autor:

kok miori

» » Torturi

Tort de biscuiti trigon

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 13 ianuarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 13 ianuarie 2014

Ingrediente
300 gr de biscuiti Petite-Beure (pot fi si cu cacao), , 11/2 pahar lapte, , 500ml smantana de frisca, , 1budinca de vanilie ptr crema, , 1lingurita esenta de vanilie, , 200 gr de ciocolata amaruie, , 1foaie de aluminiu

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

5 voturi

Mod de preparare

Se pregateste crema - se pune in oala mixerului budinca de vanilie si paharul de lapte si 250 ml smantana de frisca si se mixeaza bine se adauga si esenta de vanilie si se mai mixeaza pana crema este spumoasa.





Pe o plansa se intinde o folie de aluminiu si se pun 3 straturi de biscuiti unul langa altul - biscuitii ii inmuiem in putin lapte. Peste biscuiti punem un strat de crema, iar peste crema punem un strat de biscuiti, dupa care punem crema numai pe stratul de mijloc de biscuiti si ridicam lateralele de biscuiti cu crema formand un trigon - este bine sa punem crema indeajunsa pe mijloc pentru ca atunci cand formam trigonul crema sa fie pana sus. Acoperim bine cu foaia de aluminiu si lasam pe plansa la rece cel putin cateva ore.





intr-o craticioara incalzim smantana si topim ciocolata amestecand bine ca ciocolata sa se topeasca si lasam putin sa se raceasca, dupa care turnam pe trigon ciocolata sa acopere complet tot tortul si lasam la rece sa se intareasca. Este un tort usor si gustos in acelasi timp.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti trigon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Ying Yang

Tort Ying Yang

Se maruntesc biscuitii si se amesteca cu margarina.Se tapeteaza o forma de tort de 26 cm cu hartie

2 voturi    2 comentarii
30 min
Torturi
Tort Capuccino

Tort Capuccino

Blat: Se pune untul la topit pe baie de aburi, adaugandu-se 100 grame de ciocolata rasa si piscoturile

2 voturi    1 comentariu
20 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 10 februarie 2014

    In sfarsit se poate vedea prajitura terminata cu glazura de ciocolata pe ea si cu crema de vanilie cu toate ca si cu crema de ciocolata se poate prepara-ce conteaza ca este o prajitura simpla si gustoasa foarte usor de facut

  • Fara foto

    Muresan Adriana , 31 ianuarie 2014

    nu nu nu

  • Fara foto

    Vilhelmina Horgos , 29 ianuarie 2014

    Delicios

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2014

      Multumesc de comentariu, dar daca citeai reteta pana la urma vedeai c-am mentionat ca am facut crema cu o budinca de ciocolata si din cauza asta este maro si nu alba.

    • Fara foto

      Adriana-Elena Tache , 24 ianuarie 2014

      nu incercati asa ceva acasa!! cum din lapte ,smantana si budinca alba poate iesi crema maro ca in poza voastra?

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2014

      Va rog sa ma scuzati ca nu am publicat si o fotografie cu prajitura terminata sper ca la o noua pregatire sa fotografiez prajitura dupa invelire in ciocolata.

    • Fara foto

      Nicolae Aneta , 16 ianuarie 2014

      Delicios si usor de preparat.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

5 voturi

Ingrediente

  • 300 gr de biscuiti Petite-Beure (pot fi si cu cacao)
  • 11/2 pahar lapte
  • 500ml smantana de frisca
  • 1budinca de vanilie ptr crema
  • 1lingurita esenta de vanilie
  • 200 gr de ciocolata amaruie
  • 1foaie de aluminiu

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

kok miori (Chef de cuisine)

In sfarsit se poate vedea prajitura terminata cu glazura de ciocolata pe ea si cu crema de vanilie cu toate ca si cu crema de ciocolata se poate prepara-ce conteaza ca este o prajitura simpla si gustoasa foarte usor de facut

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
tort inima cu capsuni