autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort de cacao

Autor: maria73 (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 21 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria73 (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 21 aprilie 2009

Ingrediente
Blat :6 oua,180 gr zahar pudra, 1/2 plic praf de copt(Dr. Oetker), 6 linguri rase de faina alba si doua linguri de cacao., Siropul pentru blat: se compune din 200 ml de apa si 5 linguri de zahar tos care se fierb circa 10 minute. Dupa ce se raceste se adauga 2 fiole esenta de rom (Dr. Oetker)., Bezea :6 albusuri, 18 linguri zahar pudra, 2 plicuri zahar vanilinat si o esenta vanilie(Dr. Oetker)., Crema :6 galbenusuri de ou, 200 gr de zahar tos,4 linguri de lapte, grame unt.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se bat bine albusurile,se adauga treptat zaharul pudra si se mai bat aprx 15 minute. Se adauga treptat faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaoa.

Compozitia se toarna in tava unsa cu unt si tapetata cu faina, dupa care se da la cuptor(incins in prealabil) la foc mic, circa 40 de minute.

Blatul este copt atunci cand s-a desprins de pe marginea tavii. Este de preferinta a nu se deschide cuptorul in primele 20 de min, pentru ca blatul sa nu se lase.

Dupa ce blatul s-a copt, se desprinde cu lama cutitului de pe marginea tavii si se lasa sa se "odihneasca", apoi se scoate pe fundul unei tavi.Dupa ce s-a racit bine, blatul se insiropeaza, urmand a fi reintrodus in cuptor impreuna cu bezeaua.

Bezea :Albusurile se bat foarte bine adaugand treptat zaharul pudra, zaharul vanilinat si esenta de vanilie. Castronul in care se bat albusurile trebuie sa fie incapator pentru a se omogeniza bine compozitia.
Dupa omogenizarea compozitiei, continuam baterea, insa pe aburi, pana cand pe marginea castronului se formeaza o crusta subtire, adica aproximativ 30 de minute.

Bezeaua se intinde fierbinte peste blatul insiropat, dupa care tava se introduce pt 5 min in cuptorul cald dar cu usa intredeschisa (pentru ca bezeaua sa ramana alba).
Crema :6 galbenusuri de ou se freaca, intr-un castron, cu 200 gr de zahar tos si 4 linguri de lapte, pana cand devin o crema fina(zaharul trebuie sa se topeasca integral). Castronul se pune pe aburi adaugand 2 linguri de cacao cernuta. Compozitia se fierbe amestecand continuu, pana cand se ajunge la consistenta unei "smantani groase".

Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca,amestecand din cand in cand.

300 gr de unt, tinute la temperatura camerei, se taie cuburi si se pun intr-un castron care se aseaza pe gratarul aragazului avand usa de la cuptor intredeschisa (pentru a topi untul treptat) iar prin amestecare acesta va deveni spumos, urmand a-l incorpora lingura cu lingura in crema.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de cacao" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu crema de cacao

Tort cu crema de cacao

Se separa ouale,albusurile se bat spuma iar galbenusurile se freaca cu zaharul si uleiul.treptat

5 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Tort cu blat de cacao si mouse de ciocolata

Tort cu blat de cacao si mouse de ciocolata

Blaturi: Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare,ca pentru bezea,impreuna cu

10 voturi    6 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2009

    Cred că e foarte bun! L-am salvat.

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blat :6 oua,180 gr zahar pudra
  • 1/2 plic praf de copt(Dr. Oetker)
  • 6 linguri rase de faina alba si doua linguri de cacao.
  • Siropul pentru blat: se compune din 200 ml de apa si 5 linguri de zahar tos care se fierb circa 10 minute. Dupa ce se raceste se adauga 2 fiole esenta de rom (Dr. Oetker).
  • Bezea :6 albusuri
  • 18 linguri zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilinat si o esenta vanilie(Dr. Oetker).
  • Crema :6 galbenusuri de ou
  • 200 gr de zahar tos,4 linguri de lapte, grame unt.

Raporteaza reteta

mariana scarlat

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Cred că e foarte bun! L-am salvat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort ciocolatos