Intr-un bol se zdrobesc biscuitii cu mana si se amesteca cu cele 2 linguri de cacao.
Laptele se pune pe foc impreuna cu zaharul si se fierbe aprox 5 min. Luam de pe foc si adaugam margarina amestecand pana se topeste margarina. Adaugam si esenta de rom.
Se toarna apoi peste biscuitii zdrobiti si amestecam pana se incorporeaza bine.
Compozitia obtinuta o turnam intr-o forma de tort de 26 cm tapetata cu folie de Al. (puteti folosi orice alta forma)
Punem la frigider pt aprox o ora.
Intre timp pregatim budinca, conform instructiunilor de pe plic.
Dupa o ora scoatem tava de la frigider si turnam budinca (e ok daca mai e inca calduta dar sa nu fie fierbinte).
Lasam sa se raceasca sau punem la frigider ctv minute.
Cand am inceput, ideea era sa pun deasupra si glazura de ciocolata (de aceea apare ciocolata in imagine), insa inte timp m-am gandit ca deja este destula cacao in compozitie si am renuntat :).
Am ornat in schimb cu picatele de ciocolata alba topita si mi-a iesit un tort Dalmatian :).
Este un tort destul de rapid si mai ales usor de facut, nu necesita coacere si categoric e gustos.
Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.
Pudra de rosiiPlacinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...
Placinta frageda cu dovleac si nucaPentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta
Comentarii