autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort de biscuiti

Autor: clara marinescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: clara marinescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 aprilie 2010

Ingrediente
1 kg de biscuiti popular, apa 1/2kg, zahar si esenta de rom cu coaja de lamaie, un pachet de unt ( nesarat pentru ca altfel se taie crema), 250 gr zahar pudra ( folositi zaharul pudra pentru ca se topeste mai usor si mai repde), cacao si esenta de rom., 1/,2 l lapte, doua linguri de faina sau amidon ( mai indicat este amidonul alimentar), glazura: 2 lin guri generoase de unt cu ciocolata menaj

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 10 min

1 vot

Mod de preparare

Se cumpara 1 kg de biscuiti popular, se face un sirop legat din apa 1/2kg, zahar si esenta de rom cu coaja de lamaie; se trec biscuitii prin sirop ( atentie nu se insiropeaza prea mult pentru ca se pot rupe) si se aseaza primul strat de biscuiti pe un platou dreptunghiular. crema: un pachet de unt ( nesarat pentru ca altfel se taie crema) se freaca spuma cu 250 gr zahar pudra ( folositi zaharul pudra pentru ca se topeste mai usor si mai repde) impreuna cu cacaoa si esenta de rom. separat se fiebe 1/2 l lapte cu doua linguri de faina sau amidon ( mai indicat este amidonul alimentar); cind crema de de foc s-a racit se amesteca cu crema de unt. se aseaza straturi alternative de crema si biscuiti pina cind se termina ultimul strat de biscuiti. se orneaza cu glazura de ciocolata. galzura: se topeste intr- craticioara mica cam 2 lin guri generoase de unt cu ciocalata menaj pina cind devine o crema ( se poate adauga si o lingura de nutela daca aveti prin casa). galzura se adauga calda peste tort. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de biscuiti

Tort de biscuiti

Se pune laptele pe foc intr-o oala, separat se amesteca faina cu cacaoa, zaharul si se pun peste

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri
Tort cu blat de biscuiti si crema de mascarpone si ciocolata

Tort cu blat de biscuiti si crema de mascarpone si ciocolata

Pentru blat Rupem biscuitii. Taiem rahatul.Tocam nucile grosier.Amestecam biscuitii cu rahatul ,nucile

2 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 10 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 kg de biscuiti popular
  • apa 1/2kg
  • zahar si esenta de rom cu coaja de lamaie
  • un pachet de unt ( nesarat pentru ca altfel se taie crema)
  • 250 gr zahar pudra ( folositi zaharul pudra pentru ca se topeste mai usor si mai repde)
  • cacao si esenta de rom.
  • 1/,2 l lapte
  • doua linguri de faina sau amidon ( mai indicat este amidonul alimentar)
  • glazura: 2 lin guri generoase de unt cu ciocolata menaj

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu mascarpone si lamaie