autor:

Vekas

» » Torturi

Tort de ciocolata

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 septembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 septembrie 2006

Ingrediente
(12 portii):500gr. biscuiti digestivi, 100gr. unt topit, 4linguri dulceata did coji de portocala, 600ml. frisca lichida, 350gr. ciocolata amaruie, pudra de cacao

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

13 voturi

Mod de preparare

Tapeteaza o forma rotunda(23cm.) cu baza detasabila cu hartie pergament. Zdrobeste 500gr. biscuiti digestivi si amesteca cu 100gr. unt topit\"niosette\"(topit pana se rumeneste si capata un gust de nuca). Preseaza pasta astfel obtinuta pe fundul formei. Da la rece timp de 15min.Scurge de sirop 4linguri de dulceata din coji de portocala si pune-le, intr-un strat, peste foaia de biscuiti.
Intr-un vas , incalzeste 600ml. frisca lichida pana cand incepe sa fiarba. ia vasul de pe foc si adauga 350gr. ciocolata amaruie rupta bucati. Lasati sa stea 2min. si apoi freaca pana obtii o crema groasa si lucioasa. Toarna crema peste blatul de biscuiti si netezeste suprafata. Da la rece cel putin 2 ore. Presara pudra de cacao si serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Vis de ciocolata

Tort Vis de ciocolata

Pentru a prepara blatul se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu putina sare,

11 voturi    9 comentarii
2h 30 min
Torturi
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Se topeste, la foc mic, ciocolata neagra si untul. Se adauga apoi zaharul, pana se topeste si acesta.

13 voturi    8 comentarii
1h 10 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

13 voturi

Ingrediente

  • (12 portii):500gr. biscuiti digestivi
  • 100gr. unt topit
  • 4linguri dulceata did coji de portocala
  • 600ml. frisca lichida
  • 350gr. ciocolata amaruie
  • pudra de cacao

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Ladita cu capsuni Tort Ladita cu capsuni

Din aluatul fraged am taiat pentru baza tortului o foaie pe dimensiunea dorita, pe care am copt-o la 200°C pana s-a rumenit (10

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu fructe Tort cu fructe

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de ciocolata neagra cu crema de frisca(Bolo de chocolate preto)