Albusurile se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat, apoi se adauga galbenusurile, crema de ciocolata si faina.Se amesteca usor si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Se coace in cuptorul incins in prealabil, la foc potrivit, 30 min.Gelatina se pune in iaurt si se lasa o ora la inmuiat. Caisele se spala.Cele mai coapte se curata de coaja si de samburi, apoi se paseaza. Celelalte caise se taie felii.Galbenusurile se bat cu zaharul si lichiorul de caise. Se pun deasupra unui vas cu apa clocotita si se bat pana ce se dizolva tot zaharul.Se lasa sa se racoreasca si se amesteca cu iaurtul in care s-a pus gelatina si pireul de caise. Se adauga apoi jumatate din frisca si se lasa la rece 1 ora.Blatul se taie in doua.Se pune jumatate din crema pe o foaie, apoi se presara felii de caise si se acopera cu cealalta foaie.Se acopera cu restul de crema si se orneaza cu frisca, nuca pisata si felii de caise. Se lasa la rece3ore inainte de servire.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii