autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Torturi

Tort de ciocolată pentru măicuţa

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 noiembrie 2010

Ingrediente
Blat: 6 ouă, 6 linguri de zahăr, 6 linguri de făină, 5 linguri de nucă măcinată,1 lingură de cacao, 1 plic de praf de copt, o fiolă de esenţă de rom, 1 vârf de cuţit de sare, Crema: 2 pachete de unt, cremă de ciocolată, Crema de ciocolată: 5 galbenuşuri, 150 g zahar( 6 linguri), 3 linguri cu vârf de cacao, 4-5 linguri de apă, Pentru însiropat: zeama dintr-un compot de ananas, Între foile de blat se pun bucăţele de ananas., Foile se ung cu puţină dulceaţă fină(eu am pus de caise)., Pentru ornat: nuga din 100g de zahăr tos şi nuci măcinate.

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

27 voturi

Mod de preparare

Se face un blat care se coace într-o tava rotundă, unsă şi tapetata cu făină. Se lasa la răcit la temperature camerei. Se poate face cu o zi înainte.

Crema de ciocolata
Intr-un vas se pun gălbenuşurile , zahărul, cacaua şi apa şi se fierb pe aburi până se îngroaşă. Se amestecă mereu cu telul. Mie mi s-a îngroşat destul de repede. Am pus pe cratiţa cu apa caldă, nu am aşteptat să fiarbă.Se lasă apoi să se răcească.
Untul se freaca spumă. Atenţie, dacă are apă să scurgeţi! (E bine să scoateti untul de seara din frigider.) Se pune treptat crema de ciocolata în unt, amestecând viguros cu telul.(Se poate face şi cu margarină Rama cub).

Asamblare
Se taie blatul în 2 sau 3(depinde cât e de largă forma).
Se însiropeaza prima foaie cu compotul. Se ung foile cu dulceaţă. Se întinde crema, apoi se pun bucăţelele de ananas(sau vişine etc.)
Se procedează la fel cu celelalte. Să împărţiţi crema ca să va rămână şi pentru uns pe deasupra.

Nuga: Pentru cine vrea, poate presăra nuga.
Nuga sau grilaj înseamnă nuca trecută prin zahăr caramelizat. Se foloseşte zahăr tos. 4 linguri de zahăr se pun în tigaie smălţuită, dar nu direct pe flacara(pe o tablă). Când apare primul punct caramelizat, se amestecă în jurul lui cu coada unei longuri de lemn, până se atrage tot zahărul şi devine maro- deschis. Se lasă sa se formeze prima spumă, apoi se trage la o parte şi se pune nuca ma cinata(cam aceeaşi cantitate ca zahărul).Se goleşte pe o farfurie unsă cu puţin ulei. Se lasa la răcit, apoi se da prin maşina de nucă sau se zdrobeşte cu sucitorul. Se presară peste tort. Eu am folosit sita ca să fie uniform.
Nuga se poate pune şi în creme. Puteţi orna şi în alt mod, cum vă ajuta imaginaţia şi resursele interne.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolată pentru măicuţa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu crema de prune

Tort cu crema de prune

Blat: 1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem

1 vot    0 comentarii
4h
Torturi
Tort cu visine, crema mascarpone si frisca

Tort cu visine, crema mascarpone si frisca

Blatul: Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, incorporam uleiul, praful de copt si esenta. Cernem

2 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2010

    Foarte bun!

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2010

    O bunãtate!!! felicitãri :)

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2010

    Foarte fin!*****

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

27 voturi

Ingrediente

  • Blat: 6 ouă
  • 6 linguri de zahăr
  • 6 linguri de făină
  • 5 linguri de nucă măcinată,1 lingură de cacao
  • 1 plic de praf de copt
  • o fiolă de esenţă de rom
  • 1 vârf de cuţit de sare
  • Crema: 2 pachete de unt
  • cremă de ciocolată
  • Crema de ciocolată: 5 galbenuşuri
  • 150 g zahar( 6 linguri)
  • 3 linguri cu vârf de cacao
  • 4-5 linguri de apă
  • Pentru însiropat: zeama dintr-un compot de ananas
  • Între foile de blat se pun bucăţele de ananas.
  • Foile se ung cu puţină dulceaţă fină(eu am pus de caise).
  • Pentru ornat: nuga din 100g de zahăr tos şi nuci măcinate.

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

90 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Catalina (Chef de cuisine)

Foarte bun!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort diplomat dietetic cu iaurt