autor:

Florenta Dinu

» » Torturi

Tort de biscuiti

Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 noiembrie 2010

Ingrediente
un pachet si jumatate de biscuiti petit beurre(pachet de 460g),2 plicuri de crema de ciocolata Dr.Oetker,6 linguri de zahar,500 ml lapte,500 ml apa o lingura de cacao,o jumatate sticluta de rom si 3 linguri de zahar.

Dificultate: Redusa Timp: 4h

19 voturi

Mod de preparare

pregatiti crema dupa instructiunile de pe plic(500ml lapte,6 linguri zahar si cele 2 plicuri de crema),apoi pregatiti siropul(500ml apa,3 ling de zahar,o ling de cacao si dupa ce am luat siropul de pe foc adaugam rom).Crema o dam la frigider pina se raceste siropul.Inmuiem un pic biscuitii in sirop(nu ii tineti mult in sirop pentru ca se vor inmuia prea tare,doar ii scufundati un pic si ii scoateti repede)si apoi puneti crema intre doi biscuiti dupa care ii asezati drepti la capatul unei tavi si veti continua sa puneti crema biscuite crema biscuite pina cind veti ajunge in capatul celalalt al tavii.Apoi imbracati-l in crema.Cine vrea poate pune si frisca deasupra.Se serveste dupa 2-3 ore de stat in frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu blat de biscuiti si crema de mascarpone si ciocolata

Tort cu blat de biscuiti si crema de mascarpone si ciocolata

Pentru blat Rupem biscuitii. Taiem rahatul.Tocam nucile grosier.Amestecam biscuitii cu rahatul ,nucile

3 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Torturi
Tort de biscuiti trigon

Tort de biscuiti trigon

Se pregateste crema - se pune in oala mixerului budinca de vanilie si paharul de lapte si 250 ml

5 voturi    7 comentarii
1h 15 min
Torturi

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Ady

    Ady (Chef de cuisine):

    Fiind invitat la un gratar, ad hoc am pregatit acest desert rapid si foarte racoritor. An renuntat la biscuitii Petit Beurre (prea fragili) si am folosit clasicii "biscuiti populari", respectiv am facut o budinca in casa ("3-2-1" - 3 linguri zahar, 2 linguri faina, 1 lingura cacao) aromata cu lichior de portocale, scapand astfel de chimicalele din produsele amintite in reteta originala. Am lasat la rece cateva ore, si am servit cu felii de portocale!

  • 1 comentariu

  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2010

    foarte interesant... :)

Dificultate

Redusa

Timp

4h

19 voturi

Ingrediente

  • un pachet si jumatate de biscuiti petit beurre(pachet de 460g),2 plicuri de crema de ciocolata Dr.Oetker,6 linguri de zahar,500 ml lapte,500 ml apa o lingura de cacao,o jumatate sticluta de rom si 3 linguri de zahar.

Raporteaza reteta

Retete
de Florenta Dinu
Tort Mickey Mouse

Tort Mickey Mouse

Faci blaturile de aceeasi marime (foloseste aceeasi forma). Separi albusurile si le bati spuma tare,adaugi

16 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Torturi
Amandina

Amandina

Pt blat:freci galbenusurile cu uleiul pe care-l pui ca la maioneza.Albusurile le bati spuma cu zaharul

30 voturi    4 comentarii
1h 5 min
Prajituri
Tort cu foi coapte in tigaie

Tort cu foi coapte in tigaie

Pt foi:freci oul cu zaharul,apoi adaugi uleiul si laptele,1 lingurita bicarbonat stins cu otet si

30 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Torturi
Catalina

Catalina (Chef de cuisine)

foarte interesant... :)

Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort de criza