Intr-un bol se zdrobesc biscuitii cu mana si se amesteca cu cele 2 linguri de cacao.
Laptele se pune pe foc impreuna cu zaharul si se fierbe aprox 5 min. Luam de pe foc si adaugam margarina amestecand pana se topeste margarina. Adaugam si esenta de rom.
Se toarna apoi peste biscuitii zdrobiti si amestecam pana se incorporeaza bine.
Compozitia obtinuta o turnam intr-o forma de tort de 26 cm tapetata cu folie de Al. (puteti folosi orice alta forma)
Punem la frigider pt aprox o ora.
Intre timp pregatim budinca, conform instructiunilor de pe plic.
Dupa o ora scoatem tava de la frigider si turnam budinca (e ok daca mai e inca calduta dar sa nu fie fierbinte).
Lasam sa se raceasca sau punem la frigider ctv minute.
Cand am inceput, ideea era sa pun deasupra si glazura de ciocolata (de aceea apare ciocolata in imagine), insa inte timp m-am gandit ca deja este destula cacao in compozitie si am renuntat :).
Am ornat in schimb cu picatele de ciocolata alba topita si mi-a iesit un tort Dalmatian :).
Este un tort destul de rapid si mai ales usor de facut, nu necesita coacere si categoric e gustos.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii