Se cumpara 1 kg de biscuiti popular, se face un sirop legat din apa 1/2kg, zahar si esenta de rom cu coaja de lamaie; se trec biscuitii prin sirop ( atentie nu se insiropeaza prea mult pentru ca se pot rupe) si se aseaza primul strat de biscuiti pe un platou dreptunghiular. crema: un pachet de unt ( nesarat pentru ca altfel se taie crema) se freaca spuma cu 250 gr zahar pudra ( folositi zaharul pudra pentru ca se topeste mai usor si mai repde) impreuna cu cacaoa si esenta de rom. separat se fiebe 1/2 l lapte cu doua linguri de faina sau amidon ( mai indicat este amidonul alimentar); cind crema de de foc s-a racit se amesteca cu crema de unt. se aseaza straturi alternative de crema si biscuiti pina cind se termina ultimul strat de biscuiti. se orneaza cu glazura de ciocolata. galzura: se topeste intr- craticioara mica cam 2 lin guri generoase de unt cu ciocalata menaj pina cind devine o crema ( se poate adauga si o lingura de nutela daca aveti prin casa). galzura se adauga calda peste tort. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii