autor:

Vekas

» » Torturi

Tort de ciocolata

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 septembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 septembrie 2006

Ingrediente
(12 portii):500gr. biscuiti digestivi, 100gr. unt topit, 4linguri dulceata did coji de portocala, 600ml. frisca lichida, 350gr. ciocolata amaruie, pudra de cacao

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

13 voturi

Mod de preparare

Tapeteaza o forma rotunda(23cm.) cu baza detasabila cu hartie pergament. Zdrobeste 500gr. biscuiti digestivi si amesteca cu 100gr. unt topit\"niosette\"(topit pana se rumeneste si capata un gust de nuca). Preseaza pasta astfel obtinuta pe fundul formei. Da la rece timp de 15min.Scurge de sirop 4linguri de dulceata din coji de portocala si pune-le, intr-un strat, peste foaia de biscuiti.
Intr-un vas , incalzeste 600ml. frisca lichida pana cand incepe sa fiarba. ia vasul de pe foc si adauga 350gr. ciocolata amaruie rupta bucati. Lasati sa stea 2min. si apoi freaca pana obtii o crema groasa si lucioasa. Toarna crema peste blatul de biscuiti si netezeste suprafata. Da la rece cel putin 2 ore. Presara pudra de cacao si serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu trufe de ciocolata

Tort cu trufe de ciocolata

Foi: Galbenusurile se mixeaza cu 100 g zahar pana se albesc.Se adauga cacaua dizolvata in apa

50 voturi    20 comentarii
4h
Prajituri
Tort cu crema de portocale si ciocolata

Tort cu crema de portocale si ciocolata

Preparare blat Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul treptat . Se

4 voturi    2 comentarii
3h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

13 voturi

Ingrediente

  • (12 portii):500gr. biscuiti digestivi
  • 100gr. unt topit
  • 4linguri dulceata did coji de portocala
  • 600ml. frisca lichida
  • 350gr. ciocolata amaruie
  • pudra de cacao

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort spirala de ciocolata si cafea Tort spirala de ciocolata si cafea

Se prepară aluatul pentru blat : se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul şi se bat în continuare.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de visine si oua de ciocolata Tort cu jeleu de visine si oua de ciocolata

Am facut acest tort in doua zile. In prima zi am facut blatul, siropul si jeleu, a doua zi am facut crema si l-am asamblat si ornat.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Ruladă de bezea cu căpşuni