autor:

Vekas

» » Torturi

Tort de ciocolata

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 septembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 septembrie 2006

Ingrediente
(12 portii):500gr. biscuiti digestivi, 100gr. unt topit, 4linguri dulceata did coji de portocala, 600ml. frisca lichida, 350gr. ciocolata amaruie, pudra de cacao

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

13 voturi

Mod de preparare

Tapeteaza o forma rotunda(23cm.) cu baza detasabila cu hartie pergament. Zdrobeste 500gr. biscuiti digestivi si amesteca cu 100gr. unt topit\"niosette\"(topit pana se rumeneste si capata un gust de nuca). Preseaza pasta astfel obtinuta pe fundul formei. Da la rece timp de 15min.Scurge de sirop 4linguri de dulceata din coji de portocala si pune-le, intr-un strat, peste foaia de biscuiti.
Intr-un vas , incalzeste 600ml. frisca lichida pana cand incepe sa fiarba. ia vasul de pe foc si adauga 350gr. ciocolata amaruie rupta bucati. Lasati sa stea 2min. si apoi freaca pana obtii o crema groasa si lucioasa. Toarna crema peste blatul de biscuiti si netezeste suprafata. Da la rece cel putin 2 ore. Presara pudra de cacao si serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu crema de ciocolata

Tort cu crema de ciocolata

Blatul: Ouale intregi se bat ft bine,treptat se adauga zaharul,se mixeaza totul cam 15 minte pana

46 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort inghetat de ciocolata si alune

Tort inghetat de ciocolata si alune

1. Topeste int-un vas, la bain-marie, ambele feluri de ciocolata impreuna cu frisca lichida, ,mierea

18 voturi    17 comentarii
40 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

13 voturi

Ingrediente

  • (12 portii):500gr. biscuiti digestivi
  • 100gr. unt topit
  • 4linguri dulceata did coji de portocala
  • 600ml. frisca lichida
  • 350gr. ciocolata amaruie
  • pudra de cacao

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Semifreddo cu migdale