autor:

Fara foto

» » Torturi

TORT DE CIOCOLATA

Autor: mariana popa (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 august 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana popa (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 august 2006

Ingrediente
BLAT: 7 oua, 150 gr. zahar, 20 gr. cacao, 120 gr. cacao, CREMA:, 150 gr. zahar, 2 oua, 50 gr. cacao, un pachet de unt, SIROP:, apa, zahar, Se pot folosi fructe, banana, ananas, etc, crude sau din compot cate se pun peste crema. In acest caz insiroparea se face cu siropul din compot. Se orneaza cu frisca.

Dificultate: Medie Timp: 1h

62 voturi

Mod de preparare

BLAT:
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul tot odata, se bate in continuare pana se intareste bezeaua. Se adauga galbenusurile batute cca un minut, apoi faina amestecata cu cacao. Se coace.
CREMA:
Ouale se amesteca cu zaharul pe baie de abur pana se ingroasa ca o smantama si se decoloreaza. Se iau de pe abur si se adauga imediat cacao si untul taiat cubulete. Se amesteca si se lasa sa se raceasca.
Se asambleaza tortul
Se pot folosi fructe , banana, ananas, etc, crude sau din compot cate se pun peste crema. In acest caz insiroparea se face cu siropul din compot. Se orneaza cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT DE CIOCOLATA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de ciocolata cu visine

Tort de ciocolata cu visine

Se prepara fiecare blat separat sau se prepara un singur blat din dublul ingredientelor si se taie

1 vot    1 comentariu
2h
Torturi
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Se bate spuma untul cu toata cantitatea de zahar, zaharul vanilat si esenta de rom pana devine usor

5 voturi    6 comentarii
4h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

62 voturi

Ingrediente

  • BLAT: 7 oua
  • 150 gr. zahar
  • 20 gr. cacao
  • 120 gr. cacao
  • CREMA:
  • 150 gr. zahar
  • 2 oua
  • 50 gr. cacao
  • un pachet de unt
  • SIROP:
  • apa
  • zahar
  • Se pot folosi fructe
  • banana
  • ananas
  • etc
  • crude sau din compot cate se pun peste crema. In acest caz insiroparea se face cu siropul din compot. Se orneaza cu frisca.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort bustiera