Separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma si adaugam galbenusurile batute. Amestecam bine, adaugam 8 ling. de faina, 6 ling. de zahar, bicarbonatul si mixam bine. Topim bucatile de ciocolata cu 50g unt, adaugam la compozitie si amestecam totul bine. Ungem cu unt si presaram cu restul de faina forma pentru tort(surplusul de faina il aruncam). Punem compozitia in forma si introducem in cuptorul preincalzit la temperatura de 180 grade timp de cca.35 min(puteti verifica cu o scobitoare). Scoatem blatul din forma si lasam 15 min. sa raceasca dupa care il taiem in doua pe orizontala. Punem intr-un castronas o cana de apa, 2 linguri de zahar, esenta de vanile si insiropam bucatile de blat. Intindem pe un blat dulceata, punem cealalta parte deasupra si ornam tortul cu frisca batuta cu zaharul vanilat, 1 lingura zahar si intaritorul de frisca. Putem orna cu forme mici de dulceata si praf de cacao dulce. Tinem tortul cel putin o hora la rece sa se amestece bine aromele. Va urez pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii