Tort de ciocolata

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort de ciocolata

Ingrediente

  • pentru blat-
  • 150 gr.ciocolata de menaj
  • 150 .unt
  • 150 gr.zahar,
  • 1 plic zahar vanilat
  • 7 oua
  • un plic praf de copt
  • 4 linguri de faina de grau
  • 1 lingura de otet de mere
  • pentru crema-
  • un borcanel de gem de caise de 300 gr.
  • 2-3 linguri de lichior de caise sau apa.
  • pentru glazura-
  • 150 gr.ciocolata de menaj
  • 200 .gr.alune coapte pisate fara sare

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri si se pun la mixat albusurile cu zaharul vanilat(50gr.zahar vanilat),se mixeaza pana se face o spuma tare,apoi adaugam galbenusurile si mixam,adaugam ciocolata topita impreuna cu untul si zaharul(se topesc intr-un vas pe o baie de abur) si la final adaugam praful de copt stins cu otet de mere si faina de grau si mixam pana vom obtine o pasta omogenizata.

Ungem forma de tort cu unt,o tapetam apoi cu faina si turnam compozitia in tava,dam tava la cuptor pentru circa o ora la cuptorul gata incalzit.

Dupa ce scoatem blatul de la cuptor .punem intr-o cana de metal ciocolata pentru glazura si bagam cana in cuptor si lasam sa se topeasca ciocolata(se topeste foarte bine si nu se lipeste da cana).Cand blatul s-a racit il taiem in doua si insiropam bucata de blat cu sirop de la compot de caise sau orice fel de sirop avem in casa,punem gemul de caise amestecat cu lichior ,punem capacul de blat si insiropam iarasi,apoi turnam ciocolata peste blat si intindem bine ciocolata si peste ciocolata vom pune alune sfaramate.Dam apoi tortul la frigider ! Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise