Tort de biscuiti

Tort de biscuiti

Ingrediente

  • 1 kg mere rase
  • 300 gr biscuiti Petit Beurre
  • 200 gr zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1 lingura vodca
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 3 gr gelatina
  • Pentru ornat:
  • 500 gr frisca batuta
  • nuci

Mod de preparare

Tortul acesta este minunat! Simplu, economic, rapid si usor de facut! Si cred ca mai pot adauga cateva atribute, dar va las sa va convingeti si singuri.

Punem intr-o oala 600 ml de apa, zahar, esenta de vanilie, vodca si lasam sa dea in clocot. Adaugam merele rase amestecate cu sucul de lamaie, scortisoara, apoi budinca de vanilie. Vom fierbe timp de aproximativ 10 minute la foc mediu, amestecand din cand in cand, astfel incat sa nu se lipeasca compozitia de oala. In ultimul minut de fierbere adaugam gelatina (praf) si amestecam continuu. Luam vasul de pe foc si lasam sa se raceasca complet. Intr-o tava punem un rand de biscuiti, apoi un rand din crema de mere rase cu budinca de vanilie. Repetam operatiunea, punand biscuitii (daca se poate in aceeasi ordine cu stratul de la baza), apoi crema de mere si terminam cu un strat de biscuiti. Punem tortul la rece pentru minim 3 ore, apoi il putem decora cu frisca si bucati de nuca. Pofta buna!

Gasiti alte retete de torturi pe blogul Diva in Bucatarie.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura