Reteta postata pe: 04 aprilie 2010
Ingrediente
-4 oua, -3 linguri apa calda, -250gr zahar, -1 pliculet zahar vanilat, -250gr faina, -50gr pudra de cacao, -180gr unt, -1 praf de copt, -3 linguri visinata., Pentru umplutura:, -crema de ciocolata, -1 cutie de ananas.
Dificultate: Medie | Timp: 1h
Mod de preparare
Se bat galbenusurile cu apa calda. se adauga treptat2/3 din cantitatea de zahar, plus zaharul vanulat, batand in continuare pana se formeaza o crema. Separat , se bat albusurile spuma tare impreuna cu restul de zahar si apoi se amesteca cele doua compozitii usor. Se incorporeaza faina cernuta cu pudra de cacao si praful de copt , iar la sfarsit untul. Compozitia se toarna intr-o tava de tort demontabila si se coace la foc potrivit, 45 minute.
Se taie blatul racit in trei felii, pe orizontala. Se stropeste blaturile cu visinata, se adauga crema de ciocolata, se acopera cu ultimul blat si se imbraca tortul cu frisca. Se decoreaza dupa plac.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un
review
Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)
7 voturi
6 comentarii
1h 30 min
Mod de preparare pentru blat:
Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate