autor:

Fara foto

» » Torturi

TORT DE CASTANE

Autor: magda horj (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: magda horj (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 iunie 2008

Ingrediente
BLATUL:6oua,100g nuci macinate,60g faina,150g zahar,15ml rom sau zeama de lamaie. piure de castane,200g unt, rom.SIROPUL:150ml apa,50g zahar,50ml rom.PT.ORNAT:500G frisca, foi de gelatina,80ml apa,100g zahar,1 plic zahar vanilat.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se unge o forma de tort cu margarina si se tapeteaza cu faina.Albusurile sebat spuma,se adauga zaharul si romul si apoi se bat pana se intareste spuma.Dupa aceea se adauga galbenusurile,se bat de 4-5 ori si se adauga faina in ploaie amestecand cu telul.compozitia se toarna in forma si se coace in cuptorul incalzit dinainte la foc potrivit cca 30-40 min.fara a deschide cuptorul minim 20 min.Dupa ce s-a racit se taie in 3 foi si se insiropeaza.Intre timp se prepara crema astfel:se bate untul pana se inmoaie,apoi se adauga treptat piureul de castane si romul.Apoi se umple tortul vsi se orneaza cu frisca si gelatina. POFTA BUNA
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT DE CASTANE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de ciocolata cu crema de castane

Tort de ciocolata cu crema de castane

Mai intai pregatim crema de castane,din cele 2 borcane si pe care o amestecam cu cateva linguri de

16 voturi    18 comentarii
45 min
Torturi
Tort cu crema de castane si ciocolata

Tort cu crema de castane si ciocolata

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul

18 voturi    6 comentarii
2h 10 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • BLATUL:6oua,100g nuci macinate,60g faina,150g zahar,15ml rom sau zeama de lamaie. piure de castane,200g unt, rom.SIROPUL:150ml apa,50g zahar,50ml rom.PT.ORNAT:500G frisca, foi de gelatina,80ml apa,100g zahar,1 plic zahar vanilat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort cu branza si bezea