autor:

Fara foto

» » Torturi

TORT DE CIOCOLATA

Autor: mariana popa (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 august 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana popa (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 august 2006

Ingrediente
BLAT: 7 oua, 150 gr. zahar, 20 gr. cacao, 120 gr. cacao, CREMA:, 150 gr. zahar, 2 oua, 50 gr. cacao, un pachet de unt, SIROP:, apa, zahar, Se pot folosi fructe, banana, ananas, etc, crude sau din compot cate se pun peste crema. In acest caz insiroparea se face cu siropul din compot. Se orneaza cu frisca.

Dificultate: Medie Timp: 1h

62 voturi

Mod de preparare

BLAT:
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul tot odata, se bate in continuare pana se intareste bezeaua. Se adauga galbenusurile batute cca un minut, apoi faina amestecata cu cacao. Se coace.
CREMA:
Ouale se amesteca cu zaharul pe baie de abur pana se ingroasa ca o smantama si se decoloreaza. Se iau de pe abur si se adauga imediat cacao si untul taiat cubulete. Se amesteca si se lasa sa se raceasca.
Se asambleaza tortul
Se pot folosi fructe , banana, ananas, etc, crude sau din compot cate se pun peste crema. In acest caz insiroparea se face cu siropul din compot. Se orneaza cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT DE CIOCOLATA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu inghetata de ciocolata

Tort cu inghetata de ciocolata

Blat: Punem totul la robot si mixam pana obtinem pesmetul de biscuit.Intr-o tava cu inel detasabil,turnam

13 voturi    3 comentarii
4h
Prajituri
Tort de ciocolata cu capsune

Tort de ciocolata cu capsune

Pandispanul de prepara in mod obisnuit: albusurile batute spuma, galbenusuri frecate cu zahar, cele

9 voturi    16 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

62 voturi

Ingrediente

  • BLAT: 7 oua
  • 150 gr. zahar
  • 20 gr. cacao
  • 120 gr. cacao
  • CREMA:
  • 150 gr. zahar
  • 2 oua
  • 50 gr. cacao
  • un pachet de unt
  • SIROP:
  • apa
  • zahar
  • Se pot folosi fructe
  • banana
  • ananas
  • etc
  • crude sau din compot cate se pun peste crema. In acest caz insiroparea se face cu siropul din compot. Se orneaza cu frisca.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort de frisca