autor:

Piri Piri e Canela

» » Torturi

Tort de capsuni si frisca

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 30 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 30 martie 2010

Ingrediente
Blat:6 oua,200gr.zahar,coaja rasa de la o lamaie,200gr.faina,1 lingurita praf de copt,esenta vanilie optional.Crema si ornament:400ml.smantana pt frisca,100gr.zahar,aprox.400gr.capsuni,granule de ciocolata.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

5 voturi

Mod de preparare

1)Albusele se bat separat bine,galbenusele se bat spuma cu zaharul si coaja de lamaie,adauga jumate de faina,jumate albuse,apoi restul,la urma praful de copt.2)Se toarna intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina,se da la cuptor cca.35 min.3)Rece se taie pe jumate.Acum daca folositi capsuni proaspete,acestea se taie feliute si se pun peste blat,salveaza cateva pt. decor.Ale mele erau congelate,am optat sa le caramelizez cu 3 linguri de zahar si un baton de scortisoara,sa iasa ca o dulceata...am turnat peste blat.4)Se bate smantana frisca cu zaharul,se pune o parte peste capsuni,iar cu restul se decoreaza tortul.Se poate decora cu granule de ciocolata,ciocolata rasa sau sos...Am facut pt o cina romantica,o zi speciala....Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de capsuni si frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Inima cu frisca, migdale si capsuni

Tort Inima cu frisca, migdale si capsuni

Este alcatuit din: blat de nuca, crema de vanilie, invelit in frisca si decorat cu migdale macinate

3 voturi    3 comentarii
2h
Torturi
Tort de capsuni cu frisca

Tort de capsuni cu frisca

Blatul: se bat albusurile spuma si dupa ce s-au intarit se adauga zaharul cite putin, apoi galbenusurile

17 voturi    17 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • burdulea maria elena , 18 aprilie 2010

    Foarte bun!

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2010

    Ce buuunnnnnn!!!!!!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 31 martie 2010

    Delicios tortul tau surpriza!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 martie 2010

      Un tortulet rapid si tare,tare delicios...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

5 voturi

Ingrediente

  • Blat:6 oua,200gr.zahar,coaja rasa de la o lamaie,200gr.faina,1 lingurita praf de copt,esenta vanilie optional.Crema si ornament:400ml.smantana pt frisca,100gr.zahar,aprox.400gr.capsuni,granule de ciocolata.

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    4 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

6 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

burdulea maria elena

Foarte bun!

Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort Diplomat - varianta mea