autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort de cacao

Autor: maria73 (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 21 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria73 (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 21 aprilie 2009

Ingrediente
Blat :6 oua,180 gr zahar pudra, 1/2 plic praf de copt(Dr. Oetker), 6 linguri rase de faina alba si doua linguri de cacao., Siropul pentru blat: se compune din 200 ml de apa si 5 linguri de zahar tos care se fierb circa 10 minute. Dupa ce se raceste se adauga 2 fiole esenta de rom (Dr. Oetker)., Bezea :6 albusuri, 18 linguri zahar pudra, 2 plicuri zahar vanilinat si o esenta vanilie(Dr. Oetker)., Crema :6 galbenusuri de ou, 200 gr de zahar tos,4 linguri de lapte, grame unt.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se bat bine albusurile,se adauga treptat zaharul pudra si se mai bat aprx 15 minute. Se adauga treptat faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaoa.

Compozitia se toarna in tava unsa cu unt si tapetata cu faina, dupa care se da la cuptor(incins in prealabil) la foc mic, circa 40 de minute.

Blatul este copt atunci cand s-a desprins de pe marginea tavii. Este de preferinta a nu se deschide cuptorul in primele 20 de min, pentru ca blatul sa nu se lase.

Dupa ce blatul s-a copt, se desprinde cu lama cutitului de pe marginea tavii si se lasa sa se "odihneasca", apoi se scoate pe fundul unei tavi.Dupa ce s-a racit bine, blatul se insiropeaza, urmand a fi reintrodus in cuptor impreuna cu bezeaua.

Bezea :Albusurile se bat foarte bine adaugand treptat zaharul pudra, zaharul vanilinat si esenta de vanilie. Castronul in care se bat albusurile trebuie sa fie incapator pentru a se omogeniza bine compozitia.
Dupa omogenizarea compozitiei, continuam baterea, insa pe aburi, pana cand pe marginea castronului se formeaza o crusta subtire, adica aproximativ 30 de minute.

Bezeaua se intinde fierbinte peste blatul insiropat, dupa care tava se introduce pt 5 min in cuptorul cald dar cu usa intredeschisa (pentru ca bezeaua sa ramana alba).
Crema :6 galbenusuri de ou se freaca, intr-un castron, cu 200 gr de zahar tos si 4 linguri de lapte, pana cand devin o crema fina(zaharul trebuie sa se topeasca integral). Castronul se pune pe aburi adaugand 2 linguri de cacao cernuta. Compozitia se fierbe amestecand continuu, pana cand se ajunge la consistenta unei "smantani groase".

Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca,amestecand din cand in cand.

300 gr de unt, tinute la temperatura camerei, se taie cuburi si se pun intr-un castron care se aseaza pe gratarul aragazului avand usa de la cuptor intredeschisa (pentru a topi untul treptat) iar prin amestecare acesta va deveni spumos, urmand a-l incorpora lingura cu lingura in crema.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de cacao" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de cacao cu capsuni

Tort de cacao cu capsuni

Se bate bine untul cu zaharul si zaharul vanilat,apoi se pun ouale si praful de sare. Se presara

6 voturi    3 comentarii
1h 45 min
Torturi
Tort cu fructe si frosting de cacao

Tort cu fructe si frosting de cacao

1. Intr-un vas punem laptele, ciocolata si untul pe aragaz, la foc mic, pana se topesc. 2. Separam

0 voturi    0 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2009

    Cred că e foarte bun! L-am salvat.

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blat :6 oua,180 gr zahar pudra
  • 1/2 plic praf de copt(Dr. Oetker)
  • 6 linguri rase de faina alba si doua linguri de cacao.
  • Siropul pentru blat: se compune din 200 ml de apa si 5 linguri de zahar tos care se fierb circa 10 minute. Dupa ce se raceste se adauga 2 fiole esenta de rom (Dr. Oetker).
  • Bezea :6 albusuri
  • 18 linguri zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilinat si o esenta vanilie(Dr. Oetker).
  • Crema :6 galbenusuri de ou
  • 200 gr de zahar tos,4 linguri de lapte, grame unt.

Raporteaza reteta

mariana scarlat

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Cred că e foarte bun! L-am salvat.

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de lamaie si ciocolata