autor:

zaraza26

» » Torturi

Tort de cafea (insiropat cu visinata)

Autor: zaraza26 (Bucatar)   
    Reteta postata pe: 09 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: zaraza26 (Bucatar)   
Reteta postata pe: 09 noiembrie 2009

Ingrediente
Blatul:, 8 oua, , 10 linguri zahar, , 1 plic zahar vanilinat, , coaja de portocala, , o lingura de rom, , 2 linguri de faina, , 2 linguri de cafea ness, , 10 linguri de nuca prajita macinata., , Crema:, 3 oua, , 50 gr. cacao, , 150 gr. zahar, , 50 ml apa, , 250 gr. unt., , Siropul:, 100 ml. visinata de casa, , 100 ml. rom, , 100 ml. sirop de capsuni din dulceata sau din alta dulceata aromata.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Se face un pandispan: se bat 8 albusuri spuma, se adauga zaharul, romul, coaja de portocala, zaharul vanilinat. Se adauga faina amestecata omogen cu cafeaua si nuca. Compozitia se pune intr-o tava dreptunghiulara de marime mare, tapetata cu hartie unsa si pudrata cu faina. Se coace circa 30-35 de minute. Dupa coacere se rastoarna pe un fund de lemn si de pe blat se desprinde repede hartia si se intoarce pe partea cealalta.

Crema:
Se amesteca intr-un castron ouale, zaharul si apa, apoi se pune pe un vas cu apa clocotita pe foc. Se amesteca in mod continuu timp de 10 minute. Se da deoparte de pe apa, se adauga cacao si se lasa sa se raceasca. In momentul cand crema are aproximativ aceeasi temperatura cu untul de la temperatura camerei, se amesteca cele doua pana la obtinerea consistentei de crema. Eventual se pune din nou pe apa calda un pic. Si pe urma pe apa rece daca e cazul.

Blatul se taie in lungime si se aranjeaza intr-un platou dreptunghiular. Deci se suprapun cele doua jumatati lungi. Se insiropeaza si se unge cu crema. Nuca ramasa se foloseste la balotarea laterala a tortului.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de cafea (insiropat cu visinata)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Mascarpone Charlotte

Mascarpone Charlotte

1. Incalzeste cuptorul la 180° si aseaza foaie de copt intr-o tava rotunda de 23 cm.Nu unge cu ulei

5 voturi    9 comentarii
5h
Torturi
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 48 %
269.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Blatul:
  • 8 oua
  • 10 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilinat
  • coaja de portocala
  • o lingura de rom
  • 2 linguri de faina
  • 2 linguri de cafea ness
  • 10 linguri de nuca prajita macinata.
  • Crema:
  • 3 oua
  • 50 gr. cacao
  • 150 gr. zahar
  • 50 ml apa
  • 250 gr. unt.
  • Siropul:
  • 100 ml. visinata de casa
  • 100 ml. rom
  • 100 ml. sirop de capsuni din dulceata sau din alta dulceata aromata.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Halloween pumpkin and chocolate cake Halloween pumpkin and chocolate cake

Pornim cuptorul la 250 grade C. Tapetam doua forme pentru dovleac cu unt si faina. Pregatim o tava cu hartii mici pentru muffins. Muffins: Cernem

0 voturi    0 comentarii
5h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de toamna pentru siluete fine Tort de toamna pentru siluete fine

Pentru blat Semintele si nucile se vor frula pana a obtine o faina. Se amesteca toate ingredientele pana ad avea o consistenta omogena Se

0 voturi    0 comentarii
55 min
Dulciuri diverse
Tort cu zmeura
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide