Se face un blat care se coace într-o tava rotundă, unsă şi tapetata cu făină. Se lasa la răcit la temperature camerei. Se poate face cu o zi înainte.
Crema de ciocolata
Intr-un vas se pun gălbenuşurile , zahărul, cacaua şi apa şi se fierb pe aburi până se îngroaşă. Se amestecă mereu cu telul. Mie mi s-a îngroşat destul de repede. Am pus pe cratiţa cu apa caldă, nu am aşteptat să fiarbă.Se lasă apoi să se răcească.
Untul se freaca spumă. Atenţie, dacă are apă să scurgeţi! (E bine să scoateti untul de seara din frigider.) Se pune treptat crema de ciocolata în unt, amestecând viguros cu telul.(Se poate face şi cu margarină Rama cub).
Asamblare
Se taie blatul în 2 sau 3(depinde cât e de largă forma).
Se însiropeaza prima foaie cu compotul. Se ung foile cu dulceaţă. Se întinde crema, apoi se pun bucăţelele de ananas(sau vişine etc.)
Se procedează la fel cu celelalte. Să împărţiţi crema ca să va rămână şi pentru uns pe deasupra.
Nuga: Pentru cine vrea, poate presăra nuga.
Nuga sau grilaj înseamnă nuca trecută prin zahăr caramelizat. Se foloseşte zahăr tos. 4 linguri de zahăr se pun în tigaie smălţuită, dar nu direct pe flacara(pe o tablă). Când apare primul punct caramelizat, se amestecă în jurul lui cu coada unei longuri de lemn, până se atrage tot zahărul şi devine maro- deschis. Se lasă sa se formeze prima spumă, apoi se trage la o parte şi se pune nuca ma cinata(cam aceeaşi cantitate ca zahărul).Se goleşte pe o farfurie unsă cu puţin ulei. Se lasa la răcit, apoi se da prin maşina de nucă sau se zdrobeşte cu sucitorul. Se presară peste tort. Eu am folosit sita ca să fie uniform.
Nuga se poate pune şi în creme. Puteţi orna şi în alt mod, cum vă ajuta imaginaţia şi resursele interne.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii