autor:

Fara foto

» » Torturi

TORT DE CIOCOLATA

Autor: mariana popa (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 august 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana popa (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 august 2006

Ingrediente
BLAT: 7 oua, 150 gr. zahar, 20 gr. cacao, 120 gr. cacao, CREMA:, 150 gr. zahar, 2 oua, 50 gr. cacao, un pachet de unt, SIROP:, apa, zahar, Se pot folosi fructe, banana, ananas, etc, crude sau din compot cate se pun peste crema. In acest caz insiroparea se face cu siropul din compot. Se orneaza cu frisca.

Dificultate: Medie Timp: 1h

62 voturi

Mod de preparare

BLAT:
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul tot odata, se bate in continuare pana se intareste bezeaua. Se adauga galbenusurile batute cca un minut, apoi faina amestecata cu cacao. Se coace.
CREMA:
Ouale se amesteca cu zaharul pe baie de abur pana se ingroasa ca o smantama si se decoloreaza. Se iau de pe abur si se adauga imediat cacao si untul taiat cubulete. Se amesteca si se lasa sa se raceasca.
Se asambleaza tortul
Se pot folosi fructe , banana, ananas, etc, crude sau din compot cate se pun peste crema. In acest caz insiroparea se face cu siropul din compot. Se orneaza cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT DE CIOCOLATA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de branza cu ciocolata si cappuccino

Tort de branza cu ciocolata si cappuccino

1. Se incalzeste cuptorul la 160ᵒC.Se unge cu putin ulei o tava rotunda de 23 cm. 2. Se amesteca

8 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort Avion, cu crema de mascarpone si ciocolata

Tort Avion, cu crema de mascarpone si ciocolata

Blat 1: 1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C. 2. Topim untul si-l lasam sa se racoreasca. 3.

0 voturi    0 comentarii
4h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Vacuum Blender HB300RE

- 1500 lei
2499.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

62 voturi

Ingrediente

  • BLAT: 7 oua
  • 150 gr. zahar
  • 20 gr. cacao
  • 120 gr. cacao
  • CREMA:
  • 150 gr. zahar
  • 2 oua
  • 50 gr. cacao
  • un pachet de unt
  • SIROP:
  • apa
  • zahar
  • Se pot folosi fructe
  • banana
  • ananas
  • etc
  • crude sau din compot cate se pun peste crema. In acest caz insiroparea se face cu siropul din compot. Se orneaza cu frisca.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort Tiramisu