autor:

» » Torturi

Tort de biscuiti

Autor: clara marinescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: clara marinescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 aprilie 2010

Ingrediente
1 kg de biscuiti popular, apa 1/2kg, zahar si esenta de rom cu coaja de lamaie, un pachet de unt ( nesarat pentru ca altfel se taie crema), 250 gr zahar pudra ( folositi zaharul pudra pentru ca se topeste mai usor si mai repde), cacao si esenta de rom., 1/,2 l lapte, doua linguri de faina sau amidon ( mai indicat este amidonul alimentar), glazura: 2 lin guri generoase de unt cu ciocolata menaj

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 10 min

1 vot

Mod de preparare

Se cumpara 1 kg de biscuiti popular, se face un sirop legat din apa 1/2kg, zahar si esenta de rom cu coaja de lamaie; se trec biscuitii prin sirop ( atentie nu se insiropeaza prea mult pentru ca se pot rupe) si se aseaza primul strat de biscuiti pe un platou dreptunghiular. crema: un pachet de unt ( nesarat pentru ca altfel se taie crema) se freaca spuma cu 250 gr zahar pudra ( folositi zaharul pudra pentru ca se topeste mai usor si mai repde) impreuna cu cacaoa si esenta de rom. separat se fiebe 1/2 l lapte cu doua linguri de faina sau amidon ( mai indicat este amidonul alimentar); cind crema de de foc s-a racit se amesteca cu crema de unt. se aseaza straturi alternative de crema si biscuiti pina cind se termina ultimul strat de biscuiti. se orneaza cu glazura de ciocolata. galzura: se topeste intr- craticioara mica cam 2 lin guri generoase de unt cu ciocalata menaj pina cind devine o crema ( se poate adauga si o lingura de nutela daca aveti prin casa). galzura se adauga calda peste tort. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu blat de biscuiti si crema de mascarpone si ciocolata

Tort cu blat de biscuiti si crema de mascarpone si ciocolata

Pentru blat Rupem biscuitii. Taiem rahatul.Tocam nucile grosier.Amestecam biscuitii cu rahatul ,nucile

3 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Torturi
Tort de biscuiti trigon

Tort de biscuiti trigon

Se pregateste crema - se pune in oala mixerului budinca de vanilie si paharul de lapte si 250 ml

5 voturi    7 comentarii
1h 15 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 10 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 kg de biscuiti popular
  • apa 1/2kg
  • zahar si esenta de rom cu coaja de lamaie
  • un pachet de unt ( nesarat pentru ca altfel se taie crema)
  • 250 gr zahar pudra ( folositi zaharul pudra pentru ca se topeste mai usor si mai repde)
  • cacao si esenta de rom.
  • 1/,2 l lapte
  • doua linguri de faina sau amidon ( mai indicat este amidonul alimentar)
  • glazura: 2 lin guri generoase de unt cu ciocolata menaj

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Raffaello Tort Raffaello

Vom începe cu crema pentru ca va avea nevoie sa stea la frigider câteva ore. Frișca lichida o punem pe aragaz la foc mic

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Torturi
Cheesecake cu aroma de vanilie Cheesecake cu aroma de vanilie

Dam biscuitii la blender si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, asezam biscuitii

1 vot    0 comentarii
1h
Torturi
Tort de ciocolata