Tort de capsuni,cu crema de iaurt

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Tort de capsuni,cu crema de iaurt

Ingrediente

  • 2 pungi piscoturi de sampanie.
  • Pentru crema:
  • 6 linguri zahar brun;
  • 2 linguri zeama de lime;
  • 2 plicuri zahar vanilat;
  • 2 plicuri gelatina pudra Dr. Oetker;
  • 500gr smantana Covalact 15% grasime;
  • 500 ml frisca vegetala Hulala (produs din categoria dulciurilor, pe baza de grasimi vegetale);
  • 500 gr crema de iaurt;
  • 500 gr branza de vaci dulce;
  • 2 linguri de zeama de lamaie, pentru crema de iaurt.
  • 2 linguri rom,2linguri Amaretto,2 plicuri ness,1 plic Bourbon-Vanille Aroma,pentru siropul cu care vom ,insiropa blatul si jumatatile de piscoturile,la care vom adauga si apa plata.Siropul trebuie sa aiba cel putin 250 ml.
  • 2 pungi de piscoturi de sampanie.
  • Pentru decor si pentru crema de iaurt,2 kg de capsuni mari.

Mod de preparare

Mod de preparare: Crema de iaurt:

Se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar brun si 2 linguri zeama de lime, apoi se adauga smantana, branza de vaci dulce si se omogenizeaza bine. Se lasa deoparte. Separat se lasa la inmuiat gelatina in 150ml apa rece, (circa 5 minute) apoi se incalzeste usor pana la dizolvarea completa si se adauga in crema de iaurt, smantana si branza de vaci dulce.Mentionez ca nu trebuie sa fie fierbinte gelatina cand o turnam peste crema de iaurt(dupa ce am incalzit-o deasupra la flacara de la aragaz,amestec incontinuu in ea pana se raceste un pic). Lasam aceasta crema la rece cel putin 30 de minute. Batem frisca (daca este fara zahar se adauga dupa gust, eu am pus 6 linguri de zahar). Apoi adaugam frisca in crema de iaurt cu grija, amestecand usor de jos in sus. Se obtine o crema spumoasa.

Trecem la prepararea siropului din 2 linguri de rom(esenta,sau rom de baut)2 linguri de Amaretto,1 plic Bourbon-Vanilla Aroma,2 pliculete de ness,3 sau 4 linguri de zahar(depinde cat de dulce ne place sa fie siropul)si adaugam apa plata pana la 250 ml.Lasam siropul sa se raceasca si apoi trecem la insiroparea piscoturilor.

Insiropam primul rand de piscoturi,apoi adaugam crema de iaurt in care am pus si capsuni taiate cubulete mici(vedeti foto).Punem crema din abundenta,venim iar cu un rand de piscoturi inmuiate in siropul de cafea si mergem pana sus.Am avut trei randuri.Specific ca am o tava mai mare in care fac acest tort cu crema de iaurt si orice fel de fructe.Bagam la frigider pentru cel putin 3 ore ca sa se intareasca crema(a doua zi este o minune de tort).Este un tort foarte delicios si racoros.Mare atentie si cu insiroparea piscoturilor care se face rapid si nu le insiropam prea mult.Se vede din poze,cum am procedat.Pofta buna !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise