autor:

Vekas

» » Torturi

Tort de caise" Carla"

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iulie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iulie 2006

Ingrediente
(pentru 16 felii) Blat:6 albusuri,3 galbenusuri,120gr. zahar,1plic zahar vanilat,2-3 linguri crema de ciocolata (poate fi si din comert),180gr. fainaCrema:30gr. gelatina(10 foi),3 galbenusuri,300gr. iaurt,120gr. zahar,3-4 linguri lichior de caise,800gr. caise,300gr. frisca batuta,2 linguri nuca pisata

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat, apoi se adauga galbenusurile, crema de ciocolata si faina.Se amesteca usor si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Se coace in cuptorul incins in prealabil, la foc potrivit, 30 min.Gelatina se pune in iaurt si se lasa o ora la inmuiat. Caisele se spala.Cele mai coapte se curata de coaja si de samburi, apoi se paseaza. Celelalte caise se taie felii.Galbenusurile se bat cu zaharul si lichiorul de caise. Se pun deasupra unui vas cu apa clocotita si se bat pana ce se dizolva tot zaharul.Se lasa sa se racoreasca si se amesteca cu iaurtul in care s-a pus gelatina si pireul de caise. Se adauga apoi jumatate din frisca si se lasa la rece 1 ora.Blatul se taie in doua.Se pune jumatate din crema pe o foaie, apoi se presara felii de caise si se acopera cu cealalta foaie.Se acopera cu restul de crema si se orneaza cu frisca, nuca pisata si felii de caise. Se lasa la rece3ore inainte de servire.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de caise" Carla"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
tort cu ciocolata si mousse de caise

tort cu ciocolata si mousse de caise

Blatul:Se freaca galbenusurile cu zahar adaugand din cand in cand cate o lingura de apa .Se amesteca

4 voturi    10 comentarii
2h
Torturi
Tort Raw cu zmeura, caise si frisca din seminte de floarea soarelui

Tort Raw cu zmeura, caise si frisca din seminte de floarea soarelui

Sa va spun si de ce am ales tocmai o asa delicatesa gatita fara foc: 1. e foarte cald afara, iar

4 voturi    0 comentarii
15 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • (pentru 16 felii) Blat:6 albusuri,3 galbenusuri,120gr. zahar,1plic zahar vanilat,2-3 linguri crema de ciocolata (poate fi si din comert),180gr. fainaCrema:30gr. gelatina(10 foi),3 galbenusuri,300gr. iaurt,120gr. zahar,3-4 linguri lichior de caise,800gr. caise,300gr. frisca batuta,2 linguri nuca pisata

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Ladita cu capsuni Tort Ladita cu capsuni

Din aluatul fraged am taiat pentru baza tortului o foaie pe dimensiunea dorita, pe care am copt-o la 200°C pana s-a rumenit (10

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu fructe Tort cu fructe

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Kaly Tort