Separam ouale.Amestecam galbenusurile cu uleiul(pus cite un pic ca la maioneza),apoi adaugam zaharul.Batem albusurile bine (pina se intaresc,ca la bezea),adaugam galbenusurile amestecate cu ulei si zahar si amestecam de jos in sus(nu repede,foarte incet pentru ca albusurile sa ramine tari)si apoi adaugam faina.Tapetam o forma de tort inima sau o forma rotunda si ii dam dupa aceea forma de inima,turnam compozitia si o dam la cuptor 15-20 de minute.
Facem crema si dupa aceea un pic de sirop din apa ,zahar,si esenta de rom.
Dupa ce s-a racit blatul il taiem in doua insiropam fiecare parte ,punem crema intre blaturi si apoi il acoperim cu restul de crema si il ornam in functie de imaginatie.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii