autor:

zaraza26

» » Torturi

Tort de cafea (insiropat cu visinata)

Autor: zaraza26 (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 09 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: zaraza26 (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 09 noiembrie 2009

Ingrediente
Blatul:, 8 oua, , 10 linguri zahar, , 1 plic zahar vanilinat, , coaja de portocala, , o lingura de rom, , 2 linguri de faina, , 2 linguri de cafea ness, , 10 linguri de nuca prajita macinata., , Crema:, 3 oua, , 50 gr. cacao, , 150 gr. zahar, , 50 ml apa, , 250 gr. unt., , Siropul:, 100 ml. visinata de casa, , 100 ml. rom, , 100 ml. sirop de capsuni din dulceata sau din alta dulceata aromata.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Se face un pandispan: se bat 8 albusuri spuma, se adauga zaharul, romul, coaja de portocala, zaharul vanilinat. Se adauga faina amestecata omogen cu cafeaua si nuca. Compozitia se pune intr-o tava dreptunghiulara de marime mare, tapetata cu hartie unsa si pudrata cu faina. Se coace circa 30-35 de minute. Dupa coacere se rastoarna pe un fund de lemn si de pe blat se desprinde repede hartia si se intoarce pe partea cealalta.



Crema:

Se amesteca intr-un castron ouale, zaharul si apa, apoi se pune pe un vas cu apa clocotita pe foc. Se amesteca in mod continuu timp de 10 minute. Se da deoparte de pe apa, se adauga cacao si se lasa sa se raceasca. In momentul cand crema are aproximativ aceeasi temperatura cu untul de la temperatura camerei, se amesteca cele doua pana la obtinerea consistentei de crema. Eventual se pune din nou pe apa calda un pic. Si pe urma pe apa rece daca e cazul.



Blatul se taie in lungime si se aranjeaza intr-un platou dreptunghiular. Deci se suprapun cele doua jumatati lungi. Se insiropeaza si se unge cu crema. Nuca ramasa se foloseste la balotarea laterala a tortului.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de cafea (insiropat cu visinata)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de clatite

Tort de clatite

Prima data facem siropul pt a avea timp sa se raceasca.Intr-un vas mic ardem cele 50 de grame de

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort cu piersici si mascarpone

Tort cu piersici si mascarpone

Conform instructiunilor de pe pliculete,inmuiem gelatina in sucul de piersici bine scurse. Piersicile

2 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Blatul:
  • 8 oua
  • 10 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilinat
  • coaja de portocala
  • o lingura de rom
  • 2 linguri de faina
  • 2 linguri de cafea ness
  • 10 linguri de nuca prajita macinata.
  • Crema:
  • 3 oua
  • 50 gr. cacao
  • 150 gr. zahar
  • 50 ml apa
  • 250 gr. unt.
  • Siropul:
  • 100 ml. visinata de casa
  • 100 ml. rom
  • 100 ml. sirop de capsuni din dulceata sau din alta dulceata aromata.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort racoritor cu crema de smantana, iaurt si capsuni