autor:

mihai

» » Torturi

Tort de ciocolata

Autor: mihai (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihai (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 mai 2011

Ingrediente
10 linguri faina, 9 linguri zahar, 1 lingurita bicarbonat, 6 oua, 200g ciocolata, 300ml frisca lichida,75g unt, 300g dulceata de zmeura, 2 pachetele intaritor de frisca, 1 pachetel zahar vanilat si 1 fiola esenta vanile

Dificultate: Medie Timp: 3h

15 voturi

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma si adaugam galbenusurile batute. Amestecam bine, adaugam 8 ling. de faina, 6 ling. de zahar, bicarbonatul si mixam bine. Topim bucatile de ciocolata cu 50g unt, adaugam la compozitie si amestecam totul bine. Ungem cu unt si presaram cu restul de faina forma pentru tort(surplusul de faina il aruncam). Punem compozitia in forma si introducem in cuptorul preincalzit la temperatura de 180 grade timp de cca.35 min(puteti verifica cu o scobitoare). Scoatem blatul din forma si lasam 15 min. sa raceasca dupa care il taiem in doua pe orizontala. Punem intr-un castronas o cana de apa, 2 linguri de zahar, esenta de vanile si insiropam bucatile de blat. Intindem pe un blat dulceata, punem cealalta parte deasupra si ornam tortul cu frisca batuta cu zaharul vanilat, 1 lingura zahar si intaritorul de frisca. Putem orna cu forme mici de dulceata si praf de cacao dulce. Tinem tortul cel putin o hora la rece sa se amestece bine aromele. Va urez pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de ciocolata cu visine

Tort de ciocolata cu visine

Se prepara fiecare blat separat sau se prepara un singur blat din dublul ingredientelor si se taie

1 vot    1 comentariu
2h
Torturi
Tort caramel cu fundite de ciocolata

Tort caramel cu fundite de ciocolata

Pregatim blatul, care poate fi facut si cu o seara inainte. Albusurile le batem spuma tare cu un

20 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Vacuum Blender HB300SV

- 1500 lei
2499.99 lei
999.99 lei

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 mai 2011

    Aromat si apetisant!*****

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 05 mai 2011

    Cu siguranta un deliciu ! *****

  • Elly

    Elly (Chef de cuisine) , 05 mai 2011

    Arata foarte bine si sunt sigura ca e foarte bun!!!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 05 mai 2011

      Un deliciu!!! tare as mai vrea si eu o bucatã...pânã atunci mã multumesc cu dieta :((

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 04 mai 2011

      Îmi place combinaţia cacao-zmeură.

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 04 mai 2011

      hmmm...ce bine arata, si eu vreau o bucata!:)*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

15 voturi

Ingrediente

  • 10 linguri faina
  • 9 linguri zahar
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 6 oua
  • 200g ciocolata
  • 300ml frisca lichida,75g unt
  • 300g dulceata de zmeura
  • 2 pachetele intaritor de frisca
  • 1 pachetel zahar vanilat si 1 fiola esenta vanile

Raporteaza reteta

Retete
de mihai
Supa crema de fasole (Sopa creme de feijao)

Supa crema de fasole (Sopa creme de feijao)

Punem intr-o oala sau cratita mai adanca la prajit usturoiul putin sfaramat in untul amestecat cu

26 voturi    5 comentarii
45 min
Supe de legume
Somon la gratar cu legume la abur (grilled salmon with steamed vegetables)

Somon la gratar cu legume la abur (grilled salmon with steamed vegetables)

Cartofii se spala, se taie in doua si se lasa in coarja. Morcovii si ciupercile se spala si se lasa

19 voturi    4 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Mousse de piersici ( Musse de pessegos )

Mousse de piersici ( Musse de pessegos )

Punem albusurile intr-un lighean si galbenusurile intr-o cratita. Batem galbenusurile, punem zaharul,

16 voturi    6 comentarii
4h 30 min
Spume si creme dulci

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Aromat si apetisant!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort cu crema de cocos