Ingrediente
500 gr. biscuiti, 2 pahare esenta de cafea neagra, indulcita cu 100 gr. zahar si 2 linguri rom Crema: 200 gr. unt, ½ pahar esenta de cafea, 200 gr. zahar praf, 1 paharel rom, 1 pahar frisca batuta pentru decorat
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 15 min
Biscuitii intregi se pun intr-o tava si se stropesc cu esenta de
cafea neagra, indulcita cu zahar si amestecata cu romul. Separat, se face un sirop gros din esenta de
cafea si zahar. Dupa ce s-a ingrosat foarte tare, se da deoparte, se raceste, se amesteca impreuna cu romul, apoi se pune cite putin peste untul frecat spuma. Cu aceasta crema se ung biscuitii astfel: se lipesc cite patru biscuiti cu crema intre ei si se asaza pe un platou lung, in picioare; apoi, se lipesc alti patru biscuiti si se asaza linga ceilalti, dar culcati. In felul acesta se aranjeaza toti biscuitii. Se imbraca cu crema pe deasupra si pe margini si se decoreaza cu frisca. Se lasa la rece pina a doua zi.
Pentru a servi, se taie feliile de tort oblic, late de un deget. Biscuitii si crema formeaza un frumos zig-zag in doua culori.