autor:

Anca Bunea

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tort de ciocolata

Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 ianuarie 2015

Ingrediente
Ingrediente 2 blaturi - forma 24 cm:, 330 g zahar, 275 g faina, 1 pliculet praf de copt, 95 g cacao, 1 lingurita sare, 3 oua mari, 275 ml smantana/ iaurt gras, 135 g unt topit, 275 ml cafea cu lapteCrema:, 440 g ciocolata amaruie (eu am folosit 55%), 220 ml frisca lichida, 1 lingurita zahar brun, 2 linguri miere, 3 linguri unt

Dificultate: Medie Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 180 g C, se ung cu unt si se tapeteaza cu faina 2 forme de tort cu fundul detasabil de 24 cm (eu nu am folosit 2 tavi, am copt blaturile pe rand dupa ce am impartit compozitia in 2).

Se mixeaza ouale, smantana/ iaurtul, zaharul si untul topit si racit.

Se adauga faina, sarea, praful de copt si cacaua cernute si se amesteca bine.

La final se amesteca foarte bine si cafeaua cu lapte iar compozitia impartita in mod egal se toarna in tavi.

Se coc blaturile aproximativ 30 de minute (la mine s-au crapat putin dar daca vi se intampla si voua nu conteaza deloc, credeti-ma!)

Se scot tavile, se lasa blaturile sa se raceasca putin apoi se scot pe un gratar. Dupa ce s-au racit complet se acopera cu folie alimentara sau se pun in suport de tort inchis cu capac pana a doua zi.

Pentru crema, se amesteca frisca, zaharul, mierea si untul intr-o craticioara. Se pun pe foc si se amesteca pana ce untul este topit complet.

Se adauga ciocolata tocata si se amesteca bine pana se obtine o crema fina, lucioasa. Se lasa la racit.

A doua zi se asambleaza tortul: se pune primul blat pe o farfurie, apoi un strat de crema, cel de-al doilea blat apoi se acopera tortul cu crema ramasa.

Se orneaza (sau nu!) in functie de preferinta (de exemplu cu flori de zahar, coacaze, capsuni)

Se lasa la frigider pentru cateva ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de ciocolata in forma de bradulet de craciun

Tort de ciocolata in forma de bradulet de craciun

ACEASTA RETETA SE POTRIVESTE CU : Green Sugar Cooking http://greensugar.ro/produs/green-sugar-cooking-borcan-350-gr-2/ Video

3 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Tort cu mousse de ciocolata si frisca

Tort cu mousse de ciocolata si frisca

Se freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga cate o lingura de apa, amestecand incontinuu pana

20 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente 2 blaturi - forma 24 cm:
  • 330 g zahar
  • 275 g faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 95 g cacao
  • 1 lingurita sare
  • 3 oua mari
  • 275 ml smantana/ iaurt gras
  • 135 g unt topit
  • 275 ml cafea cu lapteCrema:
  • 440 g ciocolata amaruie (eu am folosit 55%)
  • 220 ml frisca lichida
  • 1 lingurita zahar brun
  • 2 linguri miere
  • 3 linguri unt

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Bunea
Chec marmorat

Chec marmorat

Forma pe care am folosit-o are diametrul de 27 cm, volum de 2 l si este din silicon. Se unge

41 voturi    29 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu branza si zmeura

Tarta cu branza si zmeura

Se framanta aluatul (sau se prepara cu ajutorul robotului de bucatarie) amestecand faina cu untul

22 voturi    19 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Se fierb cartofii nedecojiti in apa cu putina sare, se curata de coaja si se paseaza cat sunt fierbinti,

10 voturi    8 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu cacao