autor:

Varadi Silvia

» » Torturi

Tort de ciocolata

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 februarie 2010

Ingrediente
250g unt, 6 oua, 150g zahar pudra, 50g cacao neagra, 100g zahar tos, 1 lingura faina, 7 linguri apa, coaja rasa de la 1 portocala, 2 plicuri zahar vanilat, 50g ciocolata neagra, Pentru ornate:, 2 portocale, 140ml apa, 200g zahar

Dificultate: Redusa Timp: 1h 50 min

6 voturi

Mod de preparare

Crema:se amesteca bine cacaua cu zaharul tos si apa si se pune la foc mic sa se topeasca.Se lasa apoi deoparte sa se raceasca.Se freaca untul spuma cu zaharul pudra si se adauga pe rand cele 6 galbenusuri,frecand bine dupa fiecare.Se adauga apoi untul in cacaua racita si se amesteca.
Blatul:din crema se ia deoparte un sfert din cantitate,iar in restul de crema se adauga ciocolata topita.Se da la rece in frigider.In crema ramasa se pune o lingura de faina si albusurile batute spuma tare se se amesteca usor de sus in jos.Se pune hartie pergament intr-o forma de tort si se toarna compozitia.si se introduce in cuptorul incalzit si se coace la foc potrivit.Nu se deschide usa cuptorului timp de 15 min.Cind blatul este copt,se lasa la racit,se scoate pe un platou si deasupra se pune crema din frigider.
Ornarea:
Pntru glazurare portocale:
Se face un sirop din zahar si apa,se pune la foc sa fiarba,apoi se adauga rondelele de portocale si se lasa pe foc circa 20-25 de minute.Se scot rondelele cu grija si se lasa sa se raceasca pe o hartie de pergament.Apoi se aseaja pe tort in functie de imaginatia fiecaruia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

7 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Rotisserie Air Fryer Oven

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

    Nu se lasa decat foarte putin.Blatul iese moale si cremos,mai mult ca o crema decat ca un blat.

  • panseluta

    panseluta (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

    nici un praf de copt ? nu se lasa coca dupa ce se raceste ?

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

    Mmm ce bunatate!!!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

      Foarte bun tort şi mai puţin complicat decât celălalt tort de ciocolată al tău!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

      Frumos tortul,dar si gustos.

    • diana , 08 februarie 2010

      minunata combinatia ciocolata -portocale!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

      Un deliciu tortuletul tau...Am salvat reteta...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 50 min

6 voturi

Ingrediente

  • 250g unt
  • 6 oua
  • 150g zahar pudra
  • 50g cacao neagra
  • 100g zahar tos
  • 1 lingura faina
  • 7 linguri apa
  • coaja rasa de la 1 portocala
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 50g ciocolata neagra
  • Pentru ornate:
  • 2 portocale
  • 140ml apa
  • 200g zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

20 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Nu se lasa decat foarte putin.Blatul iese moale si cremos,mai mult ca o crema decat ca un blat.

Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort Mamaruta