Blatul:
Se freaca bine ouale impreuna cu zaharul, pana se fac spuma;
Se coace intr-o forma de tort (oala), tapetata cu ulei si putina faina, in cuptor.
Se scoate forma din cuptor si se lasa blatul in forma la racit.
Umplutura
Capsunele se pun din timp la macerat in siropul cu rom (preparat din 100 g zahar, 50 ml apa, 2 linguri rom);
Dupa aproximativ 45 minute, se scot din acest sirop si se amesteca cu frisca si zaharul vanilat.
Blatul racit se taie in cate bucati dorim pe orizontala. Cu o parte din siropul ramas de la macerarea fructelor se insiropeaza jumatatile din blat. Pe el se aseaza o parte din frisca cu capsuni;
La final se baga in frigider cel putin o ora.
Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii