autor:

Camelia Grosu

» » Torturi

Tort de ciocolata

Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 aprilie 2010

Ingrediente
-1 blat de tort cumparat, -6 ciocolate cu lapte, -3 pachete de unt, -200g cafea concentrata, -8 linguri de zahar pentru cafea, -2 cani de apa pentru sirop, -8 linguri de zahar pentru sirop, -1 esenta de rom pentru sirop, -5 trandafiri

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se fac cele 200g de cafea tare si se amesteca cu cele 8 linguri de zahar pana cand acesta se topeste. Se desface blatul si se pune deoparte. Se pune ciocolata intr-un castron si se topeste la baie de aburi, apoi se raceste cu cafeaua care intre timp am lasat-o sa se raceasca. Se lasa sa se raceasca de tot apoi se pun cele 3 pachete de unt si se freaca bine cu mixerul pana se omogenizeaza totul. Intr-un ibric punem 2 cani de apa si 8 linguri de zahar si le fierbem, apoi stingem focul si punem esenta de rom. Racim rapid in apa rece si ne apucam de ornat tortul. Punem intr-o farfurie de tort prima foaie de tort si o insiropam bine.Deasupra punem mai putin de 1/3 din crema si intindem pe tot blatul. La fel procedam si cu a doua foaie, iar pe ultima o insiropam si punem restul de crema care este mai mult de 1/3 si o intindem pe tot tortul (si pe margini). Ornam apoi cu trandafirii si dam la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Ciocolata colorat

Tort Ciocolata colorat

Blatul: Se amesteca bine zaharul cu ouale , apoi treptat se adauga si faina. Dupa ce ati amestecat-o

4 voturi    1 comentariu
1h
Torturi
Tort cu crema de ciocolata

Tort cu crema de ciocolata

Pasul 1 Aluatul se lasă la decongelat timp de 15 minute, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

0 voturi    0 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

    E gustos!

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • -1 blat de tort cumparat
  • -6 ciocolate cu lapte
  • -3 pachete de unt
  • -200g cafea concentrata
  • -8 linguri de zahar pentru cafea
  • -2 cani de apa pentru sirop
  • -8 linguri de zahar pentru sirop
  • -1 esenta de rom pentru sirop
  • -5 trandafiri

Raporteaza reteta

Retete
de Camelia Grosu
Gogosele umplute

Gogosele umplute

Apa, uleiul si sarea se dau in clocot, se iau de pe foc si se toarna faina dintr-o data toata batandu-se

13 voturi    7 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Chec din carne de porc

Chec din carne de porc

Se fierb 20 de minute ouale, le introducem apoi in apa rece, le curatam si le taiem in doua pe lung.

13 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Sos de carne

Sos de carne

Intr-o cratita se pune carnea, sucul de rosii, usturoiul curatat si taiat felii, mirodeniile, uleiul,

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Sosuri
mirey

mirey (Chef de cuisine)

E gustos!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort Tiramisu