Se incalzeste cuptorul la 180 g C, se ung cu unt si se tapeteaza cu faina 2 forme de tort cu fundul detasabil de 24 cm (eu nu am folosit 2 tavi, am copt blaturile pe rand dupa ce am impartit compozitia in 2).
Se mixeaza ouale, smantana/ iaurtul, zaharul si untul topit si racit.
Se adauga faina, sarea, praful de copt si cacaua cernute si se amesteca bine.
La final se amesteca foarte bine si cafeaua cu lapte iar compozitia impartita in mod egal se toarna in tavi.
Se coc blaturile aproximativ 30 de minute (la mine s-au crapat putin dar daca vi se intampla si voua nu conteaza deloc, credeti-ma!)
Se scot tavile, se lasa blaturile sa se raceasca putin apoi se scot pe un gratar. Dupa ce s-au racit complet se acopera cu folie alimentara sau se pun in suport de tort inchis cu capac pana a doua zi.
Pentru crema, se amesteca frisca, zaharul, mierea si untul intr-o craticioara. Se pun pe foc si se amesteca pana ce untul este topit complet.
Se adauga ciocolata tocata si se amesteca bine pana se obtine o crema fina, lucioasa. Se lasa la racit.
A doua zi se asambleaza tortul: se pune primul blat pe o farfurie, apoi un strat de crema, cel de-al doilea blat apoi se acopera tortul cu crema ramasa.
Se orneaza (sau nu!) in functie de preferinta (de exemplu cu flori de zahar, coacaze, capsuni)
Se lasa la frigider pentru cateva ore.
Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.
Sarmale cu varza dulce in vas de lutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii