Tort de ciocolata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort de ciocolata

Ingrediente

  • BLAT:
  • 250g ciocolata neagra
  • 125g unt moale
  • 6oua intregi
  • 175g zahar
  • esenta de vanilie
  • CREMA:
  • 125g ciocolata alba
  • 200g frisca lichida
  • 1plic zahar vanilat

Mod de preparare

Intr-un vas pe bain-marie se topeste untul si ciocolata rupta;in alt vas se bat2oua intregi cu 4galbenusuri,jumatate din cantitatea de zahar si vanilie;se incorporeaza usor,cate putin ciocolata racita,4albusuri batute spuma cu un praf de sare si restul de zahar,se rastoarna in forma mica de tort cu hartie de copt si se lasa la foc mic 40-50min.

Pentru crema se topeste ciocolata,se amesteca bine sa se lichefieze iar dupa ce s-a racit se adauga frisca batuta si zaharul vanilat.

Blatul dupa ce s-a copt si racit,se formeaza pe mijloc un crater in interiorul caruia se pune crema si se orneaza cu oua de ciocolata.

Sfatul meu:daca faceti proba cu scobitoarea sa nu vi se para curios ca mijlocul nu este copt;este doar ciocolata in mijloc care este moale;deci acest tort are exteriorul crocant iar mijlocul moale.

Pana in momentul servirii,tortul se lasa la frigider apoi se taie.

HRISTOS A INVIAT!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi