Blat:
Se separa albusurile de galbenus, galbenusul se bate cu 3 linguri de zahar, iar albusurile se bat spuma cu restul de zahar, dupa care se adauga galbenusul, faina si cacao amestecandu-se cu o lingura pana se omogenizeaza, se adauga compozitia intr-o forma de tort tapetata in prealabil cu unt si faina si se introduce in cuptorul incins la 160 de grade circa 20-30 minute. Se lasa la racit dupa care se taie in trei straturi.
Crema:
Se dizolva budinca si cacao in putin lapte, iar restul se pune la foc [mic] impreuna cu smantana ciocolata si se amesteca continuu pana ce se topeste complet ciocolata, se adauga amestecul de bucinca amestecandu-se pe foc circa un minut. La sfarsit se adauga untul si nuca maruntita si se lasa la racit amestecand din cand in cand.
Sirop:
Siropul de la compot se scurge si se pune la fiert impreuna cu apa si zaharul, dupa care se raceste si se adauga coniacul. Se scot simburii la visine apoi se tin sa se scurga un timp.
Montare:
Prima foaie de blat se insiropeaza, se adauga 1/2 din cantitatea de crema, se aseaza 1/2 visine, urmatoarea foaie se procedeaza la fel, iar ultima foaie doar se insiropeaza.
Glazura:
Smantana si ciocolata se dizolva la foc mic iar aceasta se adauga cu o lingura uniform peste tort.Cu nuca maruntita se tapeteaza marginile tortului.
Nota:
Cu putina ciocolata alba rasa sau topita se poate decora sau scrie pe el.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii