Tort de ciocolata

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
redusa
Tort de ciocolata

Ingrediente

  • 250g unt
  • 6 oua
  • 150g zahar pudra
  • 50g cacao neagra
  • 100g zahar tos
  • 1 lingura faina
  • 7 linguri apa
  • coaja rasa de la 1 portocala
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 50g ciocolata neagra
  • Pentru ornate:
  • 2 portocale
  • 140ml apa
  • 200g zahar

Mod de preparare

Crema:se amesteca bine cacaua cu zaharul tos si apa si se pune la foc mic sa se topeasca.Se lasa apoi deoparte sa se raceasca.Se freaca untul spuma cu zaharul pudra si se adauga pe rand cele 6 galbenusuri,frecand bine dupa fiecare.Se adauga apoi untul in cacaua racita si se amesteca.

Blatul:din crema se ia deoparte un sfert din cantitate,iar in restul de crema se adauga ciocolata topita.Se da la rece in frigider.In crema ramasa se pune o lingura de faina si albusurile batute spuma tare se se amesteca usor de sus in jos.Se pune hartie pergament intr-o forma de tort si se toarna compozitia.si se introduce in cuptorul incalzit si se coace la foc potrivit.Nu se deschide usa cuptorului timp de 15 min.Cind blatul este copt,se lasa la racit,se scoate pe un platou si deasupra se pune crema din frigider.

Ornarea:

Pntru glazurare portocale:

Se face un sirop din zahar si apa,se pune la foc sa fiarba,apoi se adauga rondelele de portocale si se lasa pe foc circa 20-25 de minute.Se scot rondelele cu grija si se lasa sa se raceasca pe o hartie de pergament.Apoi se aseaja pe tort in functie de imaginatia fiecaruia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise