuitii cu rahatul ,nucile

3 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii

  • gina , 15 martie 2020

    unde este ciocolata?

  • dantes (Chef de cuisine) , 17 septembrie 2018

    Delicios!

  • Mada , 29 februarie 2016

    Bună!Am testat și eu rețeta și a ieșit super.

    • Bajno Oana , 18 mai 2015

      buna,am facut si eu prajitura de biscuiti dar sau umflat prea tare biscuiti....de ce???

    • Victoria Gabriela

      Victoria Gabriela (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2015

      Anisoara, in loc de amidon pui tot faina. Eu am combinat faina cu amidonul pentru o textura mai fina a cremei. Dar se poate folosi numai faina.

    • Suciu Mihaela , 16 aprilie 2015

      Mama mea facea acest tort dar il ambala in celofan si- l lasa pana a doua zi la rece . Era un tort minunat. Ma bucur ca am gasit reteta abia acum , aici

    • anisoara mitrofan , 16 aprilie 2015

      Ce sar putea folosi in loc de amidon alimentar..va multumesc..

    • Victoria Gabriela , 23 martie 2015

      Da, Dorina! Daca se pune crema calda, dupa cateva ore, biscuitii se vor face pufosi. Nu este nevoie de insiropat la aceasta reteta.

    • Dorina Moldovan , 21 martie 2015

      Biscuiti reusesc sa se inmoaie?????

    • Victoria Gabriela

      Victoria Gabriela (Chef de cuisine) , 18 martie 2015

      Buna, Elenita Elena! Nu, biscuitii nu se insiropeaza. Daca se pune crema calda, ei se umfla si se fac pufosi.

    • Ada Cristiana , 18 martie 2015

      Dulci amintiri din copilarie. :D

    • Elenita Elena , 17 martie 2015

      biscuiti nu ii insiropezi ?

    • Marghioala Ana-Romica , 17 martie 2015

      TORT DE BISCUITI CU CREMA DE CIOCOLATA

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

60 voturi

Ingrediente

  • Pentru BLAT:
  • 400- 500 gr. biscuiți populari (eu am folosit cca. 48 bucăți)
  • Pentru CREMA DE CIOCOLATĂ:
  • 1 litru lapte
  • 3 linguri făină
  • 3 linguri amidon alimentar
  • 8- 10 linguri zahăr (după preferință)
  • 4-5 linguri cacao (depinde de cacao)
  • ½ pachet de unt
  • 2 plicuri zahăr vanilat sau esență de vanilie
  • 1-2 lingurițe esență de rom (după gust)
  • Pentru DECOR(opțional):
  • nuci prăjite și mărunțite (și/sau caramelizate)
  • ciocolată rasă
  • bomboane de ciocolată

Raporteaza reteta

Retete
de Victoria Gabriela
Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Se spală bulgurul și se pune într-un vas cu apă rece, ținându-se la înmuiat

23 voturi    1 comentariu
1h
Retete vegetariene
Salată de ciuperci și praz

Salată de ciuperci și praz

Se curăță, se spală ciupercile, se pun într-o cratiță cu apă rece și sare și se fierb

5 voturi    2 comentarii
30 min
Salate reci
Negresă de post

Negresă de post

Într-un vas de mixer/ robot se adaugă toate ingredientele, mai puțin făina (gem/dulceață,

17 voturi    2 comentarii
1h
Retete de post

gina

unde este ciocolata?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Raffaello Tort Raffaello

Vom începe cu crema pentru ca va avea nevoie sa stea la frigider câteva ore. Frișca lichida o punem pe aragaz la foc mic

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu aroma de vanilie Cheesecake cu aroma de vanilie

Dam biscuitii la blender si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, asezam biscuitii

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu marmelada de fructe si ciocolata