autor:

Fara foto

» » Torturi

TORT DE CIOCOLATA

Autor: mariana popa (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 august 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana popa (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 august 2006

Ingrediente
BLAT: 7 oua, 150 gr. zahar, 20 gr. cacao, 120 gr. cacao, CREMA:, 150 gr. zahar, 2 oua, 50 gr. cacao, un pachet de unt, SIROP:, apa, zahar, Se pot folosi fructe, banana, ananas, etc, crude sau din compot cate se pun peste crema. In acest caz insiroparea se face cu siropul din compot. Se orneaza cu frisca.

Dificultate: Medie Timp: 1h

62 voturi

Mod de preparare

BLAT:
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul tot odata, se bate in continuare pana se intareste bezeaua. Se adauga galbenusurile batute cca un minut, apoi faina amestecata cu cacao. Se coace.
CREMA:
Ouale se amesteca cu zaharul pe baie de abur pana se ingroasa ca o smantama si se decoloreaza. Se iau de pe abur si se adauga imediat cacao si untul taiat cubulete. Se amesteca si se lasa sa se raceasca.
Se asambleaza tortul
Se pot folosi fructe , banana, ananas, etc, crude sau din compot cate se pun peste crema. In acest caz insiroparea se face cu siropul din compot. Se orneaza cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT DE CIOCOLATA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu cirese si ciocolata

Tort cu cirese si ciocolata

Cerni faina, cacaua, praful de copt si sarea intr-un bol si dai deoparte. Mixezi untul cu zaharul

2 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Torturi
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Pentru blat: ciocolata rupta in bucatele, se pune pe baie de aburi impreuna cu untul, uleiul si

1 vot    0 comentarii
1h 40 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

62 voturi

Ingrediente

  • BLAT: 7 oua
  • 150 gr. zahar
  • 20 gr. cacao
  • 120 gr. cacao
  • CREMA:
  • 150 gr. zahar
  • 2 oua
  • 50 gr. cacao
  • un pachet de unt
  • SIROP:
  • apa
  • zahar
  • Se pot folosi fructe
  • banana
  • ananas
  • etc
  • crude sau din compot cate se pun peste crema. In acest caz insiroparea se face cu siropul din compot. Se orneaza cu frisca.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Ladita cu capsuni Tort Ladita cu capsuni

Din aluatul fraged am taiat pentru baza tortului o foaie pe dimensiunea dorita, pe care am copt-o la 200°C pana s-a rumenit (10

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu fructe Tort cu fructe

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu crema de cafea