1. Se pregateste piscotul: se bat albusurile spuma. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si mixam pana obtinem o crema groasa. Adaugam faina, ciocolata rasa, apoi usor incorporam albusurile batute spuma. Se pune compozitia intr-o forma rotunda de tort, care a fost unsa cu unt si se coace piscotul timp de 1/2 ora la 160-180 grade C.
2. Pentru umplutura de branza, se pune gelatina in putina apa, se incalzeste pe foc mic; se bate frisca; branza dulce se trece prin sita, se amesteca cu zaharul praf, cu galbenusurile, cu coaja de lamaie, cu praful de vanilie si stafidele (pe care le-am tinut, in prealabil, in apa calduta). Se incorporeaza frisca batuta si, mai la urma, incorporam gelatina dizolvata.
3. Se prepara crema de zmeura: se bate bine frisca, se adauga zmeura, zaharul praf si cateva picaturi de suc de lamaie si, la sfarsit, gelatina dizolvata. Peste blatul de piscot se aseaza crema de branza, apoi crema de zmeura. Peste crema de zmeura, pe toata suprafata tortului, asezam boabe de zmeura, iar peste acestea suc de zmeura amestecat cu gelatina colorata, pe care le-am dizolvat impreuna pe foc mic. Ornam cu frunze de menta.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii