autor:

Brindusa_Aluculesei

» » Torturi

Tort de ciocolata

Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 decembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 decembrie 2014

Ingrediente
pentru blat-, 150 gr.ciocolata de menaj, 150 .unt, 150 gr.zahar,, 1 plic zahar vanilat, 7 oua, un plic praf de copt, 4 linguri de faina de grau, 1 lingura de otet de mere, pentru crema-, un borcanel de gem de caise de 300 gr., 2-3 linguri de lichior de caise sau apa., pentru glazura-, 150 gr.ciocolata de menaj, 200 .gr.alune coapte pisate fara sare

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri si se pun la mixat albusurile cu zaharul vanilat(50gr.zahar vanilat),se mixeaza pana se face o spuma tare,apoi adaugam galbenusurile si mixam,adaugam ciocolata topita impreuna cu untul si zaharul(se topesc intr-un vas pe o baie de abur) si la final adaugam praful de copt stins cu otet de mere si faina de grau si mixam pana vom obtine o pasta omogenizata.
Ungem forma de tort cu unt,o tapetam apoi cu faina si turnam compozitia in tava,dam tava la cuptor pentru circa o ora la cuptorul gata incalzit.
Dupa ce scoatem blatul de la cuptor .punem intr-o cana de metal ciocolata pentru glazura si bagam cana in cuptor si lasam sa se topeasca ciocolata(se topeste foarte bine si nu se lipeste da cana).Cand blatul s-a racit il taiem in doua si insiropam bucata de blat cu sirop de la compot de caise sau orice fel de sirop avem in casa,punem gemul de caise amestecat cu lichior ,punem capacul de blat si insiropam iarasi,apoi turnam ciocolata peste blat si intindem bine ciocolata si peste ciocolata vom pune alune sfaramate.Dam apoi tortul la frigider ! Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Pentru blat se pun intr-un castron toate ingredientele de mai sus si se se mixeaza pana se omogenizeaza. Compozitia

5 voturi    5 comentarii
1h 20 min
Torturi
Tort de branza cu ciocolata si cappuccino

Tort de branza cu ciocolata si cappuccino

1. Se incalzeste cuptorul la 160ᵒC.Se unge cu putin ulei o tava rotunda de 23 cm. 2. Se amesteca

8 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Ridicata

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • pentru blat-
  • 150 gr.ciocolata de menaj
  • 150 .unt
  • 150 gr.zahar,
  • 1 plic zahar vanilat
  • 7 oua
  • un plic praf de copt
  • 4 linguri de faina de grau
  • 1 lingura de otet de mere
  • pentru crema-
  • un borcanel de gem de caise de 300 gr.
  • 2-3 linguri de lichior de caise sau apa.
  • pentru glazura-
  • 150 gr.ciocolata de menaj
  • 200 .gr.alune coapte pisate fara sare

Raporteaza reteta

Retete
de Brindusa_Aluculesei
Cozonaci cu nuca si rahat

Cozonaci cu nuca si rahat

Punem faina intr-un vas si peste faina adaugam cele 4 galbenusuri. Separat, intr-o oala, punem laptele

190 voturi    42 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Peste umplut cu legume

Peste umplut cu legume

Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs de apa.Sseparat facem o compozitie din buretii fierti

66 voturi    27 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se

4 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

delicios

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Halloween pumpkin and chocolate cake Halloween pumpkin and chocolate cake

Pornim cuptorul la 250 grade C. Tapetam doua forme pentru dovleac cu unt si faina. Pregatim o tava cu hartii mici pentru muffins. Muffins: Cernem

0 voturi    0 comentarii
5h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de toamna pentru siluete fine Tort de toamna pentru siluete fine

Pentru blat Semintele si nucile se vor frula pana a obtine o faina. Se amesteca toate ingredientele pana ad avea o consistenta omogena Se

0 voturi    0 comentarii
55 min
Dulciuri diverse
Tort Cristal