se bat albusurile spuma si se adauga in ploaie zaharul. Galbenusurile se freaca cu uleiul - ca o maioneza - apoi se toarna peste albusuri si se amesteca de sus in jos.
Se adauga una cate una cele 8 linguri de apa si pe urma faina, tot in ploaie!
Compozitia se imparte in 2 parti egale, la una din parti se adauga cacaoa.
Pentru crema
1 L lapte
150 gr. faina (eu pun ochiometric cam o cana)
200 gr zahar (la mine inseamna tot o cana)
200 gr. unt
esenta de rom
- se amesteca faina cu zaharul in oala in care se va fierbe la foc mic. Se adauga laptele cate putin ca sa nu se faca cocoloase si se fierbe pana ajunge de consistenta unei ciulamale - amestecandu-se mereu!
Cand s-a racit se amesteca cu untul frecat inainte si asta e crema!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii