autor:

Florenta Dinu

» » Torturi

Tort de biscuiti

Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 noiembrie 2010

Ingrediente
un pachet si jumatate de biscuiti petit beurre(pachet de 460g),2 plicuri de crema de ciocolata Dr.Oetker,6 linguri de zahar,500 ml lapte, ml apa o lingura de cacao,o jumatate sticluta de rom si 3 linguri de zahar.

Dificultate: Redusa Timp: 4h

18 voturi

Mod de preparare

pregatiti crema dupa instructiunile de pe plic(500ml lapte,6 linguri zahar si cele 2 plicuri de crema),apoi pregatiti siropul(500ml apa,3 ling de zahar,o ling de cacao si dupa ce am luat siropul de pe foc adaugam rom).Crema o dam la frigider pina se raceste siropul.Inmuiem un pic biscuitii in sirop(nu ii tineti mult in sirop pentru ca se vor inmuia prea tare,doar ii scufundati un pic si ii scoateti repede)si apoi puneti crema intre doi biscuiti dupa care ii asezati drepti la capatul unei tavi si veti continua sa puneti crema biscuite crema biscuite pina cind veti ajunge in capatul celalalt al tavii.Apoi imbracati-l in crema.Cine vrea poate pune si frisca deasupra.Se serveste dupa 2-3 ore de stat in frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort din biscuiti si fructe

Tort din biscuiti si fructe

Topiti ciocolata si tapetati cu ea peretii unei tavi rotunde de tort,in care ati pus folie de copt(eu

21 voturi    4 comentarii
1h
Torturi
Tort de ciocolata cu biscuiti

Tort de ciocolata cu biscuiti

Se rup biscuitii in bucatele, se taie rahatul dupa bunul plac (eu l-am taiat bastonase); se pune

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Ady

    Ady (Chef de cuisine):

    Fiind invitat la un gratar, ad hoc am pregatit acest desert rapid si foarte racoritor. An renuntat la biscuitii Petit Beurre (prea fragili) si am folosit clasicii "biscuiti populari", respectiv am facut o budinca in casa ("3-2-1" - 3 linguri zahar, 2 linguri faina, 1 lingura cacao) aromata cu lichior de portocale, scapand astfel de chimicalele din produsele amintite in reteta originala. Am lasat la rece cateva ore, si am servit cu felii de portocale!

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2010

    foarte interesant... :)

Dificultate

Redusa

Timp

4h

18 voturi

Ingrediente

  • un pachet si jumatate de biscuiti petit beurre(pachet de 460g),2 plicuri de crema de ciocolata Dr.Oetker,6 linguri de zahar,500 ml lapte, ml apa o lingura de cacao,o jumatate sticluta de rom si 3 linguri de zahar.

Raporteaza reteta

Retete
de Florenta Dinu
Tort Mickey Mouse

Tort Mickey Mouse

Faci blaturile de aceeasi marime (foloseste aceeasi forma). Separi albusurile si le bati spuma tare,adaugi

16 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Torturi
Amandina

Amandina

Pt blat:freci galbenusurile cu uleiul pe care-l pui ca la maioneza.Albusurile le bati spuma cu zaharul

30 voturi    4 comentarii
1h 5 min
Prajituri
Tort cu foi coapte in tigaie

Tort cu foi coapte in tigaie

Pt foi:freci oul cu zaharul,apoi adaugi uleiul si laptele,1 lingurita bicarbonat stins cu otet si

29 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Torturi
Catalina

Catalina (Chef de cuisine)

foarte interesant... :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu morcovi si crema de branza Tort cu morcovi si crema de branza

Pt blat: se amesteca toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise. Eu am folosit 2 forme detasabile de 18 cm, tapetate cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cheesecake cu portocale Cheesecake cu portocale

Pentru blatul din biscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Tarta cu iaurt si picaturi de ciocolata amara