autor:

Vekas

» » Torturi

TORT DE BRANZA

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 iulie 2008

Ingrediente
Pentru piscot:3 oua,, 60gr. zahar, , 50gr. ciocolata,, 60gr. faina, , 1 lingura de unt, , Pentru umplutura de branza:, 300gr. branza dulce de vaca,, 70gr. zahar praf,, 3 galbenusuri, , 40gr. stafide,, 10gr. gelatina,, coaja rasa de la o 1/2 de lamaie,, 1 praf de vanilie,, 3dl. frisca, Pentru crema de zmeura:, , 60gr. zmeura ,, 30gr. zahar praf,, suc de lamaie, , 10gr. gelatina, , 1,5dl. frisca, Pentru ornat:, , boabe de zmeura,, sirop de zmeura,, gelatina

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

1. Se pregateste piscotul: se bat albusurile spuma. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si mixam pana obtinem o crema groasa. Adaugam faina, ciocolata rasa, apoi usor incorporam albusurile batute spuma. Se pune compozitia intr-o forma rotunda de tort, care a fost unsa cu unt si se coace piscotul timp de 1/2 ora la 160-180 grade C.
2. Pentru umplutura de branza, se pune gelatina in putina apa, se incalzeste pe foc mic; se bate frisca; branza dulce se trece prin sita, se amesteca cu zaharul praf, cu galbenusurile, cu coaja de lamaie, cu praful de vanilie si stafidele (pe care le-am tinut, in prealabil, in apa calduta). Se incorporeaza frisca batuta si, mai la urma, incorporam gelatina dizolvata.
3. Se prepara crema de zmeura: se bate bine frisca, se adauga zmeura, zaharul praf si cateva picaturi de suc de lamaie si, la sfarsit, gelatina dizolvata. Peste blatul de piscot se aseaza crema de branza, apoi crema de zmeura. Peste crema de zmeura, pe toata suprafata tortului, asezam boabe de zmeura, iar peste acestea suc de zmeura amestecat cu gelatina colorata, pe care le-am dizolvat impreuna pe foc mic. Ornam cu frunze de menta.
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT DE BRANZA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mac si crema de branza

Tort cu mac si crema de branza

1. Mixam untul impreuna cu zaharul, galbenusurile si esenta de portocale. Albusurile le batem spuma

36 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu branza

Tort cu branza

Se incalzeste cuptorul la 160 de grade. Intr-un bol se amesteca faina de biscuiti cu untul topit

12 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru piscot:3 oua,
  • 60gr. zahar
  • 50gr. ciocolata,
  • 60gr. faina
  • 1 lingura de unt
  • Pentru umplutura de branza:
  • 300gr. branza dulce de vaca,
  • 70gr. zahar praf,
  • 3 galbenusuri
  • 40gr. stafide,
  • 10gr. gelatina,
  • coaja rasa de la o 1/2 de lamaie,
  • 1 praf de vanilie,
  • 3dl. frisca
  • Pentru crema de zmeura:
  • 60gr. zmeura ,
  • 30gr. zahar praf,
  • suc de lamaie
  • 10gr. gelatina
  • 1,5dl. frisca
  • Pentru ornat:
  • boabe de zmeura,
  • sirop de zmeura,
  • gelatina

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort diplomatic cu visine