autor:

Varadi Silvia

» » Torturi

TORT DE CIOCOLATA

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 septembrie 2009

Ingrediente
Pentru foi:, 6 galbenusuri, 5 albusuri, 1 lingurita zeama de lamaie, 2 linguri apa fiarta, 2 linguri cacao, 5 linguri faina, 2 linguri amidon, 1 plic zahar vanilat, Pentru crema:, 300g ciocolata neagra, 400ml frisca lichida, 2 linguri zahar, esenta de rom dupa gust, coaja rasa de la o portocala, Sirop:, 5 linguri zahar, 70ml apa, 2-3 linguri lichior de ciocolata(sau cafea), Glazura:, 300g ciocolata amaruie, 150ml frisca lichida, 50g unt

Dificultate: Redusa Timp: 3h 50 min

87 voturi

Mod de preparare

Pentru aceasta reteta m-am inspirat din retetele de prajituri ale doamnei Miha.
Pentru blaturi:
Galbenusurile se mixeaza bine cu 100g zahar,zaharul vanilat si un praf de sare.pana isi dubleaza volumul.Apoi se adauga cacaoa dizolvata in 2 linguri de apa fierbine,se amesteca bine,apoi se adauga faina amestecata cu amidonul.Se omogenizeaza compozitia.Albusurile se bat spuma tare impreuna cu restul de zahar(50g)plus zeama de lamaie.Se incorporeaza in aluat in 3 reprize amestecand usor de jos in sus.Se taie forme rotunde din hartie pergament. In functie de marimea formei.(Mie mi-au iesit 5 foi)Se unge hartia cu unt si se pun maxim 3 linguri din aluatul pentru fiecare foaie,cu grija sa nu depasiti marginile formei.Se coc la 180gC circa 8-10 minute.(Fiecare foaie se coace separat).Se lasa la racit acoperite cu un prosop.(Se pun pe un platou una peste alta cu hartie cu tot ca sa nu se lipeasca inte ele).
Crema:Ciocolata rupta se amesteca cu frisca,zaharul,coaja de portocala si rom dupa gust. Se pune pe foc pana se topeste ciocolata,dar cu atentie sa nu fiarba.Se lasa la rece pentru 2 ore,apoi se bate bine cu mixerul la vireza mare.
Siropul:Se face siropul clasic din apa plus zahar si se adauga lichiorul de ciocolata.
Pe un platou se pune prima foaie,se unge blatul cu sirop cu ajutorul unei pensule,apoi se pun un strat de crema,se continua pana la ultima foaie.Ultim foaie nu se mai unge cu crema.Se lasa la frigider pana pregatim glazura:
Ciocolata se rupe se adauga frisca si untul si se pune la foc pana ciocolata s-a topit.Se lasa sa se raceasca putin apoi se toarna peste tort.
Se orneaza in funcie de preferintele fiecaruia.
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT DE CIOCOLATA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu ciocolata si crema de branza

Tort cu ciocolata si crema de branza

Blat: Separati ouale si mixati albusurile cu un praf de sare pana ce devin pufoase si isi tripleaza

6 voturi    1 comentariu
2h
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Carmen Brinzila , 09 iulie 2015

    Nu stiu dar banuiesc ca e gustos acest tort dar imaginea e cam "neagra", eu una nu as avea curaj sa cumpar ! Pacat dar aspectul nu atrage!

  • anamarialarisa

    anamarialarisa (Chef de cuisine) , 19 iunie 2010

    O sa-l incerc cat mai curand.

  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

    Arata bine.

    • Fara foto

      Monica18 , 28 aprilie 2010

      un deliciu

    • diana

      diana (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      delicios tortul, o crema foarte gustoasa si frumos ornat...felicitari

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Imi place tortul de ciocolata!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2009

      O bunatate,iar prezentarea este grozava...

    • Fara foto

      Nadia , 18 septembrie 2009

      Salvez si eu reteta. Arata tare bine! Felicitari!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

      Să mă chemi şi pe mine când mai faci. Nota 10

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

      Tort de tort. Felicitari!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

      Arata super tortul, felicitari

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

      Ahhhhhh ce bunatate,a iesit o minune de tort si frumos si bun la gust,felicitari draga Silvi0ara.Nota 10 cu felicitari,in mod sigur le meriti,eu care l-am si gustat.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h 50 min

87 voturi

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 6 galbenusuri
  • 5 albusuri
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 2 linguri apa fiarta
  • 2 linguri cacao
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru crema:
  • 300g ciocolata neagra
  • 400ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar
  • esenta de rom dupa gust
  • coaja rasa de la o portocala
  • Sirop:
  • 5 linguri zahar
  • 70ml apa
  • 2-3 linguri lichior de ciocolata(sau cafea)
  • Glazura:
  • 300g ciocolata amaruie
  • 150ml frisca lichida
  • 50g unt

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

anamarialarisa (Chef de cuisine)

O sa-l incerc cat mai curand.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu mere si nuci caramelizate