autor:

Florenta Dinu

» » Torturi

Tort de ciocolata

Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 decembrie 2010

Ingrediente
Blat:4oua,4linguri zahar,4linguri ulei si 4linguri faina., Crema:un plic de crema de ciocolata Dr Oetker,250ml lapte si 3linguri de zahar., Ornament:ciocolata sau frisca.

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

13 voturi

Mod de preparare

Separam ouale.Amestecam galbenusurile cu uleiul(pus cite un pic ca la maioneza),apoi adaugam zaharul.Batem albusurile bine (pina se intaresc,ca la bezea),adaugam galbenusurile amestecate cu ulei si zahar si amestecam de jos in sus(nu repede,foarte incet pentru ca albusurile sa ramine tari)si apoi adaugam faina.Tapetam o forma de tort inima sau o forma rotunda si ii dam dupa aceea forma de inima,turnam compozitia si o dam la cuptor 15-20 de minute.
Facem crema si dupa aceea un pic de sirop din apa ,zahar,si esenta de rom.
Dupa ce s-a racit blatul il taiem in doua insiropam fiecare parte ,punem crema intre blaturi si apoi il acoperim cu restul de crema si il ornam in functie de imaginatie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu crema de cirese si ciocolata

Tort cu crema de cirese si ciocolata

Intr-un castron, amestecam faina cu zaharul, zaharul vanilat, cacaua; facem o adancitura in mijloc

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort cu frisca si ciocolata

Tort cu frisca si ciocolata

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga cate

16 voturi    6 comentarii
4h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 12 decembrie 2010

    Aromat si frumos!

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 08 decembrie 2010

    Simplu si frumos!

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 08 decembrie 2010

    Frumos mai arata.

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

13 voturi

Ingrediente

  • Blat:4oua,4linguri zahar,4linguri ulei si 4linguri faina.
  • Crema:un plic de crema de ciocolata Dr Oetker,250ml lapte si 3linguri de zahar.
  • Ornament:ciocolata sau frisca.

Raporteaza reteta

Retete
de Florenta Dinu
Tort Mickey Mouse

Tort Mickey Mouse

Faci blaturile de aceeasi marime (foloseste aceeasi forma). Separi albusurile si le bati spuma tare,adaugi

16 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Torturi
Amandina

Amandina

Pt blat:freci galbenusurile cu uleiul pe care-l pui ca la maioneza.Albusurile le bati spuma cu zaharul

30 voturi    4 comentarii
1h 5 min
Prajituri
Tort cu foi coapte in tigaie

Tort cu foi coapte in tigaie

Pt foi:freci oul cu zaharul,apoi adaugi uleiul si laptele,1 lingurita bicarbonat stins cu otet si

29 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Torturi

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Aromat si frumos!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tarta Raffaello