Se amesteca untul cu zaharul si cu ouale, iar in final se adauga branza si faina amestecata cu praful de copt. Se razuieste coaja de la grapefruit si lamaie in aluatul astfel obtinut. 3/4 din pulpa de grapefruit se curata bine de coaja si se adauga in cuburi in aluat. Aluatul se pune intr-o forma de torta cu diamentrul de circa 25 de cm si se coace la foc potrivit pt circa 35-40 de min sau pana e copt. 1/4 din pulpa de grapefruit ramasa se stoarce de zeama si se amesteca (zeama) cu zeama de la lamaie. Acestea se amesteca bine cu 2-3 linguri de zahar si se face un sirop care se da in clocot pe foc. Cand tortul e gata, se scoate din forma si se insiropeaza, dar cu atentie pentru a nu il inmuia prea tare.
Se poate acoperi cu zahar pudra sau cu cacao pentru ornament.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii