Se pun intr-o cratita la caramelizat 250 g zahar. Cind incepe sa se ingalbeneasca, se adauga nucile, lasindu-le sa se prajeasca putin. Se iau de la foc si se intind pe un fund de lemn uns cu ulei. Cind s-au racit bine, se piseaza in piulita, foarte fin. Se bat spuma albusurile si se amesteca cu nucile prajite si pisate. Aceasta compozitie se imparte in trei parti egale care se coc pe rind, in forma de tort unsa cu ulei si capitonata cu hirtie, trei blaturi. Se coc la foc potrivit si se lasa sa se rumenesca putin. Se ung cu crema blaturile reci si stropite cu rom. Ultimul blat se unge tot cu crema pe deasupra, iar tortul intreg se imbraca cu frisca. Pentru crema se freaca galbenusurile, cu zaharul pudra pina se obtine o crema; se amesteca cu untul, frecat dininte spuma, apoi se adauga urmatoarea compozitie, de asemenea pregatita dinainte: doua linguri cacao impreuna cu doua linguri zahar si ½ pahar apa se fierb pina se leaga. Se amesteca totul foarte bine.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii