autor:

zaraza26

» » Torturi

Tort de cafea (insiropat cu visinata)

Autor: zaraza26 (Bucatar)   
    Reteta postata pe: 09 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: zaraza26 (Bucatar)   
Reteta postata pe: 09 noiembrie 2009

Ingrediente
Blatul:, 8 oua, , 10 linguri zahar, , 1 plic zahar vanilinat, , coaja de portocala, , o lingura de rom, , 2 linguri de faina, , 2 linguri de cafea ness, , 10 linguri de nuca prajita macinata., , Crema:, 3 oua, , 50 gr. cacao, , 150 gr. zahar, , 50 ml apa, , 250 gr. unt., , Siropul:, 100 ml. visinata de casa, , 100 ml. rom, , 100 ml. sirop de capsuni din dulceata sau din alta dulceata aromata.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Se face un pandispan: se bat 8 albusuri spuma, se adauga zaharul, romul, coaja de portocala, zaharul vanilinat. Se adauga faina amestecata omogen cu cafeaua si nuca. Compozitia se pune intr-o tava dreptunghiulara de marime mare, tapetata cu hartie unsa si pudrata cu faina. Se coace circa 30-35 de minute. Dupa coacere se rastoarna pe un fund de lemn si de pe blat se desprinde repede hartia si se intoarce pe partea cealalta.



Crema:

Se amesteca intr-un castron ouale, zaharul si apa, apoi se pune pe un vas cu apa clocotita pe foc. Se amesteca in mod continuu timp de 10 minute. Se da deoparte de pe apa, se adauga cacao si se lasa sa se raceasca. In momentul cand crema are aproximativ aceeasi temperatura cu untul de la temperatura camerei, se amesteca cele doua pana la obtinerea consistentei de crema. Eventual se pune din nou pe apa calda un pic. Si pe urma pe apa rece daca e cazul.



Blatul se taie in lungime si se aranjeaza intr-un platou dreptunghiular. Deci se suprapun cele doua jumatati lungi. Se insiropeaza si se unge cu crema. Nuca ramasa se foloseste la balotarea laterala a tortului.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de cafea (insiropat cu visinata)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
TORT CU FRISCA SI FRUCTE

TORT CU FRISCA SI FRUCTE

Pentru blat se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza

1 vot    0 comentarii
2h
Torturi
La Tour Eiffel Cake

La Tour Eiffel Cake

Pentru blaturi incinge cuptorul la 180° Pentru blatul maro amesteca faina cu cacaoa, praful de

17 voturi    13 comentarii
3h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Blatul:
  • 8 oua
  • 10 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilinat
  • coaja de portocala
  • o lingura de rom
  • 2 linguri de faina
  • 2 linguri de cafea ness
  • 10 linguri de nuca prajita macinata.
  • Crema:
  • 3 oua
  • 50 gr. cacao
  • 150 gr. zahar
  • 50 ml apa
  • 250 gr. unt.
  • Siropul:
  • 100 ml. visinata de casa
  • 100 ml. rom
  • 100 ml. sirop de capsuni din dulceata sau din alta dulceata aromata.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tortulet inimioara