autor:

Fara foto

» » Torturi

TORT DE CAPSUNI SI FRISCA

Autor: MIHAELA BADEA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MIHAELA BADEA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 iulie 2008

Ingrediente
Blatul, , 6 linguri faina, 3 oua, 6 linguri zahar, , Umplutura, , 600 g frisca, capsuni, banane taiate marunt, 2 pliculete zahar vanilat, , Siropul, , 100 g zahar, 50 ml apa, 2 linguri rom si vanilie

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Blatul:

Se freaca bine ouale impreuna cu zaharul, pana se fac spuma;

Se coace intr-o forma de tort (oala), tapetata cu ulei si putina faina, in cuptor.
Se scoate forma din cuptor si se lasa blatul in forma la racit.

Umplutura

Capsunele se pun din timp la macerat in siropul cu rom (preparat din 100 g zahar, 50 ml apa, 2 linguri rom);

Dupa aproximativ 45 minute, se scot din acest sirop si se amesteca cu frisca si zaharul vanilat.

Blatul racit se taie in cate bucati dorim pe orizontala. Cu o parte din siropul ramas de la macerarea fructelor se insiropeaza jumatatile din blat. Pe el se aseaza o parte din frisca cu capsuni;

La final se baga in frigider cel putin o ora.
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT DE CAPSUNI SI FRISCA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort alb negru cu crema de martipan capsuni si frisca

Tort alb negru cu crema de martipan capsuni si frisca

Facem blatul alb din galbenusuri frecate bine cu apa si cu zahar.Frecam bine cu mixerul 3 minute. Albusurile

2 voturi    2 comentarii
2h 15 min
Torturi
Tort de capsuni si frisca

Tort de capsuni si frisca

1)Albusele se bat separat bine,galbenusele se bat spuma cu zaharul si coaja de lamaie,adauga jumate

5 voturi    4 comentarii
45 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Blatul
  • 6 linguri faina
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • Umplutura
  • 600 g frisca
  • capsuni
  • banane taiate marunt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Siropul
  • 100 g zahar
  • 50 ml apa
  • 2 linguri rom si vanilie

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort cu mousse si glazura de cacao