autor:

autor

» » Torturi

Tort de cacao

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
250 g zahar, 250 g nuci, 5 albusuri, rom, 300 g frisca, ulei. Crema: 8 galbenusuri, 250 g zahar pudra, 250 g unt, 2 linguri cacao, 2 linguri zahar, ½ pahar apa

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se pun intr-o cratita la caramelizat 250 g zahar. Cind incepe sa se ingalbeneasca, se adauga nucile, lasindu-le sa se prajeasca putin. Se iau de la foc si se intind pe un fund de lemn uns cu ulei. Cind s-au racit bine, se piseaza in piulita, foarte fin. Se bat spuma albusurile si se amesteca cu nucile prajite si pisate. Aceasta compozitie se imparte in trei parti egale care se coc pe rind, in forma de tort unsa cu ulei si capitonata cu hirtie, trei blaturi. Se coc la foc potrivit si se lasa sa se rumenesca putin. Se ung cu crema blaturile reci si stropite cu rom. Ultimul blat se unge tot cu crema pe deasupra, iar tortul intreg se imbraca cu frisca. Pentru crema se freaca galbenusurile, cu zaharul pudra pina se obtine o crema; se amesteca cu untul, frecat dininte spuma, apoi se adauga urmatoarea compozitie, de asemenea pregatita dinainte: doua linguri cacao impreuna cu doua linguri zahar si ½ pahar apa se fierb pina se leaga. Se amesteca totul foarte bine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de cacao" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu fructe si frosting de cacao

Tort cu fructe si frosting de cacao

1. Intr-un vas punem laptele, ciocolata si untul pe aragaz, la foc mic, pana se topesc. 2. Separam

0 voturi    0 comentarii
1h
Torturi
Tort cu mousse si glazura de cacao

Tort cu mousse si glazura de cacao

Blatul: Intr-un vas batem bine zaharul cu ouale la care adaugam faina amestecata cu cacaoa si praful

6 voturi    2 comentarii
5h 45 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    dap , 02 septembrie 2009

    Mi se pare ca e gustoasa:X!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 250 g zahar
  • 250 g nuci
  • 5 albusuri
  • rom
  • 300 g frisca
  • ulei. Crema: 8 galbenusuri
  • 250 g zahar pudra
  • 250 g unt
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri zahar
  • ½ pahar apa

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Fara foto

dap

Mi se pare ca e gustoasa:X!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu mousse alb si fructe de padure