autor:

zaraza26

» » Torturi

Tort de cafea (insiropat cu visinata)

Autor: zaraza26 (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 09 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: zaraza26 (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 09 noiembrie 2009

Ingrediente
Blatul:, 8 oua, , 10 linguri zahar, , 1 plic zahar vanilinat, , coaja de portocala, , o lingura de rom, , 2 linguri de faina, , 2 linguri de cafea ness, , 10 linguri de nuca prajita macinata., , Crema:, 3 oua, , 50 gr. cacao, , 150 gr. zahar, , 50 ml apa, , 250 gr. unt., , Siropul:, 100 ml. visinata de casa, , 100 ml. rom, , 100 ml. sirop de capsuni din dulceata sau din alta dulceata aromata.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Se face un pandispan: se bat 8 albusuri spuma, se adauga zaharul, romul, coaja de portocala, zaharul vanilinat. Se adauga faina amestecata omogen cu cafeaua si nuca. Compozitia se pune intr-o tava dreptunghiulara de marime mare, tapetata cu hartie unsa si pudrata cu faina. Se coace circa 30-35 de minute. Dupa coacere se rastoarna pe un fund de lemn si de pe blat se desprinde repede hartia si se intoarce pe partea cealalta.



Crema:

Se amesteca intr-un castron ouale, zaharul si apa, apoi se pune pe un vas cu apa clocotita pe foc. Se amesteca in mod continuu timp de 10 minute. Se da deoparte de pe apa, se adauga cacao si se lasa sa se raceasca. In momentul cand crema are aproximativ aceeasi temperatura cu untul de la temperatura camerei, se amesteca cele doua pana la obtinerea consistentei de crema. Eventual se pune din nou pe apa calda un pic. Si pe urma pe apa rece daca e cazul.



Blatul se taie in lungime si se aranjeaza intr-un platou dreptunghiular. Deci se suprapun cele doua jumatati lungi. Se insiropeaza si se unge cu crema. Nuca ramasa se foloseste la balotarea laterala a tortului.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de cafea (insiropat cu visinata)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort  « Valentine’s Day » cu crema trufe de ciocolata

Tort « Valentine’s Day » cu crema trufe de ciocolata

Blatul : se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma pana la consistenta pentru

6 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Torturi
Tort divin

Tort divin

Ulala...ce bunatate de tort..divin..e putin spus..credeti-mă pe cuvint...dar să trecem la prajiturit... Pentru

34 voturi    21 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Blatul:
  • 8 oua
  • 10 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilinat
  • coaja de portocala
  • o lingura de rom
  • 2 linguri de faina
  • 2 linguri de cafea ness
  • 10 linguri de nuca prajita macinata.
  • Crema:
  • 3 oua
  • 50 gr. cacao
  • 150 gr. zahar
  • 50 ml apa
  • 250 gr. unt.
  • Siropul:
  • 100 ml. visinata de casa
  • 100 ml. rom
  • 100 ml. sirop de capsuni din dulceata sau din alta dulceata aromata.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
tort