autor:

Victoria Gabriela

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tort de biscuiti cu crema de ciocolata

Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 martie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 martie 2015

Ingrediente
Pentru BLAT:, 400- 500 gr. biscuiți populari (eu am folosit cca. 48 bucăți), Pentru CREMA DE CIOCOLATĂ:, 1 litru lapte, 3 linguri făină, 3 linguri amidon alimentar, 8- 10 linguri zahăr (după preferință), 4-5 linguri cacao (depinde de cacao), ½ pachet de unt, 2 plicuri zahăr vanilat sau esență de vanilie, 1-2 lingurițe esență de rom (după gust), Pentru DECOR(opțional):, nuci prăjite și mărunțite (și/sau caramelizate), ciocolată rasă, bomboane de ciocolată

Dificultate: Redusa Timp: 1h

38 voturi

Mod de preparare

CREMA:



-Într-un vas se amestecă făina, amidonul, zahărul și cacaua.

-Se adaugă puțin câte puțin amestecând mereu, cca. o cană lapte rece, până ce compoziția se subțiază și devine fluidă.

-Restul de lapte se pune într-un vas pe foc, iar când laptele începe să fiarbă, se dă focul mai mic și se adaugă treptat amestecul fluid pregătit anterior, amestecând continuu pentru a se evita formarea cocoloașelor.

-Se fierbe la foc mic, amestecând mereu, până când crema se îngroașă și încep să apară mici bule, semn că este fiartă.

-Când crema este gata se adaugă zahărul vanilat/ esența de vanilie și romul, se oprește focul, se adaugă imediat untul tăiat bucățele și se amestecă până ce untul se topește, iar crema devine ”alifioasă”. (Eu nu am folosit deloc mixerul, pur și simplu am amestecat bine cu o lingură de lemn).

-Se acoperă crema cu o folie alimentară (direct pe cremă, nu pe vas) pentru a se evita formarea acelei pojghițe inestetice și se lasă foarte puțin timp să se răcorească.



ASAMBLARE:



-În timp ce crema se răcorește puțin, se pregătește platoul de montat tortul, precum și biscuiții pe care îi împărțiți în mod egal în două grămăjoare.

-Cât crema este caldă (nu foarte fierbinte) se lipesc câte 5-6 biscuiți cu cremă, până când am terminat jumătate dintre ei (o grămăjoară).

-Se iau ”turnulețele” rezultate de biscuiți lipiți cu cremă, se lipesc pe rând între ele cu cremă așezându-se unul câte unul în poziție orizontală pe platou. Se repetă operațiunile și pentru formarea celui de-al doilea șir orizontal de biscuiți, de fapt, cealaltă jumătate a tortului.

-Se presează puțin de o parte și alta pentru a nivela cele două straturi de biscuiți cu cremă, astfel încât acestea să fie cât de cât la același nivel. (Nu vă speriați, de modul cum arată acum, crema este caldă și va curge puțin.)

-Cu crema rămasă se îmbracă tortul. Se poate decora după preferință și dorință. Eu am ras ciocolată negră și albă, am presărat puține nuci caramelizate mărunțite și am pus și câteva bomboane mai deosebite.

-Tortul se dă la rece până a doua zi, lăsând posibilitatea biscuiților să se înmoaie și să se umfle frumos.

-Se taie a doua zi, sper să aveți această răbdare pentru că, cu cât stă mai mult se face mai bun și se taie frumos. Dacă vreți să obțineți această stratificație minunată, tortul se taie doar pe oblic.



Poftă bună!



Mai multe detalii și fotografii găsiți pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu blat de biscuiti si crema de mascarpone si ciocolata

Tort cu blat de biscuiti si crema de mascarpone si ciocolata

Pentru blat Rupem biscuitii. Taiem rahatul.Tocam nucile grosier.Amestecam biscuitii cu rahatul ,nucile

2 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Torturi
Tort cu brânză și căpșuni

Tort cu brânză și căpșuni

Intai coacem blatul, pentru care mixam ouale, zaharul, esenta si sarea timp de 25 de minute si apoi

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mada , 29 februarie 2016

    Bună!Am testat și eu rețeta și a ieșit super.

  • Fara foto

    Bajno Oana , 18 mai 2015

    buna,am facut si eu prajitura de biscuiti dar sau umflat prea tare biscuiti....de ce???

  • Victoria Gabriela

    Victoria Gabriela (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2015

    Anisoara, in loc de amidon pui tot faina. Eu am combinat faina cu amidonul pentru o textura mai fina a cremei. Dar se poate folosi numai faina.

    • Fara foto

      Suciu Mihaela , 16 aprilie 2015

      Mama mea facea acest tort dar il ambala in celofan si- l lasa pana a doua zi la rece . Era un tort minunat. Ma bucur ca am gasit reteta abia acum , aici

    • Fara foto

      anisoara mitrofan , 16 aprilie 2015

      Ce sar putea folosi in loc de amidon alimentar..va multumesc..

    • Fara foto

      Victoria Gabriela , 23 martie 2015

      Da, Dorina! Daca se pune crema calda, dupa cateva ore, biscuitii se vor face pufosi. Nu este nevoie de insiropat la aceasta reteta.

    • Fara foto

      Dorina Moldovan , 21 martie 2015

      Biscuiti reusesc sa se inmoaie?????

    • Victoria Gabriela

      Victoria Gabriela (Chef de cuisine) , 18 martie 2015

      Buna, Elenita Elena! Nu, biscuitii nu se insiropeaza. Daca se pune crema calda, ei se umfla si se fac pufosi.

    • Fara foto

      Ada Cristiana , 18 martie 2015

      Dulci amintiri din copilarie. :D

    • Fara foto

      Elenita Elena , 17 martie 2015

      biscuiti nu ii insiropezi ?

    • Fara foto

      Marghioala Ana-Romica , 17 martie 2015

      TORT DE BISCUITI CU CREMA DE CIOCOLATA

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

38 voturi

Ingrediente

  • Pentru BLAT:
  • 400- 500 gr. biscuiți populari (eu am folosit cca. 48 bucăți)
  • Pentru CREMA DE CIOCOLATĂ:
  • 1 litru lapte
  • 3 linguri făină
  • 3 linguri amidon alimentar
  • 8- 10 linguri zahăr (după preferință)
  • 4-5 linguri cacao (depinde de cacao)
  • ½ pachet de unt
  • 2 plicuri zahăr vanilat sau esență de vanilie
  • 1-2 lingurițe esență de rom (după gust)
  • Pentru DECOR(opțional):
  • nuci prăjite și mărunțite (și/sau caramelizate)
  • ciocolată rasă
  • bomboane de ciocolată

Raporteaza reteta

Retete
de Victoria Gabriela
Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Se spală bulgurul și se pune într-un vas cu apă rece, ținându-se la înmuiat

12 voturi    1 comentariu
1h
Retete vegetariene
Salată de ciuperci și praz

Salată de ciuperci și praz

Se curăță, se spală ciupercile, se pun într-o cratiță cu apă rece și sare și se fierb

4 voturi    2 comentarii
30 min
Salate reci
Negresă de post

Negresă de post

Într-un vas de mixer/ robot se adaugă toate ingredientele, mai puțin făina (gem/dulceață,

7 voturi    2 comentarii
1h
Retete de post

Mada

Bună!Am testat și eu rețeta și a ieșit super.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort diplomat cu piscoturi