autor:

Laura_Nechita

» » Torturi

Tort de ciocolata

Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 aprilie 2014

Ingrediente
pt blat, 3 cani faina, 1 cana zahar brut, 50 gr cacao, 1 praf sare, 1 praf copt, 2 cani lapte, 1/2 cana ulei, 1 vrf ligta bicarbonat, aceasta cantitate este pentru un blat. Eu am copt 3 blaturi., pt crema:, 1 kg branza mascarpone, 800 gr ciocolata neagra, 50 gr zahar pudra, 2-3 linguri lapte dulce, 50 ml rom, visine si fructe de padure, pt sirop, 1 l apa, 6 linguri zahar brut, 50 ml rom, pt glazura, 400 ml smantana lichida, 400 gr ciocolata neagra, pt frisca, 400 ml smantana lichida, 3-4 linguri zahar vanilat, pt decor, cacao pudra, bomboane cocos, bomboane ciocolata

Dificultate: Medie Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Pornim cuptorul. Luam o forma de copt si asezam o hartie de copt umezita cu apa. Astfel, se asaza perfect in tava fara a face cute. Blatul de coace drept.
Intr-un castron, adaugam faina, zaharul, cacaoa si un praf de copt si unul de sare. Amestecam cu un tel. IN alt castron, punem bicarbonatul, adaugam laptele (astfel il stingem) si uleiul. Amestecam energic si turnam amestecul peste compozitia uscata. Daca doriti, puteti baga in functiune mixerul in aceasta etapa.
Batem tava de masa ca sa iasa eventualele bule de aer.
Turnam compozitia in forma de copt si dam la cuptorul incins, pentru aproximativ 40-50 minute, la foc mediu. Scoateti si lasati la racit.
Am procedat astfel pentru toate cele trei blaturi.
Crema am facut-o astfel.
Am topit pe baie de aburi ciocolata cu un pic de lapte. Intr-un castron, mixam crema de branza cu zaharul pudra, apoi adaugam cate putin ciocolata topita pana o incorporam pe toata si obtinem o crema fina si deeeelicioasaa!.
Pastram crema pe baie de aburi, dar nu pe foc, atat cat ramane ea calda.
Pentru sirop, punem la fiert apa. Cand incepe sa fiarba, adaugam zaharul brut si lasam sa fiarba un pic. Dam deoparte si adaugam romul. Lasam la racit.
Taiem blaturile in cate doua straturi. Cel de-al treilea blat il taiem in jumatate, astfel ca a obtinem doua blaturi mai mici, care la randul lor le taiem in cate doua straturi.
In aceeasi tava in care am copt blatul, asezam un prim strat de blat pe care il insiropam in etape. Insiropam, asteptam sa absoarba bine, iar insiropam. Apoi asezam un strat de crema, presaram fructe si asezam imediat alt strat de blat. La fel, insiropam, asteptam sa absoarba bine, iar insiropam si tot asa.
Procedam la fel si cu blatul mic. Acoperim blaturile cu un ultim strat de crema care se va intari si va face ca blaturile sa devina solide si rezistente. Le acoperim cu hartie de copt si le dam la rece.
A doua zi, scoatem blaturile din tavi. Folosim o tava mare si incapatoare. Asezam blatul mare si deasupra pe celmic. NU folosim bete suport. Blaturile sunt destul de rezistente. La blatul cel mic pastram insa hartia de copt de dedesupt, taiata pe margine, atfel incat sa nu se vada.
Eu am vrut sa fac doua cascade de trandafiri simetrice, insa am schimbat macazul. Ne ingrijim sa pozitionam drept cele doua blaturi si pregatim glazura.
Intr-un vas, punem pe foc, smantana lichida cu ciocolata si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam un pic la racit si fara sa mixam compozitia, glazuram tortul pe de-a intregul.
Am pudrat cu cacao, am ornat cu bomboane de ciocolata si am pregatit frisca cu care am facut cate doi trandafiri pe laturile blatului mic si am bordurat blatul de jos. Am dat la rece pana la servire.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

7 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • Diana_Danciu

    Diana_Danciu (Maestru bucatar) , 22 octombrie 2014

    Arata foarte bine, dar nu trebuie si oua pentru blaturi?

  • rodica , 22 octombrie 2014

    Blatul nu are ou?

Dificultate

Medie

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • pt blat
  • 3 cani faina
  • 1 cana zahar brut
  • 50 gr cacao
  • 1 praf sare
  • 1 praf copt
  • 2 cani lapte
  • 1/2 cana ulei
  • 1 vrf ligta bicarbonat
  • aceasta cantitate este pentru un blat. Eu am copt 3 blaturi.
  • pt crema:
  • 1 kg branza mascarpone
  • 800 gr ciocolata neagra
  • 50 gr zahar pudra
  • 2-3 linguri lapte dulce
  • 50 ml rom
  • visine si fructe de padure
  • pt sirop
  • 1 l apa
  • 6 linguri zahar brut
  • 50 ml rom
  • pt glazura
  • 400 ml smantana lichida
  • 400 gr ciocolata neagra
  • pt frisca
  • 400 ml smantana lichida
  • 3-4 linguri zahar vanilat
  • pt decor
  • cacao pudra
  • bomboane cocos
  • bomboane ciocolata

Raporteaza reteta

Retete
de Laura_Nechita
Chec zebra

Chec zebra

Intr-un castron, am pus in ordine 1 cana lapte, uleiul, zaharul si am amestecat bine cu un tel. Am

52 voturi    45 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Biscuitii se macina fin fie la robot, fie cu ajutorul sucitorului. ( daca nu dispuneti de robot,

21 voturi    6 comentarii
40 min
Prajituri
Cheesecake cu afine si mure

Cheesecake cu afine si mure

Biscutii cu zaharul si fructele de goji i-am rasnit la robot, nu foarte marunt. Am adaugat untul

23 voturi    8 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Diana_Danciu (Maestru bucatar)

Arata foarte bine, dar nu trebuie si oua pentru blaturi?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
tort cu crema de vanilie si frisca