autor:

monyca

» » Torturi

Tort de ciocolata

Autor: monyca (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: monyca (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 aprilie 2010

Ingrediente
-4 oua, -3 linguri apa calda, -250gr zahar, -1 pliculet zahar vanilat, -250gr faina, -50gr pudra de cacao, -180gr unt, -1 praf de copt, -3 linguri visinata., Pentru umplutura:, -crema de ciocolata, -1 cutie de ananas.

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se bat galbenusurile cu apa calda. se adauga treptat2/3 din cantitatea de zahar, plus zaharul vanulat, batand in continuare pana se formeaza o crema. Separat , se bat albusurile spuma tare impreuna cu restul de zahar si apoi se amesteca cele doua compozitii usor. Se incorporeaza faina cernuta cu pudra de cacao si praful de copt , iar la sfarsit untul. Compozitia se toarna intr-o tava de tort demontabila si se coace la foc potrivit, 45 minute.
Se taie blatul racit in trei felii, pe orizontala. Se stropeste blaturile cu visinata, se adauga crema de ciocolata, se acopera cu ultimul blat si se imbraca tortul cu frisca. Se decoreaza dupa plac.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de ciocolata (de post)

Tort de ciocolata (de post)

Crema: 1. Punem frisca la infierbantat intr-un vas pe foc mediu, amestecand mereu. Cand apar primele

3 voturi    2 comentarii
50 min
Torturi
Tort de ciocolată

Tort de ciocolată

Pentru a prepara primul blat ( vom avea nevoie de 3 în total ), în primă fază, vom

5 voturi    5 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • -4 oua
  • -3 linguri apa calda
  • -250gr zahar
  • -1 pliculet zahar vanilat
  • -250gr faina
  • -50gr pudra de cacao
  • -180gr unt
  • -1 praf de copt
  • -3 linguri visinata.
  • Pentru umplutura:
  • -crema de ciocolata
  • -1 cutie de ananas.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Halloween pumpkin and chocolate cake Halloween pumpkin and chocolate cake

Pornim cuptorul la 250 grade C. Tapetam doua forme pentru dovleac cu unt si faina. Pregatim o tava cu hartii mici pentru muffins. Muffins: Cernem

0 voturi    0 comentarii
5h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de toamna pentru siluete fine Tort de toamna pentru siluete fine

Pentru blat Semintele si nucile se vor frula pana a obtine o faina. Se amesteca toate ingredientele pana ad avea o consistenta omogena Se

0 voturi    0 comentarii
55 min
Dulciuri diverse
Tort cu crema de ciocolata alba, mascarpone si zmeura