Tortul acesta este minunat! Simplu, economic, rapid si usor de facut! Si cred ca mai pot adauga cateva atribute, dar va las sa va convingeti si singuri.
Punem intr-o oala 600 ml de apa, zahar, esenta de vanilie, vodca si lasam sa dea in clocot. Adaugam merele rase amestecate cu sucul de lamaie, scortisoara, apoi budinca de vanilie. Vom fierbe timp de aproximativ 10 minute la foc mediu, amestecand din cand in cand, astfel incat sa nu se lipeasca compozitia de oala. In ultimul minut de fierbere adaugam gelatina (praf) si amestecam continuu. Luam vasul de pe foc si lasam sa se raceasca complet. Intr-o tava punem un rand de biscuiti, apoi un rand din crema de mere rase cu budinca de vanilie. Repetam operatiunea, punand biscuitii (daca se poate in aceeasi ordine cu stratul de la baza), apoi crema de mere si terminam cu un strat de biscuiti. Punem tortul la rece pentru minim 3 ore, apoi il putem decora cu frisca si bucati de nuca. Pofta buna!
Gasiti alte retete de torturi pe blogul Diva in Bucatarie.
Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.
Gogosi cu ciocolataDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii