Tort de cafea (insiropat cu visinata)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort de cafea (insiropat cu visinata)

Ingrediente

  • Blatul:
  • 8 oua,
  • 10 linguri zahar,
  • 1 plic zahar vanilinat,
  • coaja de portocala,
  • o lingura de rom,
  • 2 linguri de faina,
  • 2 linguri de cafea ness,
  • 10 linguri de nuca prajita macinata.
  • Crema:
  • 3 oua,
  • 50 gr. cacao,
  • 150 gr. zahar,
  • 50 ml apa,
  • 250 gr. unt.
  • Siropul:
  • 100 ml. visinata de casa,
  • 100 ml. rom,
  • 100 ml. sirop de capsuni din dulceata sau din alta dulceata aromata.

Mod de preparare

Se face un pandispan: se bat 8 albusuri spuma, se adauga zaharul, romul, coaja de portocala, zaharul vanilinat. Se adauga faina amestecata omogen cu cafeaua si nuca. Compozitia se pune intr-o tava dreptunghiulara de marime mare, tapetata cu hartie unsa si pudrata cu faina. Se coace circa 30-35 de minute. Dupa coacere se rastoarna pe un fund de lemn si de pe blat se desprinde repede hartia si se intoarce pe partea cealalta.

Crema:

Se amesteca intr-un castron ouale, zaharul si apa, apoi se pune pe un vas cu apa clocotita pe foc. Se amesteca in mod continuu timp de 10 minute. Se da deoparte de pe apa, se adauga cacao si se lasa sa se raceasca. In momentul cand crema are aproximativ aceeasi temperatura cu untul de la temperatura camerei, se amesteca cele doua pana la obtinerea consistentei de crema. Eventual se pune din nou pe apa calda un pic. Si pe urma pe apa rece daca e cazul.

Blatul se taie in lungime si se aranjeaza intr-un platou dreptunghiular. Deci se suprapun cele doua jumatati lungi. Se insiropeaza si se unge cu crema. Nuca ramasa se foloseste la balotarea laterala a tortului.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise