Ingrediente
1. 800 gr de capsuni, 2. 6 oua, 3. 6 linguri de faina, 4. 8 linguri de zahar, 5. 1 plic praf de copt, 6. 1 plic zahar vanilat, 7. 500 ml frisca, 8. 1 plic glazura rosie sau transparenta (am folosit Tort Gelee Dr. Oetker)
Dificultate: Medie | Timp: 1h
10 voturi
Mod de preparare
400 gr de capsune taiate marunt se amesteca cu jumatate din cantitatea de frisca (frisca se bate inainte pana se obtine o pasta cremoasa, batoasa), cu miezul scobit si cu o lingura de zahar. Cu aceasta compozitie se umple la loc blatul. Apoi se pune capacul si se orneaza cu frisca. Deasupra se pun restul de 400 gr de capsune taiate in jumatati.
Intr-un ibric se pune plicul de glazura cu o lingura de zahar si o cana de apa. Urmand instructiunile de pe plic, se amesteca bine cu telul si se tine pe foc 1 min. Se toarna deasupra tortului, din mijloc, caci se va intinde singura catre extremitati. Se da la frigider minim 2 ore.
maria mihalache (Chef de cuisine) , 05 februarie 2011
Ce bun trebuie sa fie.
Mimo (Chef de cuisine) , 05 februarie 2011
Un deliciu! Arata foarte foarte bine si sunt convinsa ca e la fel de gustos!
Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine) , 05 februarie 2011
Adelina, asa este, s-a evaporat pur si simplu! Mia, multumesc, sper sa mai postez retete pe placul tau si de acum inainte :) Imi pare rau insa ca fotografiile sunt automat redimenisionate. In realitate, sunt mult mai bine cadrate.
Sidy (Chef de cuisine) , 05 februarie 2011
Dulceata scumpa, multumesc pentru sectiune...Inca o data m-ai lamurit cat de bun trebuie sa fie tortul acesta... Capsunile congelate...nu imi plac de loc asa ca...astept. Te tzuc !
Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 04 februarie 2011
Ce proaspăt, aromat, delicios!
Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine) , 04 februarie 2011
Sidy, o sugestie sunt capsunile gata congelate. Evident, nu la fel de aromate ca cele proaspete dar sunt un surogat :) . Va multumesc amandurora pentru primirea calduroasa! Pun imediat si o fotografie in sectiune, inca incerc sa imi dau seama cum functioneaza lucrurile pe aici :)
mia (Chef de cuisine) , 04 februarie 2011
Arata super...felicitari.......votat si salvat.....
Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 februarie 2011
Capsuni, frisca, iubire !!!!!! Felicitari ! *****
Sidy (Chef de cuisine) , 04 februarie 2011
Waw ce bun trebuie sa fie tortul acesta....deja astept sa apara capsunele sa-l fac si eu.... Pacat ca nu ai pus o poza cu o sectiune a lui... Bine ai venit in marea noastra familie Gustos !!!