autor:

LALY

» » Torturi

Tort de ciocolata

Autor: LALY (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LALY (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 aprilie 2010

Ingrediente
Blatul:, , * 5 oua, * 5 linguri de zahar, * 4 linguri de faina, * 1 lingura cacao, * un praf de sare, * 5 linguri ulei, * esenta rom,vanilie,lamaie, , Crema:, , * 500 ml frisca Hulala, * 3 ciocolate amarui(eu am pus Primola), * esente, , Siropul:, * 1 cana apa, * 1/2 cana zahar

Dificultate: Medie Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Blatul:



Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat bine cu un praf de sare,apoi se adauga cate putin zaharul,pana se incorporeaza tot. Se adauga galbenusurile pe rand,mestecand bine dupa fiecare. Se adauga uleiul,esentele si se mesteca bine. Se adauga faina cernuta cu cacaoa.Se mesteca cu o lingura de jos in sus.



Se tapeteaza o forma de tort si se pune compozitia in ea. Se da la cuptor pana se rumeneste usor. Se scoate si se lasa la racit.



Crema:



Se rupe ciocolata bucatele. Frisca se pune la fiert la foc mic intr-un vas cu fundul mai gros sa nu se afume. Se adauga ciocolata si se mesteca cu o lingura de lemn pana se topeste bine ciocolata.Se da la frigider pana se intareste.



Cand este tare se bate cu mixerul pana se umfla si capata o textura de crema fina. Se adauga esentele. Se face un sirop care se lasa la racit. Se taie blatul in 3 parti.Se insiropeaza primul blat,se adauga crema,blat,crema,blat si crema. Se orneaza cu frisca colorata sau dupa imaginatia fiecaruia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de ciocolata cu crema caramel

Tort de ciocolata cu crema caramel

Preicalzim cuptorul la 180 de grade C si tapetam cu hartie de copt doua forme de tort cu diametrul

33 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort alb cu visine si ciocolata

Tort alb cu visine si ciocolata

Se amesteca gemul impreuna cu galbenusurile, stafidele hidratate in cognac, uleiul, laptele, esentele

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
699.99 lei
559.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

    Foarte dragut!

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

    F.bun !eu pun ciocolata si smantana(de obicei lichida)sa topeasca impreuna.Insiropat...a iesit o bunatate,felicitari!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

    Interesant ca se mai umfla frisca dupa ce ai fiert-o. De fapt interesanta crema si simpla. De retinut.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Minunat tortuletul tau...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Un tort cu o crema foarte buna.Doar ca mie imi place sa folosesc smantana de frisca naturala,cea vegetala nu prea imi place.

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Interesanta ideea cu"frisca se pune la fiert la foc mic"!

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Interesanta crema, am salvat si am votat. Merita incercat - arata ffff bine!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • Blatul:
  • * 5 oua
  • * 5 linguri de zahar
  • * 4 linguri de faina
  • * 1 lingura cacao
  • * un praf de sare
  • * 5 linguri ulei
  • * esenta rom,vanilie,lamaie
  • Crema:
  • * 500 ml frisca Hulala
  • * 3 ciocolate amarui(eu am pus Primola)
  • * esente
  • Siropul:
  • * 1 cana apa
  • * 1/2 cana zahar

Raporteaza reteta

Retete
de LALY
FURSECURI CU STAFIDE

FURSECURI CU STAFIDE

Se lasa untul la inmuiat la temperatura camerei,iar stafidele se inmoaie in rom.Se freaca galbenusurile

3 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Se bate albusul spuma cu zaharul,peste care se adauga galbenusurile,uleiul si faina.Se adauga

1 vot    1 comentariu
4h
Prajituri
Tort de frisca

Tort de frisca

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.Se separa albusurile de galbenusuri si

4 voturi    1 comentariu
3h
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte dragut!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort de căpșuni