autor:

Dulceata_de_trandafiri

» » Torturi

Tort de capsuni

Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 februarie 2011

Ingrediente
1. 800 gr de capsuni, 2. 6 oua, 3. 6 linguri de faina, 4. 8 linguri de zahar, 5. 1 plic praf de copt, 6. 1 plic zahar vanilat, 7. 500 ml frisca, 8. 1 plic glazura rosie sau transparenta (am folosit Tort Gelee Dr. Oetker)

Dificultate: Medie Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu 6 linguri de zahar, se adauga albusurile batute spuma, faina amestecata cu praful de copt se toarna in ploaie, pui si zaharul vanilat. Totul se mixeaza bine si se toarna in forma de tort. Se pune la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 25-30 min. Cand se raceste blatul i se taie un capac, se da capacul la o parte si se scobeste miezul.

400 gr de capsune taiate marunt se amesteca cu jumatate din cantitatea de frisca (frisca se bate inainte pana se obtine o pasta cremoasa, batoasa), cu miezul scobit si cu o lingura de zahar. Cu aceasta compozitie se umple la loc blatul. Apoi se pune capacul si se orneaza cu frisca. Deasupra se pun restul de 400 gr de capsune taiate in jumatati.

Intr-un ibric se pune plicul de glazura cu o lingura de zahar si o cana de apa. Urmand instructiunile de pe plic, se amesteca bine cu telul si se tine pe foc 1 min. Se toarna deasupra tortului, din mijloc, caci se va intinde singura catre extremitati. Se da la frigider minim 2 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de cacao cu capsuni

Tort de cacao cu capsuni

Se bate bine untul cu zaharul si zaharul vanilat,apoi se pun ouale si praful de sare. Se presara

6 voturi    3 comentarii
1h 45 min
Torturi
Tort cu capsuni

Tort cu capsuni

Batem albusurile cu apa si cu un praf de zahar pudra. Dupa ce s-au intarit, adaugam zaharul si mai

5 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 iulie 2011

    Un deliciu!!!!!!!!!!!!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 08 februarie 2011

    Arata super si ce bun trebuie sa fie.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 06 februarie 2011

    Delicios si aspectuos!***** Se vede ca te pregatesti din timp pentru ziua indragostitilor...iti doresc sa primesti un cdou pe masura tortului!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 05 februarie 2011

      Ce bun trebuie sa fie.

    • Mimo

      Mimo (Chef de cuisine) , 05 februarie 2011

      Un deliciu! Arata foarte foarte bine si sunt convinsa ca e la fel de gustos!

    • Dulceata_de_trandafiri

      Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine) , 05 februarie 2011

      Adelina, asa este, s-a evaporat pur si simplu! Mia, multumesc, sper sa mai postez retete pe placul tau si de acum inainte :) Imi pare rau insa ca fotografiile sunt automat redimenisionate. In realitate, sunt mult mai bine cadrate.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 05 februarie 2011

      Dulceata scumpa, multumesc pentru sectiune...Inca o data m-ai lamurit cat de bun trebuie sa fie tortul acesta... Capsunile congelate...nu imi plac de loc asa ca...astept. Te tzuc !

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 04 februarie 2011

      Ce proaspăt, aromat, delicios!

    • Dulceata_de_trandafiri

      Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine) , 04 februarie 2011

      Sidy, o sugestie sunt capsunile gata congelate. Evident, nu la fel de aromate ca cele proaspete dar sunt un surogat :) . Va multumesc amandurora pentru primirea calduroasa! Pun imediat si o fotografie in sectiune, inca incerc sa imi dau seama cum functioneaza lucrurile pe aici :)

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 04 februarie 2011

      Arata super...felicitari.......votat si salvat.....

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 februarie 2011

      Capsuni, frisca, iubire !!!!!! Felicitari ! *****

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 04 februarie 2011

      Waw ce bun trebuie sa fie tortul acesta....deja astept sa apara capsunele sa-l fac si eu.... Pacat ca nu ai pus o poza cu o sectiune a lui... Bine ai venit in marea noastra familie Gustos !!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • 1. 800 gr de capsuni
  • 2. 6 oua
  • 3. 6 linguri de faina
  • 4. 8 linguri de zahar
  • 5. 1 plic praf de copt
  • 6. 1 plic zahar vanilat
  • 7. 500 ml frisca
  • 8. 1 plic glazura rosie sau transparenta (am folosit Tort Gelee Dr. Oetker)

Raporteaza reteta

Retete
de Dulceata_de_trandafiri
Bagheta cu susan

Bagheta cu susan

Cui nu-i rascoleste amintiri mirosul de paine calda?...De ceva vreme tot zic si nu apuc sa ma tin

1 vot    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

Fiindca abia ce am intrat in mult asteptata - de unii - si hulita - de altii - luna a indragostitilor,

2 voturi    4 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Salata de cruditati

Salata de cruditati

Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare. Morcovii si telina se curata si se taie cu mixerul

2 voturi    4 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Un deliciu!!!!!!!!!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de vanilie