TORT DE CIOCOLATA

Timp pregatire
230 minute
Complexitate
redusa
TORT DE CIOCOLATA

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 6 galbenusuri
  • 5 albusuri
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 2 linguri apa fiarta
  • 2 linguri cacao
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru crema:
  • 300g ciocolata neagra
  • 400ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar
  • esenta de rom dupa gust
  • coaja rasa de la o portocala
  • Sirop:
  • 5 linguri zahar
  • 70ml apa
  • 2-3 linguri lichior de ciocolata(sau cafea)
  • Glazura:
  • 300g ciocolata amaruie
  • 150ml frisca lichida
  • 50g unt

Mod de preparare

Pentru aceasta reteta m-am inspirat din retetele de prajituri ale doamnei Miha.

Pentru blaturi:

Galbenusurile se mixeaza bine cu 100g zahar,zaharul vanilat si un praf de sare.pana isi dubleaza volumul.Apoi se adauga cacaoa dizolvata in 2 linguri de apa fierbine,se amesteca bine,apoi se adauga faina amestecata cu amidonul.Se omogenizeaza compozitia.Albusurile se bat spuma tare impreuna cu restul de zahar(50g)plus zeama de lamaie.Se incorporeaza in aluat in 3 reprize amestecand usor de jos in sus.Se taie forme rotunde din hartie pergament. In functie de marimea formei.(Mie mi-au iesit 5 foi)Se unge hartia cu unt si se pun maxim 3 linguri din aluatul pentru fiecare foaie,cu grija sa nu depasiti marginile formei.Se coc la 180gC circa 8-10 minute.(Fiecare foaie se coace separat).Se lasa la racit acoperite cu un prosop.(Se pun pe un platou una peste alta cu hartie cu tot ca sa nu se lipeasca inte ele).

Crema:Ciocolata rupta se amesteca cu frisca,zaharul,coaja de portocala si rom dupa gust. Se pune pe foc pana se topeste ciocolata,dar cu atentie sa nu fiarba.Se lasa la rece pentru 2 ore,apoi se bate bine cu mixerul la vireza mare.

Siropul:Se face siropul clasic din apa plus zahar si se adauga lichiorul de ciocolata.

Pe un platou se pune prima foaie,se unge blatul cu sirop cu ajutorul unei pensule,apoi se pun un strat de crema,se continua pana la ultima foaie.Ultim foaie nu se mai unge cu crema.Se lasa la frigider pana pregatim glazura:

Ciocolata se rupe se adauga frisca si untul si se pune la foc pana ciocolata s-a topit.Se lasa sa se raceasca putin apoi se toarna peste tort.

Se orneaza in funcie de preferintele fiecaruia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de post cu mousse de ciocolata

Tort de post cu mousse de ciocolata

Tort de post cu mousse de ciocolata
Saramura de crap

Saramura de crap

Saramura de crap
Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi

Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi

Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor