Tort de caise" Carla"

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • (pentru 16 felii) Blat:6 albusuri
  • 3 galbenusuri
  • 120gr. zahar
  • 1plic zahar vanilat
  • 2-3 linguri crema de ciocolata (poate fi si din comert)
  • 180gr. faina;Crema:30gr. gelatina(10 foi)
  • 3 galbenusuri
  • 300gr. iaurt
  • 120gr. zahar
  • 3-4 linguri lichior de caise
  • 800gr. caise
  • 300gr. frisca batuta
  • 2 linguri nuca pisata;

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat, apoi se adauga galbenusurile, crema de ciocolata si faina.Se amesteca usor si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Se coace in cuptorul incins in prealabil, la foc potrivit, 30 min.Gelatina se pune in iaurt si se lasa o ora la inmuiat. Caisele se spala.Cele mai coapte se curata de coaja si de samburi, apoi se paseaza. Celelalte caise se taie felii.Galbenusurile se bat cu zaharul si lichiorul de caise. Se pun deasupra unui vas cu apa clocotita si se bat pana ce se dizolva tot zaharul.Se lasa sa se racoreasca si se amesteca cu iaurtul in care s-a pus gelatina si pireul de caise. Se adauga apoi jumatate din frisca si se lasa la rece 1 ora.Blatul se taie in doua.Se pune jumatate din crema pe o foaie, apoi se presara felii de caise si se acopera cu cealalta foaie.Se acopera cu restul de crema si se orneaza cu frisca, nuca pisata si felii de caise. Se lasa la rece3ore inainte de servire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise