autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort de ciocolata

Autor: Nastase Petrica (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 25 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nastase Petrica (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 25 martie 2009

Ingrediente
blat:, oua-8 buc, faina-6 linguri, zahar-8 linguri, cacao-2 linguri, , Crema:, budinca de ciocolata-1plic, ciocolata menaj-0,2 kg, unt-o,1 kg, lapte-0,3 l, smantana dulce-0,2 l, nuca-0,1, sirop, compot visine-0.7l, apa-0.3 l, zahar-10 linguri, coniac[de calitate]-0,1 l, , glazura:, ciocolata menaj-0,2kg, smantana dulce-0,1kg, nuca-0,1kg

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Blat:

Se separa albusurile de galbenus, galbenusul se bate cu 3 linguri de zahar, iar albusurile se bat spuma cu restul de zahar, dupa care se adauga galbenusul, faina si cacao amestecandu-se cu o lingura pana se omogenizeaza, se adauga compozitia intr-o forma de tort tapetata in prealabil cu unt si faina si se introduce in cuptorul incins la 160 de grade circa 20-30 minute. Se lasa la racit dupa care se taie in trei straturi.

Crema:

Se dizolva budinca si cacao in putin lapte, iar restul se pune la foc [mic] impreuna cu smantana ciocolata si se amesteca continuu pana ce se topeste complet ciocolata, se adauga amestecul de bucinca amestecandu-se pe foc circa un minut. La sfarsit se adauga untul si nuca maruntita si se lasa la racit amestecand din cand in cand.

Sirop:
Siropul de la compot se scurge si se pune la fiert impreuna cu apa si zaharul, dupa care se raceste si se adauga coniacul. Se scot simburii la visine apoi se tin sa se scurga un timp.

Montare:
Prima foaie de blat se insiropeaza, se adauga 1/2 din cantitatea de crema, se aseaza 1/2 visine, urmatoarea foaie se procedeaza la fel, iar ultima foaie doar se insiropeaza.

Glazura:
Smantana si ciocolata se dizolva la foc mic iar aceasta se adauga cu o lingura uniform peste tort.Cu nuca maruntita se tapeteaza marginile tortului.

Nota:
Cu putina ciocolata alba rasa sau topita se poate decora sau scrie pe el.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

1. Se unge cu unt/margarina si se pudreaza cu faina o tava de copt rotunda de 24cm.Se incalzeste

46 voturi    15 comentarii
2h
Torturi
tort cu crema de ciocolata

tort cu crema de ciocolata

Se separa albusurile de galbenus. Se bat albusurile cu un varf de sare pana devin spuma. Se adauga

14 voturi    7 comentarii
1h 20 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • blat:
  • oua-8 buc
  • faina-6 linguri
  • zahar-8 linguri
  • cacao-2 linguri
  • Crema:
  • budinca de ciocolata-1plic
  • ciocolata menaj-0,2 kg
  • unt-o,1 kg
  • lapte-0,3 l
  • smantana dulce-0,2 l
  • nuca-0,1
  • sirop
  • compot visine-0.7l
  • apa-0.3 l
  • zahar-10 linguri
  • coniac[de calitate]-0,1 l
  • glazura:
  • ciocolata menaj-0,2kg
  • smantana dulce-0,1kg
  • nuca-0,1kg

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort racoritor cu crema de iaurt si piersici Tort racoritor cu crema de iaurt si piersici

Blatul : Albusurile se bat spuma, dupa care se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul. Galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Ladita cu capsuni Tort Ladita cu capsuni

Din aluatul fraged am taiat pentru baza tortului o foaie pe dimensiunea dorita, pe care am copt-o la 200°C pana s-a rumenit (10

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child