Intr-un vas pe bain-marie se topeste untul si ciocolata rupta;in alt vas se bat2oua intregi cu 4galbenusuri,jumatate din cantitatea de zahar si vanilie;se incorporeaza usor,cate putin ciocolata racita,4albusuri batute spuma cu un praf de sare si restul de zahar,se rastoarna in forma mica de tort cu hartie de copt si se lasa la foc mic 40-50min.
Pentru crema se topeste ciocolata,se amesteca bine sa se lichefieze iar dupa ce s-a racit se adauga frisca batuta si zaharul vanilat.
Blatul dupa ce s-a copt si racit,se formeaza pe mijloc un crater in interiorul caruia se pune crema si se orneaza cu oua de ciocolata.
Sfatul meu:daca faceti proba cu scobitoarea sa nu vi se para curios ca mijlocul nu este copt;este doar ciocolata in mijloc care este moale;deci acest tort are exteriorul crocant iar mijlocul moale.
Pana in momentul servirii,tortul se lasa la frigider apoi se taie.
HRISTOS A INVIAT!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii