Se pregateste crema - se pune in oala mixerului budinca de vanilie si paharul de lapte si 250 ml smantana de frisca si se mixeaza bine se adauga si esenta de vanilie si se mai mixeaza pana crema este spumoasa.
Pe o plansa se intinde o folie de aluminiu si se pun 3 straturi de biscuiti unul langa altul - biscuitii ii inmuiem in putin lapte. Peste biscuiti punem un strat de crema, iar peste crema punem un strat de biscuiti, dupa care punem crema numai pe stratul de mijloc de biscuiti si ridicam lateralele de biscuiti cu crema formand un trigon - este bine sa punem crema indeajunsa pe mijloc pentru ca atunci cand formam trigonul crema sa fie pana sus. Acoperim bine cu foaia de aluminiu si lasam pe plansa la rece cel putin cateva ore.
intr-o craticioara incalzim smantana si topim ciocolata amestecand bine ca ciocolata sa se topeasca si lasam putin sa se raceasca, dupa care turnam pe trigon ciocolata sa acopere complet tot tortul si lasam la rece sa se intareasca. Este un tort usor si gustos in acelasi timp.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii