autor:

CulinaryRainbow

» » Torturi

Tort de ciocolată

Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 noiembrie 2014

Ingrediente
Ingrediente pentru un blat ( diagonala 24 cm ):, 3 ouă întregi, 100 g zahăr, 90 g făină, 15 g unt, o lingură cu lapte, o lingură cu pudră de cacao, , Ingrediente pentru cremă:, 5 ouă, 650 g unt gras la temperatura camerei ( 82% ), 300 g zahăr, 30 g cacao, 300 g ciocolată cu conținut mare de cacao

Dificultate: Medie Timp: 2h

5 voturi

Mod de preparare

Pentru a prepara primul blat ( vom avea nevoie de 3 în total ), în primă fază, vom mixa ouăle întregi împreună cu zahărul, pe bain marie.



Când am obținut o spumă densă și călduță, luăm vasul de pe bain marie. Adăugăm făina și cacaoa în ploaie.

Ca și la blatul obișnuit, vom folosi o spatulă pentru a încorpora făina. Topim untul împreună cu laptele, apoi turnăm peste compoziția blatului și încorporăm ușor.

După ce am tapetat tava cu hârtie de copt, punem compoziția și-o dăm la cuptor timp de aproximativ 20 de minute, la 160 de grade. Cuptorul trebuie să fie încins.

Blatul copt îl scoatem între două foi de copt și îl lăsăm să se răcească pe un grătar. La fel vom proceda cu celelalte două blaturi.



Pentru a pregăti crema, vom omogeniza ouăle întregi, zahărul și cacaoa într-un vas rezistent pe care-l vom pune pe bain marie. Vom amesteca continuu până când compoziția se va îngroșa. Luăm vasul de pe bain marie și adăugăm ciocolata amestecând pentru a o încorpora. Lăsăm compoziția să se răcească.

Într-un alt vas omogenizăm untul, adăugăm compoziția de ciocolată și mixăm pentru a obține o cremă fină și irezistibilă. :)

Împărțim crema în 3 părți, lăsând o cantitate mai mare pentru decor. Însiropăm primul blat, apoi punem primul strat de cremă de ciocolată.

Așezăm al doilea blat, însiropăm, punem al doilea strat de cremă și încheiem cu cel de-al treilea blat.

Decorul vă aparține. Eu am îmbrăcat tortul în cremă de ciocolată și l-am înnobilat cu bomboane cu cocos și alune de pădure.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolată" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de ciocolata, capsuni si maioneza

Tort de ciocolata, capsuni si maioneza

Tortul l-am gasit pe un site italian si mi-au atras atentia mai intai ingredientele.Mi s-a parut

2 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort de ciocolata Amandina

Tort de ciocolata Amandina

Prepararea blatului: Batem tare albusurile cu un praf de sare. Adaugam zaharul Urmeaza galbenusurile,romul,faina,cacaoa,praful

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    maria , 08 decembrie 2015

    650gr unt?

  • Fara foto

    Culinary Rainbows , 23 mai 2015

    Irina-Cristina Jugaru, poți să însiropezi cu sirop de zahăr ars, cu lapte călduț în care dizolvi o lingură cu miere sau cu zeama dintr-un compot.

  • Fara foto

    Irina-Cristina Jugaru , 21 mai 2015

    Suna bine reteta!Dar cu ce se insiropeaza?

    • Fara foto

      Rita Ilieş , 12 ianuarie 2015

      Elena, presupun că familia ta, invitații, etc, nu consumați tort la mesele festive gen: zile de naștere, petrecerea dintre ani. Nu-i așa? :) Dacă totuși mă-nșel, nu este obligatoriu să prepari tortul meu. Poți foarte bine să comanzi unul plin de monoglutamat de sodiu, zaharuri sub toate formele și E-uri, de la cofetăria din orașul tău. Poftă bună! :)

    • Fara foto

      Elena Stoica , 11 ianuarie 2015

      650 g unt????? Bomba calorica! Mai bine nu!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru un blat ( diagonala 24 cm ):
  • 3 ouă întregi
  • 100 g zahăr
  • 90 g făină
  • 15 g unt
  • o lingură cu lapte
  • o lingură cu pudră de cacao
  • Ingrediente pentru cremă:
  • 5 ouă
  • 650 g unt gras la temperatura camerei ( 82% )
  • 300 g zahăr
  • 30 g cacao
  • 300 g ciocolată cu conținut mare de cacao

Raporteaza reteta

Retete
de CulinaryRainbow
Shaorma... cu sănătate! :)

Shaorma... cu sănătate! :)

Am așezat lipia pe folie de aluminiu. Am întins crema de brânză, am presărat semințele, apoi

2 voturi    4 comentarii
15 min
Salate cu carne
Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Se pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se

10 voturi    6 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Peștele se fierbe în 5 l de apă cu sare. Când acesta a fiert am scos bucățile de crap pe o

7 voturi    6 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Fara foto

maria

650gr unt?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu nuca, ness si ciocolata alba Tort cu nuca, ness si ciocolata alba

Pentru aniversarea mamei am pregătit un tort cu blat de nucă, cremă de ciocolată şi ness, îmbrăcat în frişcă şi

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Dulciuri diverse
Tort Padurea Neagra Tort Padurea Neagra

Este un tort foarte placut la gust... aroma de cirese este senzationala, iar despre alcool, pot zice ca nici nu se simte. Chiar a fost

1 vot    0 comentarii
5h
Torturi
tort de bezea cu crema de lamaie