autor:

autor

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tort de biscuiti

    Reteta postata pe: 06 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 06 februarie 2014

Ingrediente
, 1 kg mere rase, , 300 gr biscuiti Petit Beurre, , 200 gr zahar, , 1 lingurita esenta de vanilie, , 1/2 lingurita scortisoara, , 1 lingura vodca, , sucul de la 1/2 lamaie, , 2 plicuri budinca de vanilie, , 3 gr gelatina, , Pentru ornat:, , 500 gr frisca batuta, , nuci,

Dificultate: Redusa Timp: nespecificat

15 voturi

Mod de preparare


Tortul acesta este minunat! Simplu, economic, rapid si usor de facut! Si cred ca mai pot adauga cateva atribute, dar va las sa va convingeti si singuri.


Punem intr-o oala 600 ml de apa, zahar, esenta de vanilie, vodca si lasam sa dea in clocot. Adaugam merele rase amestecate cu sucul de lamaie, scortisoara, apoi budinca de vanilie. Vom fierbe timp de aproximativ 10 minute la foc mediu, amestecand din cand in cand, astfel incat sa nu se lipeasca compozitia de oala. In ultimul minut de fierbere adaugam gelatina (praf) si amestecam continuu. Luam vasul de pe foc si lasam sa se raceasca complet. Intr-o tava punem un rand de biscuiti, apoi un rand din crema de mere rase cu budinca de vanilie. Repetam operatiunea, punand biscuitii (daca se poate in aceeasi ordine cu stratul de la baza), apoi crema de mere si terminam cu un strat de biscuiti. Punem tortul la rece pentru minim 3 ore, apoi il putem decora cu frisca si bucati de nuca. Pofta buna!


Gasiti alte retete de torturi pe blogul Diva in Bucatarie.


Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de biscuiti cu ciocolata, halva si esenta de rom

Tort de biscuiti cu ciocolata, halva si esenta de rom

Este un tort foarte rapid de gatit si foarte gustos. Preparam, mai intai, siropul in felul urmator:

21 voturi    3 comentarii
1h
Torturi
Tort de biscuiti cu crema de ciocolata

Tort de biscuiti cu crema de ciocolata

CREMA: -Într-un vas se amestecă făina, amidonul, zahărul și cacaua. -Se adaugă puțin

44 voturi    11 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Vicky Wilde , 08 februarie 2014

    Un excelent tort de biscuiti se prepara cu o crema din 1/2 kg rahat topit pe baia de apa si apoi frecat bine cu un pachet de unt. Se omogenizeaza bine si se repartizeaza pe straturile de biscuiti inmuiati rapid in cafea.

Dificultate

Redusa

Timp

nespecificat

15 voturi

Ingrediente

  • 1 kg mere rase
  • 300 gr biscuiti Petit Beurre
  • 200 gr zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1 lingura vodca
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 3 gr gelatina
  • Pentru ornat:
  • 500 gr frisca batuta
  • nuci

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

104 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort caramel cu crema ganache