autor:

Vekas

» » Torturi

Tort de caise" Carla"

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iulie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iulie 2006

Ingrediente
(pentru 16 felii) Blat:6 albusuri,3 galbenusuri,120gr. zahar,1plic zahar vanilat,2-3 linguri crema de ciocolata (poate fi si din comert),180gr. fainaCrema:30gr. gelatina(10 foi),3 galbenusuri,300gr. iaurt,120gr. zahar,3-4 linguri lichior de caise,800gr. caise,300gr. frisca batuta,2 linguri nuca pisata

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat, apoi se adauga galbenusurile, crema de ciocolata si faina.Se amesteca usor si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Se coace in cuptorul incins in prealabil, la foc potrivit, 30 min.Gelatina se pune in iaurt si se lasa o ora la inmuiat. Caisele se spala.Cele mai coapte se curata de coaja si de samburi, apoi se paseaza. Celelalte caise se taie felii.Galbenusurile se bat cu zaharul si lichiorul de caise. Se pun deasupra unui vas cu apa clocotita si se bat pana ce se dizolva tot zaharul.Se lasa sa se racoreasca si se amesteca cu iaurtul in care s-a pus gelatina si pireul de caise. Se adauga apoi jumatate din frisca si se lasa la rece 1 ora.Blatul se taie in doua.Se pune jumatate din crema pe o foaie, apoi se presara felii de caise si se acopera cu cealalta foaie.Se acopera cu restul de crema si se orneaza cu frisca, nuca pisata si felii de caise. Se lasa la rece3ore inainte de servire.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de caise" Carla"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
tort cu caise

tort cu caise

Se bat oule cu zaharul spuma, dupa care se adauga faina de griu se optine o compozitie pentru blatul

3 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort cu iaurt si caise

Tort cu iaurt si caise

Pentru blat: Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, pentru ca altfel riscam ca blatul sa

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • (pentru 16 felii) Blat:6 albusuri,3 galbenusuri,120gr. zahar,1plic zahar vanilat,2-3 linguri crema de ciocolata (poate fi si din comert),180gr. fainaCrema:30gr. gelatina(10 foi),3 galbenusuri,300gr. iaurt,120gr. zahar,3-4 linguri lichior de caise,800gr. caise,300gr. frisca batuta,2 linguri nuca pisata

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort tiramisu cu ciocolata