autor:

dicarmencitta1957

» » Torturi

Tort de capsuni,cu crema de iaurt

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 mai 2010

Ingrediente
2 pungi piscoturi de sampanie., , Pentru crema:, 6 linguri zahar brun, 2 linguri zeama de lime, 2 plicuri zahar vanilat, 2 plicuri gelatina pudra Dr. Oetker, 500gr smantana Covalact 15% grasime, 500 ml frisca vegetala Hulala (produs din categoria dulciurilor, pe baza de grasimi vegetale), 500 gr crema de iaurt, 500 gr branza de vaci dulce, 2 linguri de zeama de lamaie, pentru crema de iaurt., 2 linguri rom,2linguri Amaretto,2 plicuri ness,1 plic Bourbon-Vanille Aroma,pentru siropul cu care vom ,insiropa blatul si jumatatile de piscoturile,la care vom adauga si apa plata.Siropul trebuie sa aiba cel putin 250 ml., 2 pungi de piscoturi de sampanie., , Pentru decor si pentru crema de iaurt,2 kg de capsuni mari.

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

15 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare: Crema de iaurt:
Se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar brun si 2 linguri zeama de lime, apoi se adauga smantana, branza de vaci dulce si se omogenizeaza bine. Se lasa deoparte. Separat se lasa la inmuiat gelatina in 150ml apa rece, (circa 5 minute) apoi se incalzeste usor pana la dizolvarea completa si se adauga in crema de iaurt, smantana si branza de vaci dulce.Mentionez ca nu trebuie sa fie fierbinte gelatina cand o turnam peste crema de iaurt(dupa ce am incalzit-o deasupra la flacara de la aragaz,amestec incontinuu in ea pana se raceste un pic). Lasam aceasta crema la rece cel putin 30 de minute. Batem frisca (daca este fara zahar se adauga dupa gust, eu am pus 6 linguri de zahar). Apoi adaugam frisca in crema de iaurt cu grija, amestecand usor de jos in sus. Se obtine o crema spumoasa.
Trecem la prepararea siropului din 2 linguri de rom(esenta,sau rom de baut)2 linguri de Amaretto,1 plic Bourbon-Vanilla Aroma,2 pliculete de ness,3 sau 4 linguri de zahar(depinde cat de dulce ne place sa fie siropul)si adaugam apa plata pana la 250 ml.Lasam siropul sa se raceasca si apoi trecem la insiroparea piscoturilor.
Insiropam primul rand de piscoturi,apoi adaugam crema de iaurt in care am pus si capsuni taiate cubulete mici(vedeti foto).Punem crema din abundenta,venim iar cu un rand de piscoturi inmuiate in siropul de cafea si mergem pana sus.Am avut trei randuri.Specific ca am o tava mai mare in care fac acest tort cu crema de iaurt si orice fel de fructe.Bagam la frigider pentru cel putin 3 ore ca sa se intareasca crema(a doua zi este o minune de tort).Este un tort foarte delicios si racoros.Mare atentie si cu insiroparea piscoturilor care se face rapid si nu le insiropam prea mult.Se vede din poze,cum am procedat.Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de capsuni,cu crema de iaurt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort racoritor cu crema de smantana, iaurt si capsuni

Tort racoritor cu crema de smantana, iaurt si capsuni

Pregatiti o forma rotunda cu inel detasabil, pentru tort, tapetand-o cu hartie de copt si incalziti

26 voturi    6 comentarii
2h
Torturi
Tort cu crema de iaurt si capsuni

Tort cu crema de iaurt si capsuni

Pregatesti blatul asa: amesteci faina cu untul, zaharul, zaharul vanilat, galbenusul si apa rece

5 voturi    2 comentarii
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2011

    ce pofta mie...yami yami!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 28 iulie 2010

    O bunatate !

  • NADIA MARIA

    NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 05 iulie 2010

    Am facut si eu tortul,dar nu am mai gasit capsuni si la-am facut cu kiwi, dar mi-a iesit putin amaruie crema si nu stiu de ce. Poate de la kiwi ca nu erau prea coapte, pacat, pacat pacat ca am avut atata pofta de tortuletul asta, dar las ca vine iar vremea capsunilor si il fac cu capsunei ca e mult mai aromat.

    • Fara foto

      dicarmencitta1957 , 28 iunie 2010

      Cu multa placere draga Nadia,cu prima ocazie cand fac tort te voi invita.

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

      Felicitari Carmen. Inca o data ne-ai delectat cu torturile tale . Pacat ca doar putem sa ne uitam si nu putem sa ne apropiem si noi sa gustam putin, macar sa dam putin cu degetul pe margini. O minunatie. Am trecut reteta in carticica mea de bucate alese.

    • Fara foto

      clara marinescu (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      este foarte bun

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Carmen daca ar fi nota mai mare de 10 ti-as da-o cu prisosinta ca o meriti !!! Spun doar atat: EXCELENT . As veni si eu la o feliuta dar sunt sigura ca baietii tai au devarat tortul urgent....

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Arata super,si ce arome!!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Delicios si foarte frumos.

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Intradevar o reteta de nota 10 !

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Foarte gustos!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Un deliciu regal ! Foarte bine arata si cu siguranta este delicios. Felicitari ! salvez reteta, ai votul meu.

    • Fara foto

      dicarmencitta1957 , 17 mai 2010

      Multumesc,pentru comentariile facute.Am facut acest tort cu toate fructele posibile.Este foarte racoritor si foarte gustos.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Grozav tortuletul tau...

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Foarte bun!

    • costy hunny

      costy hunny (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Bravo!imim place mult reteta ta.......cu siguranta am sa o incerc si eu mai ales ca are blatul din piscoturi de sampanie..felicitari

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

15 voturi

Ingrediente

  • 2 pungi piscoturi de sampanie.
  • Pentru crema:
  • 6 linguri zahar brun
  • 2 linguri zeama de lime
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 plicuri gelatina pudra Dr. Oetker
  • 500gr smantana Covalact 15% grasime
  • 500 ml frisca vegetala Hulala (produs din categoria dulciurilor
  • pe baza de grasimi vegetale)
  • 500 gr crema de iaurt
  • 500 gr branza de vaci dulce
  • 2 linguri de zeama de lamaie
  • pentru crema de iaurt.
  • 2 linguri rom,2linguri Amaretto,2 plicuri ness,1 plic Bourbon-Vanille Aroma,pentru siropul cu care vom ,insiropa blatul si jumatatile de piscoturile,la care vom adauga si apa plata.Siropul trebuie sa aiba cel putin 250 ml.
  • 2 pungi de piscoturi de sampanie.
  • Pentru decor si pentru crema de iaurt,2 kg de capsuni mari.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

Adriana K.D. (Chef de cuisine)

ce pofta mie...yami yami!

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura

Se spala fructele (caisele se curata de piele si samburi), se maruntesc, pe rand, in robotul de bucatarie, dupa care se dau prin strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu fructe de padure Tort cu fructe de padure

Se spala fructele de padure si se lasa sa se scurga. Branza mascarpone se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. Intr-un alt

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort cu piscoturi, iaurt si fructe