TORT DE BRANZA

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru piscot:3 oua,
  • 60gr. zahar,
  • 50gr. ciocolata,
  • 60gr. faina,
  • 1 lingura de unt;
  • Pentru umplutura de branza:
  • 300gr. branza dulce de vaca,
  • 70gr. zahar praf,
  • 3 galbenusuri,
  • 40gr. stafide,
  • 10gr. gelatina,
  • coaja rasa de la o 1/2 de lamaie,
  • 1 praf de vanilie,
  • 3dl. frisca;
  • Pentru crema de zmeura:
  • 60gr. zmeura ,
  • 30gr. zahar praf,
  • suc de lamaie,
  • 10gr. gelatina,
  • 1,5dl. frisca;
  • Pentru ornat:
  • boabe de zmeura,
  • sirop de zmeura,
  • gelatina;

Mod de preparare

1. Se pregateste piscotul: se bat albusurile spuma. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si mixam pana obtinem o crema groasa. Adaugam faina, ciocolata rasa, apoi usor incorporam albusurile batute spuma. Se pune compozitia intr-o forma rotunda de tort, care a fost unsa cu unt si se coace piscotul timp de 1/2 ora la 160-180 grade C.

2. Pentru umplutura de branza, se pune gelatina in putina apa, se incalzeste pe foc mic; se bate frisca; branza dulce se trece prin sita, se amesteca cu zaharul praf, cu galbenusurile, cu coaja de lamaie, cu praful de vanilie si stafidele (pe care le-am tinut, in prealabil, in apa calduta). Se incorporeaza frisca batuta si, mai la urma, incorporam gelatina dizolvata.

3. Se prepara crema de zmeura: se bate bine frisca, se adauga zmeura, zaharul praf si cateva picaturi de suc de lamaie si, la sfarsit, gelatina dizolvata. Peste blatul de piscot se aseaza crema de branza, apoi crema de zmeura. Peste crema de zmeura, pe toata suprafata tortului, asezam boabe de zmeura, iar peste acestea suc de zmeura amestecat cu gelatina colorata, pe care le-am dizolvat impreuna pe foc mic. Ornam cu frunze de menta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise