autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort de biscuiti

Autor: clara marinescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: clara marinescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 aprilie 2010

Ingrediente
1 kg de biscuiti popular, apa 1/2kg, zahar si esenta de rom cu coaja de lamaie, un pachet de unt ( nesarat pentru ca altfel se taie crema), 250 gr zahar pudra ( folositi zaharul pudra pentru ca se topeste mai usor si mai repde), cacao si esenta de rom., 1/,2 l lapte, doua linguri de faina sau amidon ( mai indicat este amidonul alimentar), glazura: 2 lin guri generoase de unt cu ciocolata menaj

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 10 min

1 vot

Mod de preparare

Se cumpara 1 kg de biscuiti popular, se face un sirop legat din apa 1/2kg, zahar si esenta de rom cu coaja de lamaie; se trec biscuitii prin sirop ( atentie nu se insiropeaza prea mult pentru ca se pot rupe) si se aseaza primul strat de biscuiti pe un platou dreptunghiular. crema: un pachet de unt ( nesarat pentru ca altfel se taie crema) se freaca spuma cu 250 gr zahar pudra ( folositi zaharul pudra pentru ca se topeste mai usor si mai repde) impreuna cu cacaoa si esenta de rom. separat se fiebe 1/2 l lapte cu doua linguri de faina sau amidon ( mai indicat este amidonul alimentar); cind crema de de foc s-a racit se amesteca cu crema de unt. se aseaza straturi alternative de crema si biscuiti pina cind se termina ultimul strat de biscuiti. se orneaza cu glazura de ciocolata. galzura: se topeste intr- craticioara mica cam 2 lin guri generoase de unt cu ciocalata menaj pina cind devine o crema ( se poate adauga si o lingura de nutela daca aveti prin casa). galzura se adauga calda peste tort. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de biscuiti

Tort de biscuiti

Se pune laptele pe foc intr-o oala, separat se amesteca faina cu cacaoa, zaharul si se pun peste

2 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Tort de biscuiti cu jeleu de fructe de padure

Tort de biscuiti cu jeleu de fructe de padure

Rupem biscuitii intr-un castron. Amestecam cu nuca si cu cacaua. Turnam treptat laptele amestecam

9 voturi    4 comentarii
50 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 10 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 kg de biscuiti popular
  • apa 1/2kg
  • zahar si esenta de rom cu coaja de lamaie
  • un pachet de unt ( nesarat pentru ca altfel se taie crema)
  • 250 gr zahar pudra ( folositi zaharul pudra pentru ca se topeste mai usor si mai repde)
  • cacao si esenta de rom.
  • 1/,2 l lapte
  • doua linguri de faina sau amidon ( mai indicat este amidonul alimentar)
  • glazura: 2 lin guri generoase de unt cu ciocolata menaj

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tarta cu branza aromata cu vanilie si piersici