autor:

zaraza26

» » Torturi

Tort de cafea (insiropat cu visinata)

Autor: zaraza26 (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 09 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: zaraza26 (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 09 noiembrie 2009

Ingrediente
Blatul:, 8 oua, , 10 linguri zahar, , 1 plic zahar vanilinat, , coaja de portocala, , o lingura de rom, , 2 linguri de faina, , 2 linguri de cafea ness, , 10 linguri de nuca prajita macinata., , Crema:, 3 oua, , 50 gr. cacao, , 150 gr. zahar, , 50 ml apa, , 250 gr. unt., , Siropul:, 100 ml. visinata de casa, , 100 ml. rom, , 100 ml. sirop de capsuni din dulceata sau din alta dulceata aromata.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Se face un pandispan: se bat 8 albusuri spuma, se adauga zaharul, romul, coaja de portocala, zaharul vanilinat. Se adauga faina amestecata omogen cu cafeaua si nuca. Compozitia se pune intr-o tava dreptunghiulara de marime mare, tapetata cu hartie unsa si pudrata cu faina. Se coace circa 30-35 de minute. Dupa coacere se rastoarna pe un fund de lemn si de pe blat se desprinde repede hartia si se intoarce pe partea cealalta.

Crema:
Se amesteca intr-un castron ouale, zaharul si apa, apoi se pune pe un vas cu apa clocotita pe foc. Se amesteca in mod continuu timp de 10 minute. Se da deoparte de pe apa, se adauga cacao si se lasa sa se raceasca. In momentul cand crema are aproximativ aceeasi temperatura cu untul de la temperatura camerei, se amesteca cele doua pana la obtinerea consistentei de crema. Eventual se pune din nou pe apa calda un pic. Si pe urma pe apa rece daca e cazul.

Blatul se taie in lungime si se aranjeaza intr-un platou dreptunghiular. Deci se suprapun cele doua jumatati lungi. Se insiropeaza si se unge cu crema. Nuca ramasa se foloseste la balotarea laterala a tortului.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de cafea (insiropat cu visinata)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • Blatul:
  • 8 oua
  • 10 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilinat
  • coaja de portocala
  • o lingura de rom
  • 2 linguri de faina
  • 2 linguri de cafea ness
  • 10 linguri de nuca prajita macinata.
  • Crema:
  • 3 oua
  • 50 gr. cacao
  • 150 gr. zahar
  • 50 ml apa
  • 250 gr. unt.
  • Siropul:
  • 100 ml. visinata de casa
  • 100 ml. rom
  • 100 ml. sirop de capsuni din dulceata sau din alta dulceata aromata.

Raporteaza reteta

Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort de ciocolata